Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Неколку совети при студирање на ФЕИТ? ^_^

Куписи вазелинче, оти јак секс ќе падни прва година.

:icon_lol: се зезам бе. Дружи се со колешки и колеги , многу полесно ќе си поминеш ако заедно учите башка ќе имаш материјали од кај да копираш, имаш домашни од кај да препишуваш итн итн

може ли времето на феит да си го организираш убаво, да не имаат често некои зезнати распореди по цел ден да се остаиш таму..? :'(

Брат, ако си поддал документи за ФЕИТ веќе си се заебал, џабе прашуваш сега.

Можеби прва година не толку, ама втора и нагоре барем три дена во неделата цел ден ќе окапиш на факултет или во анекс.

Брат, ако си поддал документи за ФЕИТ веќе си се заебал, џабе прашуваш сега.

ако ништо друго, секс.. хахах не ми е џабе, си правам некои планчиња пред да ми почне факсов за времево да ми биде флексибилно за се..па ради тоа ми требаат некои одговори :D би било кул ако може некој да пише и што саати троши дневно на учење у просек, и колку за секс?

Може ли некој да ми ги даде прашањата по електротехника?
1. Џулов закон
2. Редна врска на отпорник, калем и кондензатор
3. Магнетен флукс
4. Омов закон
5. Паралелна врска на отпорник, калем и кондензатор
6. Поделба на магнетните материјали
7. Еквивалентирање на отпорници
8. Трансформатори (конструкција, видови)
9. Кирхови закони
10. Кулонов закон
11. Отпорник во коло за наизменична струја
12. Моќност во коло за наизменична струја
13. Кондензатори
14. Мерење на напон и струја
15. Асинхрони машини (конструкција, видови)
Значи, овие прашања ми се дадени од професор и доколку некој може на кратко да ми ги одговори ќе му бидам преблагодарен! :)

Ovie li se site so se pagjaat??? I koj profesor ti gi dade?

Може ли некој да ми даде совет за кои изборни предмети да ги земам во петти семестар на КСИА? :vozbud:
Се знае ли дали ќе оди Колемишевска во пензија?

Може ли некој да ми даде совет за кои изборни предмети да ги земам во петти семестар на КСИА? :vozbud:
Се знае ли дали ќе оди Колемишевска во пензија?

рано и е на Колемишевска .. ќе тера уште година до две

да ти препорачам ептен добар предмет од ЕРПС?
МИКРОКОНТРОЛЕРИ
се слуша во 5 ти семестар, нема предходни услови. Ептен е лесен и е многу практичен. А башка тоа овој предмет ќе ти биди еден вид вовед пред Микропроцесорски системи во 6 ти кај Аристотел Тентов.
Микроконтролери се положува со 3 колоквиуми (ќе бидат со заокружување и дополнување) и еден проект. Проектите се лесни и се работи со easyPIC 3 т.е. со PIC16F887A. Предметов е боза, а многу е практичен.

Немој да го одбираш ФЛУ. Ќе ве малтретира Колемишевска за 2 колоквиум. 1 кол е лесен колку да ви даде поенчиња да се радувате, а на втор пола ќе ве падни. Ама пак е многу важен предмет за КСИА. Го обработува фазилогичкото управување, кое денес заедно со управување преку невронски мрежи станува се попопуларно.

ВРИС ти е убав предмет ама тежок и обемен е многу. Ако не го положиш на колоквиуми, многу тешко се спрема за испит оти е многу материјал. Башка Бетка ќе бара да и однесите 10 домашни + лабараториски.

Јас ако сега би бирал повторно би ги одбрал Микроконтролери пак и ФЛУ.
Си се зафркнав што го одбрав Врис, непотребен предмет упм

Што се учи програмирање во прв семестар :)?

Што се учи програмирање во прв семестар :)?
C :) if/else, while и for циклуси, рекурзија за прв колоквиум, за втор, матрици, низи, датотеки :)

C :) if/else, while и for циклуси, рекурзија за прв колоквиум, за втор, матрици, низи, датотеки :)

Сега имаат и сортирачки алгоритми у прв семестар мислам, ама не знам колку им ги бараат.

врска неам што е тоа:icon_mrgr:Али ми изгледа ко да не е многу,вајда ќе може да се научи иако прв пат ќе чепкам..

рано и е на Колемишевска .. ќе тера уште година до две

да ти препорачам ептен добар предмет од ЕРПС?
МИКРОКОНТРОЛЕРИ
се слуша во 5 ти семестар, нема предходни услови. Ептен е лесен и е многу практичен. А башка тоа овој предмет ќе ти биди еден вид вовед пред Микропроцесорски системи во 6 ти кај Аристотел Тентов.
Микроконтролери се положува со 3 колоквиуми (ќе бидат со заокружување и дополнување) и еден проект. Проектите се лесни и се работи со easyPIC 3 т.е. со PIC16F887A. Предметов е боза, а многу е практичен.

Немој да го одбираш ФЛУ. Ќе ве малтретира Колемишевска за 2 колоквиум. 1 кол е лесен колку да ви даде поенчиња да се радувате, а на втор пола ќе ве падни. Ама пак е многу важен предмет за КСИА. Го обработува фазилогичкото управување, кое денес заедно со управување преку невронски мрежи станува се попопуларно.

ВРИС ти е убав предмет ама тежок и обемен е многу. Ако не го положиш на колоквиуми, многу тешко се спрема за испит оти е многу материјал. Башка Бетка ќе бара да и однесите 10 домашни + лабараториски.

Јас ако сега би бирал повторно би ги одбрал Микроконтролери пак и ФЛУ.
Си се зафркнав што го одбрав Врис, непотребен предмет упм

Колемишевска уште оваа година ќе биди. Иначе Микроконтролери е многу јак предмет, ама оваа година можи малце да биди построго оти лани се истуривме 20 души од КСИА, а Караџински не сака многу луѓе. ФЛУ е одличен предмет, за ВРИС не знам шо да ти кажам, како шо поминува времево Бетка ја замразувам. ОМИ исто не е баш нешто посебно.

Сега имаат и сортирачки алгоритми у прв семестар мислам, ама не знам колку им ги бараат.
Се учи и сортирање и пребарување.
Selection sort, bubble sort, insertion sort, линеарно и бинарно пребарување, покажувачи исто така. Меѓутоа за на испит не ти бараат точно со кој метод да сортираш, изборот е твој.

врска неам што е тоа:icon_mrgr:Али ми изгледа ко да не е многу,вајда ќе може да се научи иако прв пат ќе чепкам..
Не се секирај, се се учи, само решавај ги аудиториските дома и лабораториските гледај сам да ги решиш, па после ќе видиш што не ти е јасно ако не знаеш и оди одма на консултации и ќе немаш гајле :)

Се учи и сортирање и пребарување.
Selection sort, bubble sort, insertion sort, линеарно и бинарно пребарување, покажувачи исто така. Меѓутоа за на испит не ти бараат точно со кој метод да сортираш, изборот е твој.
Да но не е ова некој проблем, во задачи шематски е се кога ќе треба да се примени, исто како дефинирањето на датотеката на пример.

Ова го видов во соопштението за запишување зимски семестар.

При уписот на летниот семестар во учебната 2013/2014 год. согласно Законот за високо образование, студентите кои ќе запишат предмет по 3-ти пат ќе преминат во квота со кофинансирање.

Да не имаат згрешено нешто или од 2014 ќе важи ако презапишеш трет пат преминуваш во приватна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom