Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки да ве прашам нешто може знаете. Вака сега пред некој ден полагав СНЗ и сега нели има видео валидација оваа година ради од дома што ср полага, е сега моментот кога го решавав прашањето за валидација се појави проблем дека треба да упалам manycam а во соопштението пишуваше да не се користи но немав избор течеше времето и морав да го исклучам и пак со menycam да пробам И беше ОК навидум се појави камера и продужив даље ја прашав и модераторката во Ббб сесијата и рече демек ок нема проблем продужи да решаваш гледам тука одговорено ти е прашањето само неможам да видам дали има видео пошто трае полагањето.... И сега се туфкам дали се зачувало успешно со оглед на тоа што 2 пати пробав ,првиот пат бараше manycam.Дали некој има некакви сознанија околу ова и дали би имал евентуален проблем...

za Teorijata Operativni kolku % davaat zadaci teoretski kolku teoretski prasanja ? Otprilika nekoj so polagal ako moze da kaze ?
Za da znam poveke teoretski da ja ucam teorijata ili direkno na zadacite sto se vo teorijata
Автоматски споено мислење:

za Teorijata Operativni kolku % davaat zadaci teoretski kolku teoretski prasanja ? Otprilika nekoj sto polagal ako moze da kaze ?

Последно уредено:
Кој е процесот за промена на смер од СИИС во ПИТ?

Кој е процесот за промена на смер од СИИС во ПИТ?

Здраво, кај кој професор би препорачале да го запишам предметот Веројатност и статистика? И кај кој е најдобра ситуацијата за положување (знам дека сегде е ужас, меѓутоа барем нијанси разлика мора да има.. ). Благодарам

Здраво, за да не преминам од државна во приватна квота треба да имам 30 кредити до крај на септемвриска сесија?

Некој што го слушал предметот Управување со техничка поддршка минатата година да сподели искуство или да препорача полесен ми треба избор за 6ти предмет во зимски семестар!!!

Здраво, за да не преминам од државна во приватна квота треба да имам 30 кредити до крај на септемвриска сесија?
Треба да положиш минимум 3 предмети од зимскиот семестар за да не паднеш во приватна квота. Има уште еден начин за паѓање, а тоа е да презапишеш ист предмет по втор пат(пр. СП да го немаш положено и кога ќе ја запишував третата година односно 5тиот семестар).

Koi jazici se ucat po programiranje ?
Синтаксата се учи само во првото предавање, а од второ па сѐ до крај се изучуваат концепти од програмирањето. Во C (прв семестар) акцентот е ставен во логичкото размислување, во C++ (втор семестар) објектното програмирање, во Јава (трета година) податочните структури, а во четврт семестар исто така Јава ќе учиш но со понапредни концепти (креирање фајлови, манипулирање со нив...).

Еднаш да научиш еден програмски јазик, сите следни ќе ти се многу лесни за учење и отприлика 4-7 дена доволни за да ти "легнат". Со ова сакам да ти кажам дека синтаксата најмалку се учи на факултетот :D

Здраво сакам да прашам дали има услови за промена на студиса програма?

Здраво сакам да прашам дали има услови за промена на студиса програма?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom