Факултет за хакери!

• Креатор на темата Креатор на темата VIRTUAL
  • Време на започнување Време на започнување
deXterche напиша:
Нема врска...ова е само за оние wanna be хакерчиња...најбитна е интелегенцијата, моќ на запазување...и нормално познавање на компјутери...зборувам не за advance user's туку за insane user's ;)

Ќе пробаат многу, ќе завршат малку! - пат на селекција!:duel:

хмммм...да бе и што ќе ги учат таму?! овде имат дупка со ова скрипта се влегвит, дај немат смисла...треба да си програмирање тата-мата, оперативниве системи да ги занеш ко оче наш. Што знам, мене ми е глупо ова факултет за хакери..убо рече некој што ке бидеш дипломиран хакер :)

Не е глупо. Сите фирми што се бават со заштита на компјутерски системи почнаа да вработуват хакери. Кога некој хакер ќе открие голема дупка во некој безбедносен систем не оде у затвор туку му дават работа и голема плата. Кој најубаво може да им каже каде им е грешката и како да ја поправат од оној што го открива пропустот.

Они вака самоуки па ршум прават, па и ако ги едуцираат маме е е*ат

Мухахахахаа

deXterche напиша:
хмммм...да бе и што ќе ги учат таму?! овде имат дупка со ова скрипта се влегвит, дај немат смисла...треба да си програмирање тата-мата, оперативниве системи да ги занеш ко оче наш. Што знам, мене ми е глупо ова факултет за хакери..убо рече некој што ке бидеш дипломиран хакер :)

Ај не се бунтувај многу...
Мотото на хакерите е Knowledge is power, што и во секој случај што повеќе знајш толку си подобар... а од каде ти таа замисла дека таму ке ги учат на скрипти и дупки??? - :pos2:

Не е така како што си имаш зацртано, тоа сигурно!:nenene:

Аууу . а за дипломска работа ќе требаат да ме пробијат мене а ?
Нема логика , ај некако да најдеме листа од студенти да видиме шо знаат
Ви ар прауд то би ан :kajg: :kajg:

Абе што ви е? Нема се да хакнат. Мислите така ќе ги остават? ќе ги научат да бутаат системи и после ќе ги остават да си бидат по занаетот? Како не бре... Јас се кладам дека уште сега има фирми кои чекаат во ред да вработат некој од тие идни security experts кои ќе ги знаат сите финеси на заштита, ама и сите финеси на кракирање. Плус тоа некој од тие што ќе си заврши, што попрво би одбрал? Да си има фотеља во некоја фина компанија со фина платичка и да си работи, или да се расфрла со „хакерските знаења” кои само што си ги добил, па ќе си го бута носот кај што не му е местото со ризик да го фрлат у затвор?? НЕ знам! I'd think twice!!

Buttercup напиша:
Абе што ви е? Нема се да хакнат. Мислите така ќе ги остават? ќе ги научат да бутаат системи и после ќе ги остават да си бидат по занаетот? Како не бре... Јас се кладам дека уште сега има фирми кои чекаат во ред да вработат некој од тие идни security experts кои ќе ги знаат сите финеси на заштита, ама и сите финеси на кракирање. Плус тоа некој од тие што ќе си заврши, што попрво би одбрал? Да си има фотеља во некоја фина компанија со фина платичка и да си работи, или да се расфрла со „хакерските знаења” кои само што си ги добил, па ќе си го бута носот кај што не му е местото со ризик да го фрлат у затвор?? НЕ знам! I'd think twice!!

Убаво го кажа ова ама не ми се верува дека некој со такви знаења ке ги користи така пасивно како што кажа ти или ке се оддаде на задоволство и ке си хакира *(no risk no fun):nesum:

Училиште за хакирање.... Мислам дека не е потребно. Тоа се може само со спиење, јадење т.е 24/h да си на PC то...

P.S. Јас имам свој HackinG Web Site Кој Знае Турски Нека Посети

WorLdHackerS TeaM

Хакирањето не е нешто лошо... Тоа е само една уметност или Дарба од Господа....

lol, училиште за хакери ?!, па како што знам се смета за незаконско нешто, бидејќи според хакер, не е само да се влези во на другарот компјутерот, туку и да се прават работи како тоа што се случи со струјата во Њу Јорк, пред 1 година ( или кога беше, не е важно ), па затоа мислам дека е само некоја пропаганда. :)

Мастер хакер кој хостира форум на бесплатен сајт, со упм големи гугл реклами. Нејсе.

Princ напиша:
Мастер хакер кој хостира форум на бесплатен сајт, со упм големи гугл реклами. Нејсе.

Не ја глеај корицата на книгата... Гледај што има внатре... А ти самиот можеш да видеш таму има околу 700 мембери... Не е сешто пари "Драг Модераторе".... Тоа е точно дека бесплатниот хост е ризично да се користи но ако има некој Кевин Mitnick нека повели нека го хакира... Поздрав...

Ја од еден другар разбрав дека имало нешто слично у Академијата на ИТ Александрија. Он тамо учи и ми кажуваше дека меѓу предметите на студиите за мрежни инженери имаат предмет Security+ на кој има пуно ствари на таа тема. А башка имале и некои страшно добри професори...

site sto ke se prijavat da bidat fakultetski obrazovani hakeri ke idat u apsaana:)))

Ццц. Чудно. Јас би се запишала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom