Алмунија-Браво....докажа дека треба да биде прв голман..и заслужено е во првиот состав..оценка-8
Сања-Добро одигра...имаше мали киксови...добар и во офанзива...оценка-7
Клиши-Ѕвер...не му даде на Филипс..да дише....аа и добро одигра и во напад...оцекна-8
Туре-Супер одигра..борбено...кај него ако топка помине човек не мине

оценка-7.5
Галас-Заслужно е капитен..на овој тим...се гледа дека е победник во душа...одлично изигра.....браво за голот..оценка-8
Ебуе-Пред се....брзина..борбеност....тоа го красеше на овој натпревар...само фалеа..неговите препознатливи центаршутеви...но задоволително одигра...да не надеваме дека не е сериозна повредата
оценка-7
Фламини-Според мене Играч на Натпреварот.Неверојатно..после повредата..ваков натправар да изиграш...немам зборови...колку ли само километри истрча...оценка-9
Фабергас-Солидно издание на еден од повратниците во тимот после повредата..на моменти се осекаше замор...но одлични пасови...добра контрола на топката..важен беше неговиот придонес за тимот..итн...
оценка-7.5
Хлеб-....Одлично издание..ако се знае.....дека беше повреден....имал и подобри издание...но да повторам..се врати од повреда...значи сум задоволен од неговата игра...добро одигра во напад...а можеше малце подобро во дефанзива...оценка-7
Росицки-Добар..натпревар....солидно одигра...изигра на високо ниво....нека продолжи така..

..оценка-7.5
Адебајор-Добар натпревар одигра....борбено...кога влезе Перси..имаше повеке простор...и постигна гол..но му го поништија поради ситен фаул...иако јас мислам..дека беше регуларно...и другиот туркаше..

оценка-7
Замени:
РвП-влезе на повредениот Ебуе..и избувна....како оган...брз..борен...желен за гол..одлична игра..оценка-7
Жилберто-Го замени изморениот Хлеб...некако изгубено ми изгледаше...направи непотребен фаул врз Микел...се гледа нека не се вклопува во оваа игра на Арсенал..оценка-5.5
Бентнер-Влезе на Адебајор...тактичка замена...не можеше да се истакне

..но направи добро со тоа што..го задржуваше времето..оценка-6.5
Тоа е од мене..може некој ке се согласи може не....ама мислам дека бев реален..!
АРСЕНАЛ ЗАКОН!!
Поздрав Гунерс!!