Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
инаку, како замена може да го земеме дечково.
http://goal.com/en/news/9/england/2009/03/28/1179806/mohamed-zidan-linked-with-premier-league-move

"Arsenal? They are a fantastic team with one of the best managers in the game, I love his philosophy - attack, attack; it is good to watch Arsenal, but Manchester also play very, very good football."
Овој неможе да се снајде у просечни екипи од Бундес лигата, а не па у клуб како Арсенал...

Му ја секираш ли за Бендтнер? не вреди, само можеме да иаме корист од ова отколку штета.

Ете го Адебајор се врати, барем како-така има повеќе појма од фудбал од овој и не игра со сила, па така за во Сабота очекувам напад Рвп - Едуардо или пак Рвп и Аршавин а Дуду и Аде како алтернатива.
:tapp::smir:

kaj arsavin napad,moze poluspic da igrae i na taa pozicija super se snaogja

Мислам дека кажа во едно интервју дека повеќе би се снаоѓал во поофанзивна улога, така да одличен би бил како напаѓач или нешто поповлечено од Рвп или Адебајор кој било.
Кога ќе се врати Росицки, сигурно ќе бидат зафатени двете крилни позции у средина, па ќе видиш ондак што ќе се дешава а воедно по враќање на РОсицки може да се уклопи у 4-3-3. :)
Ајт сеа.:angry3:

Зоки,не ме заебавај..сега Аршавин дефанзивно игра?Кога си го видел тој се враќа да покрива назад?Во 90 минути само 2/3 пати...И РвП не ти е класичен напаѓач.Мора да има некој во напад со него како Аде/Бентнер.:back:

РвП и Аршавин како најистурени во напад е можна комбинација само не во моментов кога е повреден Волкот бидејки е потребен Аршавин да покрие една од крилните позиции (лево, а Насри да игра десно). Друга опција е Ебуе да покрие десно или пак Дијаби лево ама и двете опции не се баш ефективни.Затоа очекувам во напад да се РвП и Адебајор и нормалнооо во средината маестро ФАБРЕГАAAAAС!!!!!!!

Логикс не ме сваќаш океј си е.
Јас реков еден од Аде / Рвп а јас би го преферирал Рвп со Аршавин во напад, пошто мислам дека ќе бидат одличен тандем.
А кога ќе се врати Росицки, може да се размислува на формација 4-3-3.

Тука се согласувам дека Аршавин може да игра офанзивно ... како полушпиц... така игра најчесто во репрезентацијата во Зенит можда има и како шпиц неколку дури изиграно а најчесто играше полушпиц и една утакмица за Арсенал изигра позади РвП кога Бендтнер беше поставен како крило на негово место... ама виде Венгер неможе со Бендтнер да се прави таква тактика...ама сега од кога ќе се вратат Волкот и Росицки а и напаѓачите.... Аршавин би бил одлична алтернатива за полушпиц... у смисол... конечно Венгер да изигра некој меч како во 2003 2004 кога некад знаеше да ги стаи Анри Вилторд и Бергкамп заедно сите... е тука на пример може... Аде и РвП како истурени а Арша како полушпиц веднаш по нив.... а и Дуду ни е тука на располагање.... мислам дека конечно иамаме тим... само да не се повредат уште и тоа глаата на РвП да го боли само за со МкД да не ни игра тука... ем да тепа Македонија... да не ни шиба голови...ем да не го осакатат... а потоа да се врати и да игра веќе следна утакмица за Арсенал:helou:

Ќе ви го земат Бентнер, пазете се! :pos2::pos2:
Линк

Даај божее... ако за 15 милиони отиде Бендтнер...тоа значи ќе имаме пари за да купиме некој од 3 калибри подобар напаѓач од Бендтнер.... ако успее ова... незнам...
иначе мене ме плаши што Фабрегас изјави дека е многу горд на тоа што има понуди од Реал и од Барселона... и дека може да го напушти Арсенал а тие изјави дека секогаш ќе седел со тимот од лондон не биле точни.. сега ќе видиме до кога како и што ќе се случи...ама сепак не кажа дека ќе замине...туку кажа ќе размислел ама не кажувал пред време на никој НЕ... сакал да има време да размисли и дека секој играч имал право да си размислува за својата иднина...:ne:

Ќе ви го земат Бентнер, пазете се! :pos2::pos2:
Линк
Па овој ако е 15 милиона Аршавин е 35 :pos2:

Него ако, дај боже да се најдам вакви будали ко на пр. Интер(ако е ова вистина) :)

Во врска со предходните постови...мислам дека нема шанси да се игра со формација од 4-3-3...Попрво би играл со 4-5-1 и со најофанзивен среден ред....Еден класичен шпиц, и 5 играчи од среден ред....Фабрегас и DMF(не знам кој) па после со Насри, Волкот и Аршавин....Росицки, разбрав дека ја има истата повреда како Себастијан Дајслер, кој се повлече од фудбалот на 27 години, и тоа кога беше во врвна форма...Не сакам да велам ништо пред рака, но сепак мислам дека во тимот ке имаат предност овие тројца од колку Том4е барем оваа сезона, иако според мене убеден сум дека тој е најдоброто лево крило во светот, барем до пред некоја година....А што се однесува до Венгер ке биде на слатки маки да го состави составот....За тоа не се грижам....Знам, уствари не знам, убдеден сум дека некоја од нашите ѕвезди ова лето ке си замине, само не знам кој....Иако Аде е најблиску до тоа....

Има некој информација како поминаа нашите фудбалери за репрезентациите...??

http://www.goal.com/en/news/9/engla...t-to-return-for-arsenal-against-manchester-ci
Цеск Фабрегас ќе биде во тимот веќе следниот меч.... со граѓаните... иаме огромни мотиви да им вратиме за срамниот пораз... :tapp:
значи и Аде и Фабрегас се назад во тимот:vozbud:

Да даде Господ, ова да се вистина....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom