Ја на мрежни кабли не паѓам... Али затоа осцилоскопче нешто ова она, антеничкаМоже и ќе ме натера да го засакам дактилографскиот еснаф.
Не се каблите во прашање колега, момичката е... Ама прав електраш не го препознава тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја на мрежни кабли не паѓам... Али затоа осцилоскопче нешто ова она, антеничкаМоже и ќе ме натера да го засакам дактилографскиот еснаф.
Разликата меѓу 3 и 4 годишно студирање :
Времетраење: 3 години (6 семестри)
Титула: Дипломиран инженер по информатички технологии (Bachelor of Engineering)
Ни Е од Engineering нема...
Иначе не ми кажа тоа што те прашавЗначи дали тие од ИКИ можат да се запишат на другите студиски програми (како оние: Примена на извод, Примена на определен интеграл, Примена на е-технологии), или мораат на истата студиска програма да останат?
И која е логиката на финки да се запишуваат нови студенти на ИКИ? Глупости.
Добро бре друже што ти имаш против тригодишните студии и ИНФО во глобала? Зар мора 4 години да студирам за да бидам инженер?
Само сереш ко да си го фатил господ за муда со твоите 4 годишни студии.
ФИНКИ е добар потег во однос на идните студенти. За нас сега незнам како све ќе биде меѓутоа за идните студенти е многу добар потег. Ќе си биде специјализиран за информатика и ќе се знае за што си отишол таму. Сите професори (информатичари) ќе идат на ФИНКИ.
И како која е логиката да се запишуваат нови студенти? ИКИ ќе има друга програма на ФИНКИ значи зашто да не биде дозволено запишување на нови студенти?
Може од која сакаш во која сакаш :smir: пишува на страната на фбНи Е од Engineering нема...
Иначе не ми кажа тоа што те прашавЗначи дали тие од ИКИ можат да се запишат на другите студиски програми (како оние: Примена на извод, Примена на определен интеграл, Примена на е-технологии), или мораат на истата студиска програма да останат?
И која е логиката на финки да се запишуваат нови студенти на ИКИ? Глупости.
Добро бре друже што ти имаш против тригодишните студии и ИНФО во глобала? Зар мора 4 години да студирам за да бидам инженер?
Само сереш ко да си го фатил господ за муда со твоите 4 годишни студии.
ФИНКИ е добар потег во однос на идните студенти. За нас сега незнам како све ќе биде меѓутоа за идните студенти е многу добар потег. Ќе си биде специјализиран за информатика и ќе се знае за што си отишол таму. Сите професори (информатичари) ќе идат на ФИНКИ.
И како која е логиката да се запишуваат нови студенти? ИКИ ќе има друга програма на ФИНКИ значи зашто да не биде дозволено запишување на нови студенти?
Не е толку тоа дали е 3 или 4 години, туку што се учи. Прашај нешто ако не си ме разбрал, не да рипаш одма. И како друга програма, кога истите предмети се? Што е друго? Пак си ги има сите математики, сите физики, сите електротехники, али не ми е јасно кој ќе им предава? Нели сакаа да се ослободат од сите тие „непотребни“ предмети?