Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да ми каже од професорите по Оперативни , во случај да ти фалат 2-3-4 поени теорија кои највеќе не прави проблем?

Dali i onie koi imaat potpis operativni sistemi od lani mozat da go pravat testot pred prv kolokvium i pred vtor kolokvium sto e za labaratoriski poeni ? ili ke mora odnovo da gi pravime labaratoriskite ?

Последно уредено:
Dali i onie koi imaat potpis operativni sistemi od lani mozat da go pravat testot pred prv kolokvium i pred vtor kolokvium sto e za labaratoriski poeni ? ili ke mora odnovo da gi pravime labaratoriskite ?
Потпис
Потпис ќе добијат сите студенти. Потписите од сите изминати години се признаени и се важат и оваа година.

Поени од лабораториски / домашни задачи
Поените од лабораториските / домашните задачи (15) ќе се добиваат преку лаб. е-тест, кој ќе се одржи еднаш, на крајот од семестарот. Тој ќе се состои од прашања поврзани со домашните задачи.

Право на полагање на е-тестот ќе имаат само студентите кои навремено ги изработиле сите домашни задачи.

Лаб. поените од сите изминати години се признаени и се важат и оваа година.

Здраво, може ли некој да ми каже на кој начин се полага АОК, дали посебно теорија посебно задачи?

Здраво, може ли некој да ми каже на кој начин се полага АОК, дали посебно теорија посебно задачи?
Имаш теорија и практично ако не положеш нешто на кол идеш на испит само тоа што си паднал(двете работи башка се полагаат)

za Operativni, sto davaat kako starter file da se download na prv kolokvium, ima gotovi kodovi nekoi ili imam greska informacii ?
i drugo, 2 zadaci davaat edna IO i networking zaedno i drugata sinhronizacija? ili se e vo edna ?

Здраво колеги,би ве замолил ако може некој да ми помогне каде може да ја најдам книгата АОК на македонски?
Види во Импегна (тука кај Тинекс што е книжарницава) треба 100% таму да ја има, доколку не ја најдеш пиши ми во ПП

za Operativni, sto davaat kako starter file da se download na prv kolokvium, ima gotovi kodovi nekoi ili imam greska informacii ?
i drugo, 2 zadaci davaat edna IO i networking zaedno i drugata sinhronizacija? ili se e vo edna ?
Прво прашање - стартер кодот никогаш не ми бил од корист, освен ако не се спремиш доволно и не ја разбереш суштината
Второ прашање -Да, токму тие две задачи.

Ќе може ли некој што има идено на Дигитални библиотеки, или пак има слушано лани да пише каков проект се бара по предметот? Каков е практичниот а каков семинарската? Треба да пријавам тема до 15ти, а не бев на последните предавања. Фала однапред.

Може некој подетално да објасни како се полага Оперативни Системи задачи преку колоквиум и што се паѓа на прв и на втор колоквиум и tips & tricks како најлесно да се научи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom