Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Па 99% го одбираат ПИТ (екс ПЕТ) ко алтернатива.

Неположените си остануваат неположени нормално. Изборните предмети и задолжителните кои на ПИТ не се задолжителни не мора да ги презапишеш ако не сакаш. Запишуваш друг предмет место нив.
Задолжителните на КН што се задолжителни и на ПИТ ги презапишуваш.
А пример ДМ на пит, дали ќе треба да ја полагам? Исто прашање важи и за останатите предмети.

А пример ДМ на пит, дали ќе треба да ја полагам? Исто прашање важи и за останатите предмети.

Да. Сите задолжителни предмети на ПИТ треба да ги полагаш ако ги немаш претходно положено.

Да. Сите задолжителни предмети на ПИТ треба да ги полагаш ако ги немаш претходно положено.
Тогаш ќе треба да ги запишам заедно со неположените? Ако е тоа така, тогаш нема да имам место да ги запишам, или може да почекаат?

Тогаш ќе треба да ги запишам заедно со неположените? Ако е тоа така, тогаш нема да имам место да ги запишам, или може да почекаат?

Со молба можеш максимум 6 предмети да запишеш. Тие не може да чекаат, ќе чека некој од изборните предмети.
Прво ги запишуваш неположените задолжителни (тука мислам и на тие од ПИТ што не си ги полагал), после задолжителните од новиот семестар и на крај изборни.
Ако имаш повеќе од 6 задолжителни за запишување, тогаш ќе одложиш запишување на некој од новиот семестар (обично тој за кој што не исполнуваш услов).

Zdravo seuste se mislam kade da se zapisam, gi razgledav ovie smerovi, kakvi iskustva imate vie i koj bi go preporacale ?
- PIT, IMB, SIIS, KN ?

Здраво,

Дали некој е/бил запишан на Биоинформатика мастер ?

Ваше мислење, искуства, совети ?

1598357275049.png
Dali nekoj znae Diskretna matematika mozi da se polaga nie sho go imame zapishano po vtor pat od zimski semaster od prva godina? Shto znaci toa leten?

Прегледај го приврзокот 263789
Dali nekoj znae Diskretna matematika mozi da se polaga nie sho go imame zapishano po vtor pat od zimski semaster od prva godina? Shto znaci toa leten?
Мислам дека не, оти само предметите од летнио семестар може два пати да ги полагаш ваа сесија, а оти га имаш у зимски, имаш на 18 септември испит, ама ипак прашај најдобро професоро шо ти предава

Zdravo seuste se mislam kade da se zapisam, gi razgledav ovie smerovi, kakvi iskustva imate vie i koj bi go preporacale ?
- PIT, IMB, SIIS, KN ?
Ако имаш живци за Калкулус, Веројатност итн, иди СИИС. Ако не Пит. Кн е тежпк, ИМБ некако ми е мех.

Дечки што мислите за колку време реално за нормален студентски живот, може факултетов да се заврши? Ја у вторава година заглавив, СКОРО цела ќе ја презапишам и се срамам од себеси! Секој мотивациски совет и збор е добредојден.
Автоматски споено мислење:

Ако си повеќе по мрежи, телекомуникации и сл, оди Феит, реално многу подобар факултет + организира. Јас со неположен СП, решив на другарка две задачи на испит од Феит. Според мене, полесен.
Но ако сакаш повеќе програмирање, Финки, и секако живци.

Ако имаш живци за Калкулус, Веројатност итн, иди СИИС. Ако не Пит. Кн е тежпк, ИМБ некако ми е мех.

Дечки што мислите за колку време реално за нормален студентски живот, може факултетов да се заврши? Ја у вторава година заглавив, СКОРО цела ќе ја презапишам и се срамам од себеси! Секој мотивациски совет и збор е добредојден.
Ајде не очајувај, предмет по предмет гледај да положиш. Тие што се трудат, а не положуваат сѐ навремено обично стигаат до 9ти семестар (пола година плус). Почни 6 предмети да слушаш наместо 5 (со молба), па на некој начин да ги надокнадиш кредитите.

Ајде не очајувај, предмет по предмет гледај да положиш. Тие што се трудат, а не положуваат сѐ навремено обично стигаат до 9ти семестар (пола година плус). Почни 6 предмети да слушаш наместо 5 (со молба), па на некој начин да ги надокнадиш кредитите.
Фала од се срце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom