Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ве молам некој да ми ја реши задачава и да ми објасни како се решава итно е за утре ми треба полагам !!

1. Да се пресмета плоштината на триаголник ABC ако неговите темиња се со координати А(-3,2,5), B (6,-7,0), C(-7,0.5) ФАЛА ОДНАПРЕД !!!
аман бе вакви задачи за полагање?

најди растојание меѓу две точки, од а до бе и а до це и б до ц по таа формулата за рсстојание меѓу две точки, не ја памтам точно сега.

Знаете кај Маргарита физика како иде за поминување колоквиум? додуша она рече ке може да го преполагаме првиот на почеток на февруари ако го напраиме вториот добро..
Сега ја имам две логики. 1.На првиов имам 39 бода, дали значи дека сум поминал и на вториот треба минимум 61 да направам?
2. Ако на пример ги имам сите 40 бода од активности ко домашни, лабараториски итн., значи тоа дека за да го поминам физика 1 од двата колоквиуми ми требаат само уште минимум 11 бода(конвертирани нели, од големата скала), па заедно со тие 40, ке имам 51 :D?

Знаете кај Маргарита физика како иде за поминување колоквиум? додуша она рече ке може да го преполагаме првиот на почеток на февруари ако го напраиме вториот добро..
Сега ја имам две логики. 1.На првиов имам 39 бода, дали значи дека сум поминал и на вториот треба минимум 61 да направам?
2. Ако на пример ги имам сите 40 бода од активности ко домашни, лабараториски итн., значи тоа дека за да го поминам физика 1 од двата колоквиуми ми требаат само уште минимум 11 бода(конвертирани нели, од големата скала), па заедно со тие 40, ке имам 51 :D?
Тоа домашни, лабораториски, ти се плус ако ги пројдеш колоквиумите. Да се додаваа туку така на бодови од колоквиуми знаеш колку ќе имаа положено? Не знам сеа конкретно за Маргарита, ама глеј вториов да го направиш што е можно подобар (полесна е материјата за втор) и можно е да ти пише 6, може да се искомпензирате како што ти кажала, може и да ти каже на испит само задачи/теорија. Најокеј е Маргарита, затоа не бери ти гајле, овие што се кај Верка се the real deal.
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 20:08 ---
ДВА ВО ИСТ ДЕН!? i'm fucked. а тие ако не ги положиш после идеш јули или??
Ако си прва нема шанси два во ист ден, тоа ако влечеш предмети од разни години.

Тоа домашни, лабораториски, ти се плус ако ги пројдеш колоквиумите. Да се додаваа туку така на бодови од колоквиуми знаеш колку ќе имаа положено? Не знам сеа конкретно за Маргарита, ама глеј вториов да го направиш што е можно подобар (полесна е материјата за втор) и можно е да ти пише 6, може да се искомпензирате како што ти кажала, може и да ти каже на испит само задачи/теорија. Најокеј е Маргарита, затоа не бери ти гајле, овие што се кај Верка се the real deal.
--- надополнето: 14 ноември 2013 во 20:08 ---

Ако си прва нема шанси два во ист ден, тоа ако влечеш предмети од разни години.

Верка крати и од кеиф без разлика дали целосно точно или не

Што слушам, ве подбрале со лабораториските по Ц, ги отстраниле од список тие што немаат изработено досеа? Кај нас барем тоа беше полабаво, имаше фаци со мене што беа последна недела од декември сите наеднаш ги правеа :pos:

Што слушам, ве подбрале со лабораториските по Ц, ги отстраниле од список тие што немаат изработено досеа? Кај нас барем тоа беше полабаво, имаше фаци со мене што беа последна недела од декември сите наеднаш ги правеа :pos:

Многу студенти има гужва им се прави:icon_lol:И теоријата беше заедно со задачите,2 работи треба да спремаш.

Какви се прашањата на тестов електротехника што го даваат :)?

Јас бев кај Верка лани,и среќа од сите предмети во прва година на колоквиуми само физиките ги имав положено :D Не се замарав многу со неа :D Ама тие што идеа на испит...душа им извади .:sick: Дали по 4 души имаа положено во сесија.

Од тоа што го искусив од првиве колоквиуми физика кај Верка кога се одговараат прашањата треба да се пишува се околу тоа за што се работи прашањето иако не го бара во прашањето(на пример да се даде објаснување околу некое изведување на равенка иако бара само да се изведе таа равенка).Кај Благоја електротехника исто така прашањата што даваат највеќе бодови да се одговараат за се и што бара и што не бара (по можност да опфаќа што повеќе од листот)бидејќи крати ако види опширно прашање да е напишано на пола лист,иако се е опфатено.Исто така кај него обавезно да се иде на увид зашто премногу греши во прегледувањето и пред да му покажете нешто дека погрешно го прегледал прашајте го прво колку бода ви одземал за тоа, зашто нема да ви даде исто толку колку што ви одзел.Таква логика има и да треба да ви даде бодови каде реално згрешил секогаш ќе најде (глупави)изговори да не ви даде или да ви даде помалку отколку што треба..Ова го кажувам за тие што ги оставиле предметиве за на испит.

еден од моја генерација ги цртал векторите со црвено пенкало и благоја на увид го убедувал дека он му ги цртал хахахахаааа кое креле е само

ke saka nekoj da mi pomogne so toa sto ke mi dade br od nekoj sto drzi casovi kompjuterska elektronika???
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 19:50 ---
ke saka nekoj da mi pomogne so toa sto ke mi dade br od nekoj sto drzi casovi kompjuterska elektronika???

Овие дополнителните бодови од домашни,лабараториски се додаваат доколку положиш на испит или само за колоквиумите важат.

Може некој да ми ги прати материјалите по "Дигитални аудио системи" ?

На КХИЕ сум, ме интересира дали понатака ке имам програмирање, освен во прва година? Нешто можда со микроконтролери, микропроцесери, некое програмирање што знам :D и која е разликата меѓу Структури со програмирање, и Програмирање и Алгоритми 2, во 2 семестар освен тоа што едното е полесно? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom