Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве го и распоредот на дуелите на Арсенал во Април...

Wigan, away, 11.04.2009
Villarreal, home 15.04.2009
Chelsea, Wembley, 18.04.2009
Liverpool, away, 21.04.2009
Middlesbrough, home, 25.04.2009
United/ Porto, away, 29.04.2009

Еве го и распоредот на дуелите на Арсенал во Април...

Wigan, away, 11.04.2009
Villarreal, home 15.04.2009
Chelsea, Wembley, 18.04.2009
Liverpool, away, 21.04.2009
Middlesbrough, home, 25.04.2009
United/ Porto, away, 29.04.2009

Хмм,доста тежок распоред во Април:toe:

Хмм,доста тежок распоред во Април:toe:

Ќе биде исцрпувачки овој период за играчите
само да не изгубиме на ниеден од овие натпревари
добро би било ако ги добиеме сите до крајот на сезоната (малку оптимистички)ама зошто па и да не :smir:

и Алмунија сакаше сите да ги победиме до крај... и веруеше...али сеа без 3ца нови... и тоа све од одбраната... хмм... се надевам дека ако Фабиански брани ко што знае најдобро... и Силвестре игра добро... ќе извадиме без пораз уше еден месец:smir:

Најтежок...не доста тежок...Најтежок

Ама од една гледна точка е и добро што играме против добри екипи,бидејки нашите тогаш се најмотивирани и не се примеќа отсуство,а да беа некои од дното на табелата полошо ќе поминеме

Ама од една гледна точка е и добро што играме против добри екипи,бидејки нашите тогаш се најмотивирани и не се примеќа отсуство,а да беа некои од дното на табелата полошо ќе поминеме

Потополно си во право...а на Енфилд немаме победено оддамна...редно е оваа година да победиме...

оф топик: Ливерпул - Блекбурн x2 3,40.....уверен сум дека нема да победи Ливерпул...

Кога го видов 5-от гол се потсетив на Насри...А за првиот токму тој ни ја донесе последната победа на Енфилд, до сега...Фантастично !!!

четвртиот и првиот ... се мислам најбоље... ама такоф играч... многу ни фали... каков тим имавме порано... ццц... :toe: сега веќе воопшто во фудбалов нема толку таленти ко порано... но младиве генерации што идат.. ќе има многу подобри... а најсветла работа е.. што презимето Зидан наскоро повторно ќе се вее на дресовите... а се надевам и еден ден Ензо ќе го земеме токму ние... :pipi:

А Галас ќе остане во АРСЕНАЛ и следната сезона изјави Венгер така што ги демантираше гласините за негово заминување од клубот кои кружат уште кога му беше одземена капитенската лента на Галас

http://www.24fudbal.com.mk/Default....-4e7a-aeb3-b793b3281ae1&ln=3&typeBack=default
Абе се може да се случи. Јас сакам да остане Галас, сигурен сум дека и Венгер го сака истото, но прашањето е колку е самиот човек подготвен да даде 100% од себе и следната сезона, и колку го сака Арсенал.

Според мене тој ја направи можеби најголемата грешка во својот живот кога издаде информации од соблекувалната на медиумите. Тоа несмееше да го направи и можеби настанот беше пресвртница во понатамошната сезона на Арсенал. На следните натпревари фудбалерите не беа сигурни во себе, играа нестабилно и се деси тоа што се деси - да се бори Арсенал за место во Лигата на шампионите наместо да се бори за титула. :toe:

Такви настани и испади не би сакал да видам во иднина од фудбалерите, затоа што поради такви работи се губи фокусот и шансата за трофеј.

четвртиот и првиот ... се мислам најбоље... ама такоф играч... многу ни фали... каков тим имавме порано... ццц... :toe: сега веќе воопшто во фудбалов нема толку таленти ко порано... но младиве генерации што идат.. ќе има многу подобри... а најсветла работа е.. што презимето Зидан наскоро повторно ќе се вее на дресовите... а се надевам и еден ден Ензо ќе го земеме токму ние... :pipi:

Ни фали цел таков тим...не само тој...исто така мислам дека првенствено ни фалат Англичани во составот...Порано имаше англичани и имаше мешавина....Ни треба еден Кион еден Парлоур кои знаат да се изглупираат да добијат црвен, ама и да извадат црвен за противничкиот тим...Порано кај нас беше пола Англија најдобрата и пола Франција најдобрата...Еве некои од тие играчи...

Англија: Кион, Парлоур, Симан, Кол, Кембел, Рајт...
Франција: трио фантастико, Виера, Пирес, Анри, Вилторд...не ми текнуваат другите...

Ама зборот ми беше дека имаше мешавина од Англиски и Француски тим...сега сме од секој дел на светот....и можеби затоа губиме титули...Ако не затоа, тогаш една од причините е токму таа....како и да е...

Не е проблемот зашто неаме англичани...порано цела француска репрезентација беше од Арсенал... тоа беше....глеаш Арсенал ... исто ја глеаш Француската репрезентација и Ешли Кол хахаа... али добро е мешавина...само проблемот е што малку е помал квалитетот сега...:toe:

Ова ми направи голем ќееф
Aršavin: Ne bih napustio Arsenal za sve novce svijeta

И господин Fredrik се врати.
Постигна погодок во втората утакмица.Првата му беше против Real Salt Lakea,и победа од 2:0,играше веќе од 61 мин....Другата му беше против Toronto и постигна погодок во 15 минута.

Мајстор си е мајстор

Венгер го најави Едуардо против Виган

Можеби би останал во Арсенал до крајот на кариерата. Се гледа дека ужива во животот во Англија.

Инаку за утре според мене вака би требало да одигра Венгер:

Фабијански

Сања - Туре - Џуру - Силвестер

Ебуе - Фабрегас - Денилсон - Аршавин

Бендтнер - Адебајор

Ни фали цел таков тим...не само тој...исто така мислам дека првенствено ни фалат Англичани во составот...Порано имаше англичани и имаше мешавина....Ни треба еден Кион еден Парлоур кои знаат да се изглупираат да добијат црвен, ама и да извадат црвен за противничкиот тим...Порано кај нас беше пола Англија најдобрата и пола Франција најдобрата...Еве некои од тие играчи...

Англија: Кион, Парлоур, Симан, Кол, Кембел, Рајт...
Франција: трио фантастико, Виера, Пирес, Анри, Вилторд...не ми текнуваат другите...

Ама зборот ми беше дека имаше мешавина од Англиски и Француски тим...сега сме од секој дел на светот....и можеби затоа губиме титули...Ако не затоа, тогаш една од причините е токму таа....како и да е...

Нема везе!
Каква врска има националноста на играчите со квалитетот. Точно сега немаме речиси ниеден Англичанец ама сличен е случајот и со другите екипи од топ 4 баграта во Англија. И тој тренд на купување странци ќе продолжува. Па најголемите надежи меѓу младинците што ги имаат овие екипи се од странство. Кога последен пат си слушнал Челзи или Ливерпул или Јунајтед да пројават интерес за некој англичанец. Па и покрај тоа овие екипи се меѓу најдобрите во светот. Лани имаше 3 англиски екипи во полуфинале на ЛШ оваа година 4 во четвртфинале и сигурно ќе бидат 2 во полуфиналињата(Арсенал:vozbud: и Челзи веројатно). Така што тоа со странците не ти држи вода.
Јас мислам дека главна причина за неуспесите е тоа што секоја година од клубот си заминува по еден или двајца од носителите на играта. Причини за тоа има повеќе и не сакам да навлегувам во тоа.
Второ многу повреди имаме секоја година. Право да ви кажам не е ситница да ти се повредат 3 фудбалери на по 3 месеци. Се губи полека концептот на играта, па потоа следи периодот на повторно воигрување на играчите итн...

Можеби би останал во Арсенал до крајот на кариерата. Се гледа дека ужива во животот во Англија.

Инаку за утре според мене вака би требало да одигра Венгер:

Фабијански

Сања - Туре - Џуру - Силвестер

Ебуе - Фабрегас - Денилсон - Аршавин

Бендтнер - Адебајор

Потполно се согласувам со составов само наместо Аде да се проба со Вела па ако не иде нападот во второ да се убаци или он или Едуардо ако биде фит, па и двајцата.

Ова ми направи голем ќееф
Aršavin: Ne bih napustio Arsenal za sve novce svijeta

И господин Fredrik се врати.
Постигна погодок во втората утакмица.Првата му беше против Real Salt Lakea,и победа од 2:0,играше веќе од 61 мин....Другата му беше против Toronto и постигна погодок во 15 минута.

Мајстор си е мајстор

Венгер го најави Едуардо против Виган
Многу ми е мило за Љунгберг... конечно и тој да најде тим... а Венгер си кажа...очекувал да замине Фреди во Америка... му одговарала играта таму... и ете го... тоа е ѕверот...:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom