Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Од мене на третото имаш одговор, најомилена дефиниција ми била од секогаш, не знам зошто..:icon_lol:
Магнетен флукс претставува бројот на магнетни силови линии кои се нормални на некоја замислена површина која ја разгледуваме.

Ај еден совет,се мислам помеѓу енергетските смерови кој да одберам.Ако има некој што студира или завршил нека пише мислење за смеровите,енергетски системи и овој обновливи извори.

Ај еден совет,се мислам помеѓу енергетските смерови кој да одберам.Ако има некој што студира или завршил нека пише мислење за смеровите,енергетски системи и овој обновливи извори.

toj obnovlivi izvori, mos nogu ke ti pisat deka e perspektiven, ama ja razgovarav so eden profesor od fakulteto i najiskreno i dobronamerno mi rece deka "toa ne e smer" i deka nema vrska - naj ne e perspektiven.

не ме интересира многу дали е преспективен,тоа како и да е никој не може да го погоди.
Ме интересира што работа можеш да работиш кога ќе ги завршиш тие смерови,која е разликата и тн.

не ме интересира многу дали е преспективен,тоа како и да е никој не може да го погоди.
Ме интересира што работа можеш да работиш кога ќе ги завршиш тие смерови,која е разликата и тн.
кој и да одбереш од енергетскиве, само прва глеј запни да поминеш, после се иде по шема :D

Има некој испитни задачи по предметот Алгоритми и структури на податоци во електронска форма секако, или пак да не го знае некој клучот на е-курсеви ? Ви благодарам однапред

Има некој испитни задачи по предметот Алгоритми и структури на податоци во електронска форма секако, или пак да не го знае некој клучот на е-курсеви ? Ви благодарам однапред
Клуч не знам кој е, но еве ти се` што е оставено од испити на портал.

Attachments

• asp.zip
    asp.zip
    796,2 KB · Прегледи: 29
Неколку совети при студирање на ФЕИТ? ^_^

Дали пример ако има некој со посебни права запишан зафаќа место во државната квота?или има посебна за нив..

Дали пример ако има некој со посебни права запишан зафаќа место во државната квота?или има посебна за нив..
За оние кои се ослободени од партиципација мислам дека имаше нешто како специјални услови. Не припаѓаат во ниедна квота.

може ли времето на феит да си го организираш убаво, да не имаат често некои зезнати распореди по цел ден да се остаиш таму..? :'(

може ли времето на феит да си го организираш убаво, да не имаат често некои зезнати распореди по цел ден да се остаиш таму..? :'(
Секако дека може да си го организираш времето убаво, но тоа не значи дека ќе имаш вишок на слободно време. Распоредот барем за мене беше супер.
Мој совет е редовно да ги посетуваш вежбите со асистентите. Така најмногу ќе научиш.
Некои студенти можеби не се задоволни од асистентите и одат на приватни часови, но не заборавај дека асистентите го кажуваат тоа што утре можеби ќе ти се падне на колоквиум/испит. Ако не го кажуваат директно, тогаш го кажуваат измеѓу редови.
Исто така можете да вежбате и групно со колегите.
Друго редовно носи домашни задачи и прави ги тестовите бидејќи тие ти носат поени и ти се вметнуваат заедно со поените од лабараториските вежби откако ќе положиш на колоквиум/испит а со тоа имаш и повисока оценка.
Друго што те интересира прашај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom