Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Да прашам нешто: дали некои професори од КТИ втора година даваат тестови што им се внатре во учебниците како што дава Верка физика или можам само да си ги купам без грижа од фотокопирницана спроти факултетот?

Сакам да се запишам на постдипломски на ЕЕС или обновливи или слично нешто.
Некој што веќе е запишан или завршил да ми каже лично искуство. Какво е студирањето? Лесно тешко? Финансиски се вкупно колку чини? И слично?

Zdravo decki, da ve prasam dali znaete nekoj sto dava privatni casovi po Sistemi na avtomatsko upravuvanje i po Elektromagnetika?

Ја сум на овој смер,при крај веќе :) Мој совет е да одиш на насока што е со ИТ, со друг смер немаш шанса да го работиш тоа што го учиш.
Ако веќе си решен за Енергетиката,избери ЕЕС. Обновливите се ствар на иднината,а Македонија и иднина...
Така да чувај си ги за магистарски,поготово ако идеш во странство. И онака само 5-6 предмети на смеров се стрикно за обновливи.

Дали е барем интересен смеров ЕАОИЕ ?
И што може да се работи со овој смер?

здраво, ќе може некој да ми каже кај можам да си купам/испечатам збирки задачи по математика 1, физика 1, ое1?

здраво, ќе може некој да ми каже кај можам да си купам/испечатам збирки задачи по математика 1, физика 1, ое1?
Мислам дека има некои во фотокопирницата што е спроти факултетот.

дали некој предмет ако не го положиш може да не го запишеш во следниот семестар туку да го оставиш за понатака ?

Предмет не може да се остава за понатака во никој случај ако не е положен го презапишуваш

Дали може некој да ми каже што имало лани на тестот математика 1 од средношколска математика?

Дали може некој да ми каже што имало лани на тестот математика 1 од средношколска математика?
не се замарај со тоа, оди си на бруцошка, не влијае тој тест за ништо

не се замарај со тоа, оди си на бруцошка, не влијае тој тест за ништо
Ти ги важат како бонус поени. Буквално ништо не губиш и да зезнеш на него, ама сепак „бесплатни“ поени се. Ама мислам дека само ако го положиш предметот ти влегуваат во оценка. [DOUBLEPOST=1475943592][/DOUBLEPOST]
Имаше формули за синус и косинус од двоен агол и задача со равенка на права од што се сеќавам. Најтешката задача беше една тригонометриска неравенка под апсолутна вредност. Сè друго заборавив... Од тој PDF-от што ви го имаат ставено имаше од сè по малце.

Последно уредено:
Дали електротехника домашните ги прегледуваат во детали или колку да се однесе? и дали некој ги има решени сите домашни некако да ми ги прати оти рекоа на колоквиум ќе биле како од домашните

Дали електротехника домашните ги прегледуваат во детали или колку да се однесе? и дали некој ги има решени сите домашни некако да ми ги прати оти рекоа на колоквиум ќе биле како од домашните
Барем кај Благоја, воопшто не ги прегледува. Само треба да ги имаш донесено. За другите асистенти не знам.
На колоквиум има само една од домашните. Другите две се како од збирка, односно тие од аудиториски што се решавани.

Да прашам од кај се спремате за колоквиуми и тест математика1 ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom