Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој колку пари е да се отпишеш од факултетот т.е да си ги подигнеш документите?

Јас на КСИА планирам да одам така да ме интересират каков е интересот за смеров, дали е оптеретен како што е ИКИ или лесно можит чоек да се запишит, и одприлика ако знае некој минативе години до колку до колку се движеа бодувањата на примените студенти на КСИА?

Јас сум на КСИА, лани примаа 60 во државна и 60 во приватна квота. Оваа година не знам како е, чув само дека за ИКИ била проширена државната, а намалена приватната квота. Гужвата е секогаш кај ИКИ, на КСИА полесно се влегува, барем досега така беше.

Na KSIA ovaa godina primaat 56 vo drzavna i 29 vo privatna.

:helou:
Денеска кажаја и на вести уписите се значи 17 и 18 Август 2009година !!
Па ајде СРЕЌНО. :smir::vozbud:
Резултати од екстерните предмети ќе има на 13 Јули 2009година!!

Еј дечки а некој ако знае да ми каже дали е голема заинтересираноста за ИКИ и последниве години отприлика по колку бода минимално имале тие што ги примат во државна квота ?

Заинтересираност: ОГРОМНА. Бодови потребни за влез во државна квота на ИКИ во прв уписен рок во 2008 година: 95,5

Заинтересираност: ОГРОМНА. Бодови потребни за влез во државна квота на ИКИ во прв уписен рок во 2008 година: 95,5

А за КСИА да не знаеш случајно?:helou:

А за КСИА да не знаеш случајно?:helou:

За останатите смерови е значително помала заинтересираноста. Мислам дека во прв уписен рок сите се запишаа во државна. Кај мене само 1-2 беа во приватна

А за приватна да не знаеш случајно? Има таму гужва?

А за приватна да не знаеш случајно? Има таму гужва?

На ИКИ примаа 200 души, 100 приватна и 100 државна. Се пријавија над 300 од вкупно 500 души што се пријавија на факултетот. Така да СЕКАКО дека и таму има гужва

dali nekoj moze da mi kaze nad kolku poeni lani primaa na trigodisnite studii na feit

imam li sansi na trigodisnite ke imam okolu 96 poeni:salut:

:helou:dali nekoj moze da mi kaze nad kolku poeni lani primaa na trigodisnite studii na feit

Со тие поени лани ќе влезеше на државна на било кој смер,така да секако ќе те примат

Ако студирам на тригодишните на феит дали можам да продолжам после на ИКИ и дали некој знае да ми објасни што значи тоа професионални студии каква е разликата?:salut:

Инфо - професионални студии 3+2
ИКИ 4+1

Од Инфо на Ики нема префрлање .... од Ики на Инфо може (бар така тие од студентски ми имаат кажано)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom