Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има база на прашања по Основи на веб дизајн и Основи на сајбер безбедност?

Здраво прва година сум на овој факултет ме интересира дали праксата е задолжителна за упис во втора година?

Здраво прва година сум на овој факултет ме интересира дали праксата е задолжителна за упис во втора година?
Не е задолжителна, потребно е на крајот на студирањето да имаш три месеци пракса, независно во која година.

Здраво, некој што лани го слушал предметот Софтверски квалитет и тестирање, доколку сака и може да ми прати bbb снимки од аудиториски вежби. Фала однапред.

Здраво колеги дали некој од постарите генерации има некоја база по предметот Анализа на софтерски барања,нема по фб групите.

Kade se vadi slobodna za jsp i sto mi e potrebno?

Kade se vadi slobodna za jsp i sto mi e potrebno?

Индекс,Потврда за редовен студент и можеш одма на партизанска кај автобуската за накај центар , има ЈСП Пункт таму се сликаш и одма ти ја даваат.

Може ли некој да препорача приватен професор за АПС што држи часови онлајн?
Презапишан ми е и со самостојно учење не ми иде.

Може ли некој да препорача приватен професор за АПС што држи часови онлајн?
Презапишан ми е и со самостојно учење не ми иде.

Види во пораки, ти препорачав одличен предавач. :)

Dali se dobivaat poeni statistika na prv kolokvium za proaganje? :)

Здраво, сакам да прашам што се паѓа на прв колоквиум Софтверски квалитет и тестирање? Како изгледа полагањето?

Што даваат ооп на прв колоквиум?

Колку минимум поени треба за да те примат на ФИНКИ?
Автоматски споено мислење:

Колку програмски јазици се изучуваат во текот на 4те години студирање?

Последно уредено:

Нема некоја граница за минимум поени, се зависи од колку вкупно аплицират и според поените ги примат први тие со највише па после по редослед додека снема места.
А ногу јазици се изучуват, повеќето са од изборни предмети и тоа ем зависи, кои изборни ќе ги земеш.

Јас кога се упишував на Мрежни Технологии имаше вкупно 43 студенти , имаше место за 80 во државна квота па сите ги примија , а на ПЕТ и КНИ беше преполно али секако поените ти играат улога за државна или приватна квота. Мал е бројот на студенти што не ги примаат , ептен треба да имаат 40 или помалце поени колку што памтам.

Задолжителни програмски јазици што мораш да ги поминеш се : C,CPP,Java,Python , ако грешам нека ме поправи некој колега. Овие програмски јазици се поминуваат на задолжителните предмети и без нив не можеш да положиш предмет што ти влече друг за да прогресираш на факултет воедно се учат и различни алатки.Во другите изборни предмети се поминуваат и други програмски јазици но горе-доле објектно-ориентираниот пристап е застапен низ голем број предмети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom