Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
gi reshi ??Tи благодарам многу!
околу 3m/sДечки ако може некој да ми помогне со задачава по Физика 1 - Тема Кинематика би му бил многу благодарен!
"Еден фудбалер ја шутира топката кон својот соиграч под агол 30 степени во одност на хоризонтот со брзина 22 m/s. Во моментот на шутирањето соиграчот почнува да трча за да ја прими топката движејќи се со постојана брзина v кон неа. Со колкава брзина треба да трча тој за да ја прими топката точко кога таа ќе падне на земјата? Растојанието помеѓу фудбалерите во моментот на шутирањето е D=50m."
Фала ви однапред
Na Tfb Bitola mozi da zapises vtora, izbornite od tret semestar ti gi trga i ti zapisuva redovni. moj sovet ti e da ne zapisuvas nov semestar, prezapisigi pak starite i cistigi, jas go trupav sekoj nareden semestar so novi predmeti, a nemav polozeno starite i zaglaviv do nemajkade.знае некој дали ако немаш положено 50% од предметите ќе неможеш да запишеш втора и со тоа не ти важат испитите што ти си ги положил од предходно ќе мора се од почеток?
знае некој дали ако немаш положено 50% од предметите ќе неможеш да запишеш втора и со тоа не ти важат испитите што ти си ги положил од предходно ќе мора се од почеток?
Na Tfb Bitola mozi da zapises vtora, izbornite od tret semestar ti gi trga i ti zapisuva redovni. moj sovet ti e da ne zapisuvas nov semestar, prezapisigi pak starite i cistigi, jas go trupav sekoj nareden semestar so novi predmeti, a nemav polozeno starite i zaglaviv do nemajkade.
Ako imash polozeno 50% od predmetite od prv semestar t.e 3 od 5 ke mozes da zapises tret semestar bidejki odat na feit paren so paren neparen so neparen uslovite. Isto mozes da zapises tret semestar i ako nemas 3 predmeti polozeno, no pagjas vo privatna kvota, a za vrakjanje posle vo drzavna neznam kako odi
Se so ti e polozeno ti vazi.во ред фала ама мене ми беше прашањето ако неможам еве да запишам втора пак прва да презапишам бидејќи ќе немам 30 кредити за у втора, треба да ги полагам неположените и тие што ми се положени ми остануваат ми важат или и тие пак од почеток ќе треба?
при крај на испитна сесија или евентуално после сесија.Здраво, дали некој знае кога би требало да бидат уписите за веке запишаните студенти?