Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата unforgiven
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е веке друго....али ајде...сеа...доста е...главата горе...и толку....5 години немаме трофеј во ПЛ....и Јунајтед немаа 4 години, па после освоија се што се можеше да се освои...
Јасно и гласно прекоцкана ни е годината но финтата е да ги задржиме играчите и се ке биде во ред т.с ке се прероди тимот и следната сезона ке биде непобедлив инако оваа година малерите ни беа добри другари и беа со нас и кога најмалку беше потребно ... јасно е да има ревлот према играчите и према самиот тренер па и спрема самата управата али сето тоа ке се среди кога тимот ке почни да победува а и кога летото Узманов го презема пакетот акци и Деин ке се врати во управата,Венгер ке има повеке пари за трансфери и најверојатно Апсон ке биде прв на мета и Велосо најверојатно а сеа малку ке проголтиме живи жаби али и тоа е љубов према тимот а на кого не му чини тоа слободно може да навива за друг тим некој не неморува на никој :smir:

1.Смешно е да збориме за титула, јас се молам бога да не останеме петти и дали ке го освоиме купот. Тука не се работи за оптимизам. Заборавете на титула.:smir:
2.Немој те да ме сватите погрешно али мислам дека можеби е време на смена на тренерот.
Немојте да ми урлате венгер направил тоа и тоа, јас знам го ценам како човек и сум благодарен за тоа што го направил за Арсенал. Али вака не иде 6 години, откако почна да менува друга карта и мн да им дава шанси на младиве, напротив не напуштија фудбалери од најдобрата генерација.
Рејес, Пирес, Лјумберг, Анри, Џилберто, Виера, Кион, Апсон, Беркамп итн итн да не ги набројувам сега тие. Е ова беше стандарден тим со вакви првотимви секогаш ке имаме добар успех.
Уште една година би прогнозирал за Венгер, а потоа се надам на негово заминување. Најверојатно Усманов кога ке дојде на поголема функција сигурно ке се искрсне нешто.
3.Апсолутно се слагам со ова на бисисплејр „Sto ke pravime togas, nema poveke da navivame za Arsenal zaradi toa sto Wenger zaminal?“
Венгер нее Арсенал. Венгер можеби е клучниот фактор што сега сме голем тим, но тоа не значи дека доживотно треба да биде во Арсенал.
4.Оваа година молетесе за Фа куп(мада не верувам дека ке го освоиме) ... али и да го освоиме, голема муда. Тим како што е Арсенал не смее да се задоволи со еден фа куп и(веќе) катастрофална сезона. ЛШ не зборам, пошто се умам како ке се помине една заебана Рома, која игра бункер.
5.Нека не ве радува ремито на Астон вила. Ние не смее да дозволиме да киксаме вака, и да незнаеме гол да дадеме а напротив и да се надаме дали Астон Вила ке тепаме. Инаку 10 меча сме без пораз, како што кажа Мартин тоа е боље одколку 10 порази :pos2::pos2:.
6. Не дај боже да бидеме 5. предходно кажував така у афект пошто бев напизден 300-на саат.
Хил вуд кажа дека Арсенал ке остане истиот на финанскиски план, ама не верувам дека поголемиот дел од добри играчи кој играат во првиот тим дека ке останат. Венгер почна и да се грижи за Ван Перси и Волкот.(бар како шо причитав).
7.worca нема затоа што имаме навивачи тиња. Најслаба публика имаме во ЕПЛ според големината на стадионот.
Ждерат а не навиваат, па ке носат шамивчиња :vozbud:
8.Диаби и Ебуе се сјебаа. Диаби ми излгедаше на сериозна повреда. Кој знае што ке се прави....
и како последно искрено ке го молам бога летово оној КОПИЉОТ адебајор да си иде! Немора да се сложите со мене, ама сепак си го кажав мислењето.
Дај боже да нее повреден Диаби па коа ке дојде Аршавин да може да игра уместо Денилсон малце поповлечено.

пс. Се надам Аршавин ке дебитира веќе на следниот меч со Тотенхем во гости.

:smir:

Не дека сум против Венгер ама мислам дека е потребна промена.Со оваа негова политика во последниве неколку години неможиме да се пофалиме со ништо само ги продава квалитетните играчи што ги имаме а од тиа пари не купуе ништо или па ќе продаде 3 а ќе купе 1 и сака да се бориме на 4 фронта е неможе така треба да го оврзиш ќесето малце па да видиш тогаш како ќе идат резултатите сами,не он со Сонг сака да играе у Л.Ш и ЕПЛ.Не оде тоа така

Не дека сум против Венгер ама мислам дека е потребна промена.Со оваа негова политика во последниве неколку години неможиме да се пофалиме со ништо само ги продава квалитетните играчи што ги имаме а од тиа пари не купуе ништо или па ќе продаде 3 а ќе купе 1 и сака да се бориме на 4 фронта е неможе така треба да го оврзиш ќесето малце па да видиш тогаш како ќе идат резултатите сами,не он со Сонг сака да играе у Л.Ш и ЕПЛ.Не оде тоа така

и да знаеш не иде па посебно во лш:helou:

Aбе јас у Л.Ш оваа година не се секирам многу особено сега против ромите сигурно ке ги згазиме но за други не сум сигурен дали имаме шанса да се носиме со нив како на пр.барса сигурно ќе не посрамотат

Конечно еден реален пост од искрен навивач на Арсенал. Истото го кажував јас ни некој го сметаше за провокација.
Значи Венгер е одличен тренер, но мора да смени нешто доколку не сака Арсенал да запаѓа во уште поголеми кризи. Мора да се купат поискусни и поквалитетни играчи кои во "критични" моменти ќе ја извадат екипата на прав пат. Овде се се тоа млади, одлични фудбалери на кои им треба искуство, а освен Венгер(кој седи на клупа и не влијае на играта освен тактички), такви во Арсенал нема.
Спортски поздрав

Aбе јас у Л.Ш оваа година не се секирам многу особено сега против ромите сигурно ке ги згазиме но за други не сум сигурен дали имаме шанса да се носиме со нив како на пр.барса сигурно ќе не посрамотат

е кој знае:toe: ќе видиме

повеќето велите дека можеби е време венгер да си оди, но можеби и не е крив тој што повеќето од првотимците се повредуваат и тоа што поради новиот стадион арсенал мора да продава по еден или повеќе одлични играчи секоја година, пр: можеби тој сакал да го задржи хлеб но не е се до него има и друѓи кои одлучуваат кој да остане од финансиска гледна точка

така е и со рома братче!!- но за навивачите на рома е поболно тоа што секоја година најдобриот играч после тоти оди во интер (ќиву,мансини,батистута,самуел(не директно од рома) дакур сега и аквилани го сакаат јбг:helou::smir:

Е ај жити све олади, и не спамирај по фан клубов. Ко ке не тепате во ЛШ ке прајме муабет. Дотогаш ќути.

Немој да мислиш дека ке не посрамотат. Арсенал е добар, но нема лек за бункер тимовите.
Со офанзивни екипи одлично играме.

Конечно еден реален пост од искрен навивач на Арсенал. Истото го кажував јас ни некој го сметаше за провокација.
Значи Венгер е одличен тренер, но мора да смени нешто доколку не сака Арсенал да запаѓа во уште поголеми кризи. Мора да се купат поискусни и поквалитетни играчи кои во "критични" моменти ќе ја извадат екипата на прав пат. Овде се се тоа млади, одлични фудбалери на кои им треба искуство, а освен Венгер(кој седи на клупа и не влијае на играта освен тактички), такви во Арсенал нема.
Спортски поздрав
Добро нее цел тим неискусен има двајца/трјоца но токму тие прават проблем.
Титула не се освојува ако го тепаш Манчестер, Челзи, Ливерпул ... титула се осваја со помалите тимови кој што гледаат повеќе на бункер, а големите тимови треба да знаат како да го уништат тој бункер за жал Венгер веќе долго се соочува со тој проблем.
На Арсенал малку му фали да стане шампионски тим верувај.
Да не ги киксневме тие 4/5 меча кој ги изгубивме од млитави екипи сега ке бевме со предност на врвот на табелата. Тука лежи проблемот, кој треба да биде решен.
Малку поцврсто со повеќе докажани играчи кој го оставаат срцето на теренот и по негатива проблемот ке биде решен.
Дечкиве на 0-0 не се залагаат, коа ке примат е тогаш оооооопс ашим шаља...
Со Стоук кога губеа загубија надеж уште во 60-тата минута и играа како посрани, се надам сваќаш што да ти кажам.

пс. Се надам се сеќаваш кога не тепавте на Хајвери 2-4 но ние пак ја освоивме титулата.
е кој знае:toe: ќе видиме

повеќето велите дека можеби е време венгер да си оди, но можеби и не е крив тој што повеќето од првотимците се повредуваат и тоа што поради новиот стадион арсенал мора да продава по еден или повеќе одлични играчи секоја година, пр: можеби тој сакал да го задржи хлеб но не е се до него има и друѓи кои одлучуваат кој да остане од финансиска гледна точка

така е и со рома братче!!- но за навивачите на рома е поболно тоа што секоја година најдобриот играч после тоти оди во интер (ќиву,мансини,батистута,самуел(не директно од рома) дакур сега и аквилани го сакаат јбг:helou::smir:
Повредите се друга причи која е бакзус во арсенал, и е кривецот број два.
Венгер е крив за нешто друго, а тоа друго е очигледно и неможам сега по 100-ти пат да го пофтарам.
Поздрав.

Е ај жити све олади, и не спамирај по фан клубов. Ко ке не тепате во ЛШ ке прајме муабет. Дотогаш ќути.

Немој да мислиш дека ке не посрамотат. Арсенал е добар, но нема лек за бункер тимовите.
Со офанзивни екипи одлично играме.

Добро нее цел тим неискусен има двајца/трјоца но токму тие прават проблем.
Титула не се освојува ако го тепаш Манчестер, Челзи, Ливерпул ... титула се осваја со помалите тимови кој што гледаат повеќе на бункер, а големите тимови треба да знаат како да го уништат тој бункер за жал Венгер веќе долго се соочува со тој проблем.
На Арсенал малку му фали да стане шампионски тим верувај.
Да не ги киксневме тие 4/5 меча кој ги изгубивме од млитави екипи сега ке бевме со предност на врвот на табелата. Тука лежи проблемот, кој треба да биде решен.
Малку поцврсто со повеќе докажани играчи кој го оставаат срцето на теренот и по негатива проблемот ке биде решен.
Дечкиве на 0-0 не се залагаат, коа ке примат е тогаш оооооопс ашим шаља...
Со Стоук кога губеа загубија надеж уште во 60-тата минута и играа како посрани, се надам сваќаш што да ти кажам.

пс. Се надам се сеќаваш кога не тепавте на Хајвери 2-4 но ние пак ја освоивме титулата.

Повредите се друга причи која е бакзус во арсенал, и е кривецот број два.
Венгер е крив за нешто друго, а тоа друго е очигледно и неможам сега по 100-ти пат да го пофтарам.
Поздрав.
не знам на што мислис ако те мрзе не мора

Зоки како само Венгер и АРСЕНАЛ има проблеми со бункер екипите тие играат против сите исто само проблемот е каи нас што немаме доволен број на квалитетни играчи(може имаме ама повредени се,и јас искрено не очекувам ништо од Роситцки и по неговото враќање)тоа е нашиот проблем што искрено ислам со доаѓањето на Аршавин ќе се промени нешто и по враќањето на Тео и ЦЕСК ама тоа тек другата година ќе видиме ако останат овие двајца.А сега мислам дека максимум е 4 место кое мислам дека ќе биде обезбедено дури на крајот како пред 3-4 год.

не знам на што мислис ако те мрзе не мора
Венгер е крив затоа што ја смени политиката. Си го гледал ти Арсенал кога беше во шампионски денови какви играчи имаше? а какви има сега? можеш да напраиш споредба?
Венгер е крив што кога играчите Хлеб и Фламини играа од првите нивни феномелани сезони ги продаде. Како може играч кој што туку блеснал кај тебе да сака да си замине? има Венгер тука нешто...
Венгер е крив затоа што летото мислење дека само со Насри ке може да се води на 4 фронта, покрај продажбата на Фламини и Хлеб. Според мене Насри требаше да биде + на овие тука.
Еве сега тоа се покажува како клучно за Арсенал, поради ВЕЌЕ далеку послабата сезона.
Како можеш еден Ван перси кој е во животна форма на еден од решавачките можеби мечеви за прелаз во топ-4 да го држиш на клупа? каков одмор какви бакрачи не ме зезај.
Еден Роналдо игра цела сезона во Манчестер бе еј! ало!
Адебајор и Бентнер се покажаа колку се моќни да разбијат одбраната на Вест Хем.
Мое лично мислење е дека го претерува.
Немам ништо против чоекот напротив ке пофторам ЛЕГЕНДА е и ке остане ЛЕГЕНДА НА АРСЕНАЛ!
Тој не донесе каде што сто сме сега.
Но тоа не значи дека он треба да остане доживотно.
Значи да си се фклопиа и оваа сезона Хлеб и Фламини во тимот сигурно ке имавме добар успех сега. Али то е то, можеби грешам незнам, али моето мислење е тоа а и на многу други навивачи.
И нее само он крив, во Арсенал постои малер на повреди, можам да кажам дека тој малер е поголем кривец.
И како последно ке кажам дека ВЕНГЕР треба едно да свати.
Премиер лигата станува се појака и појака, последниот е јак може гадно да те заебе. Нема веќе заебавање Денилсон Менилсон незнам што. Од наредна сезона построго за Младите, пошто тогаш стварно ке му посакам едно големо пријатно.
Едноставно сакам строг трењер!!

Во право си Зоки се сложувам со тебе Венгер е легенда на клубот но и не значи дека ако не донел сега до тука за 2-3 сезони да го урне сето тоа.Не сакам да си оде Венгер ама за тоа ќе мора да почне да троше повеќе пари на квалитетни засилувања а овие торлаците што ги имаме да ги продаде(да не ги набројувам) но ако мора и ако биде подобро без него да знам нека си оде уште утре ако треба што се однесува до мене.

Венгер е крив затоа што ја смени политиката. Си го гледал ти Арсенал кога беше во шампионски денови какви играчи имаше? а какви има сега? можеш да напраиш споредба?
Венгер е крив што кога играчите Хлеб и Фламини играа од првите нивни феномелани сезони ги продаде. Како може играч кој што туку блеснал кај тебе да сака да си замине? има Венгер тука нешто...
Венгер е крив затоа што летото мислење дека само со Насри ке може да се води на 4 фронта, покрај продажбата на Фламини и Хлеб. Според мене Насри требаше да биде + на овие тука.
Еве сега тоа се покажува како клучно за Арсенал, поради ВЕЌЕ далеку послабата сезона.
Како можеш еден Ван перси кој е во животна форма на еден од решавачките можеби мечеви за прелаз во топ-4 да го држиш на клупа? каков одмор какви бакрачи не ме зезај.
Еден Роналдо игра цела сезона во Манчестер бе еј! ало!
Адебајор и Бентнер се покажаа колку се моќни да разбијат одбраната на Вест Хем.
Мое лично мислење е дека го претерува.
Немам ништо против чоекот напротив ке пофторам ЛЕГЕНДА е и ке остане ЛЕГЕНДА НА АРСЕНАЛ!
Тој не донесе каде што сто сме сега.
Но тоа не значи дека он треба да остане доживотно.
Значи да си се фклопиа и оваа сезона Хлеб и Фламини во тимот сигурно ке имавме добар успех сега. Али то е то, можеби грешам незнам, али моето мислење е тоа а и на многу други навивачи.
И нее само он крив, во Арсенал постои малер на повреди, можам да кажам дека тој малер е поголем кривец.
И како последно ке кажам дека ВЕНГЕР треба едно да свати.
Премиер лигата станува се појака и појака, последниот е јак може гадно да те заебе. Нема веќе заебавање Денилсон Менилсон незнам што. Од наредна сезона построго за Младите, пошто тогаш стварно ке му посакам едно големо пријатно.
Едноставно сакам строг трењер!!
јас знам каков беше арсенал во шампионските години
но ти повторно не го зеде во предвид новиот стадион и тоа што тој стадион клубот ќе го исплаќа долѓи години со продавање на играчите за ова венѓер не крив на пр:фламини си отиде како слободен агент за поголем плата во милан која арсенал не можеше да му ја понуди сигурно венгер не го напудил

значи најголема причина се финансиите немој да мислиш ќе дојде некој друг тренер и ќе ги задржи најсилните играчи

јас знам каков беше арсенал во шампионските години
но ти повторно не го зеде во предвид новиот стадион и тоа што тој стадион клубот ќе го исплаќа долѓи години со продавање на играчите за ова венѓер не крив на пр:фламини си отиде како слободен агент за поголем плата во милан која арсенал не можеше да му ја понуди сигурно венгер не го напудил

значи најголема причина се финансиите немој да мислиш ќе дојде некој друг тренер и ќе ги задржи најсилните играчи
Епа Арсенал е голем клуб, и не смее да си дозволи такво нешто. Мора да најде начин да ги задржи најдобрите играчи, пошто ако ни бегаат вака секоја сезона, шо фајде од тоа?:toe:
и ако беше до тоа ке го даеа адебавол за 30 милиона, и ке земеа све што треба. ама нее тоа му понудија поголема плата, пошто дечкото се мисли Тиери анри декае. Значи арсенал нее во дупка, има доволно капацитет да задржи играчи.

--
http://www.rivals.net/news/pgarticle.aspx?artid=13562_4880615&id=40
Симпсон денеска погодил за исрамнувачкиот гол против Хул на 1-1. :vozbud:

Epa brate ako nema finansii neka se prodade na nekoj sto ima i ajt... Ako se finansiive problem..

I btw siguren sum deka ne sakate da go gledate Arsenal na 6to mesto vo UEFA i ne vie gajle dali ke go zeme Usmanov ili nekoj drug zatoa sto nema nikakva vrska toa, vazno e timot da bide jak.

Nekoj spomna ke mu dadel otkaz na Wenger. Epa zaso da mu dade otkaz koga Wenger neli ne kupuva igraci zaso nema finansii?? Ili pa sega pak ispagja deka ima finansii ama Wenger si go prae filmot so mladive ''talenti'' ? Ne razbiram bas najdobro.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom