Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
2 прашања до вас .
1. Структурно прв колоквиум каков тип задачи се паѓаат? Од кај да вежбам?
2. Професионални вештини ако му се предаде само проектот, а без присуство, можно е да се положи? Како оценува Ласко?

2 прашања до вас .
1. Структурно прв колоквиум каков тип задачи се паѓаат? Од кај да вежбам?
2. Професионални вештини ако му се предаде само проектот, а без присуство, можно е да се положи? Како оценува Ласко?
1. Една задача ќе имаш услови, друга циклуси. Вежби ги аудиториските и лабораториските.
2. Се положува, немај гајле. Секоја активност на час ја оценува со по 1 поен кои не влијаат на главната оцена туку се само бонус. Имаше лани колеги кои положија со +100 поени( 91 до 100 беше десетката).

8
1. Една задача ќе имаш услови, друга циклуси. Вежби ги аудиториските и лабораториските.
2. Се положува, немај гајле. Секоја активност на час ја оценува со по 1 поен кои не влијаат на главната оцена туку се само бонус. Имаше лани колеги кои положија со +100 поени( 91 до 100 беше десетката).

Фала .

Има ли некој способен на тоа ФИНКИто, срам да го фати човек на кое дереџе е IT образованието во земјава а ќе си речеш млад кадар изнапикаа :гомце:
Гоце Арменски уште ли е таму?
Он е ѕвер.

Си заборавил да користиш <sarcasm> таг.
Гоце знае многу од својата област а и животната филозофија му е како што треба :)
Немаше никаков сарказам во мојост пост, ниту во овој.

Се сложувам со постот погоре, кога ни предаваше тој сите го научувавме материјалот на час и дома ни беше потребно само да повториме.

Јас имам спротивно искуство.Работите што ги кажа беа ок, и релативно добро објаснети. Ама дел од работите што ги збореше беа погрешни. За мене тоа е неприфатливо.

Некој да ми прати задачи од лани по ДМ1 што биле на прв парцијален испит?

Едит.
Најдов. Доколку некој му се потребни, нека се обрати во инбокс.

Последно уредено:
По дискретна, какви други докази се паѓале минатите години освен тие „да се докаже дека n е парен/непарен ако ..“?

Ајде факултетлии мала помош: инсталирав Code::Blocks со GNU CC Compiler. Одев на курс порано, а сега за школо ми треба. Прва сум. Кога одам преку Empty File со мој код во C, не ми прави проблем (гледав на YouTube неко видео). АМА, кога ќе пробам преку Console Application дури и она почетното cout << "Hello World" << endl; ми дава "Information: It seems that this project hasn't been built yet. Do you want to build it now?". Кога ќе кликнам Yes не прави ништо, кога ќе пробам No дава .exe (црното прозорче), ама само со: "Process returned 4256912 (0x40F490) execution time : 0.001 s
Press any key to continue." И тоа е тоа. Ми иде на нерви а плус имам и проектна информатика. Немам друг компјутер :/ Ве молам за помош.

Ајде факултетлии мала помош: инсталирав Code::Blocks со GNU CC Compiler. Одев на курс порано, а сега за школо ми треба. Прва сум. Кога одам преку Empty File со мој код во C, не ми прави проблем (гледав на YouTube неко видео). АМА, кога ќе пробам преку Console Application дури и она почетното cout << "Hello World" << endl; ми дава "Information: It seems that this project hasn't been built yet. Do you want to build it now?". Кога ќе кликнам Yes не прави ништо, кога ќе пробам No дава .exe (црното прозорче), ама само со: "Process returned 4256912 (0x40F490) execution time : 0.001 s
Press any key to continue." И тоа е тоа. Ми иде на нерви а плус имам и проектна информатика. Немам друг компјутер :/ Ве молам за помош.

http://forums.codeblocks.org/index.php?topic=16045.0 , види дали овоа ќе ти заврши работа, исто така спомнуваш C , а кодот ти е во C++ види дали project file-ot ти е за истиот јазик во кој кодираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom