Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Дали оваа конфигурација е добра за гејминг
CPU i5 6600k
GPU AMD 260X 2GB GDDR5 OC
RAM 8GB RAM 1600mhz
COOLERMASTER 700w +80
HDD 1tb

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
6600K не ти треба, ако не правиш оверклок на процесор, земи 6600 без K
ram ddr4 ти треба, напојување толку моќно не ти треба
заштедата од процесор и напојување, додади ја кон подобра графичка како GTX950

Дечки, 7th Gen - AMD A10/A12 во споредба со Intel? За Intel знам, ме интересираат овие од AMD што и какви се, користел ли некој или не? Немам користено AMD CPU па затоа ме интересираат ваши мислења? :) Гледам од HP во дел од нивните Envy (па и други мислам, но не сум сигурен) ставаат AMD A10 процесорчиња, па од таму ме интересира што и како :)
не е то ЦПУ туку АПУ. процесорскиот дел уште многу касне зад интел, но вградената графичка е подобра за игри.
за casual gaming се ок. ако не работиш во захтевни програми како фотошоп, видео енкодирање итн. и ти треба само за интернет и повремено играње на пониски резолуции и не се така лош избор. а мислам дека поефтино и подобро би поминал со амд apu, отколку интел цпу и некој low budget графичка.

не е то ЦПУ туку АПУ. процесорскиот дел уште многу касне зад интел, но вградената графичка е подобра за игри.
за casual gaming се ок. ако не работиш во захтевни програми како фотошоп, видео енкодирање итн. и ти треба само за интернет и повремено играње на пониски резолуции и не се така лош избор. а мислам дека поефтино и подобро би поминал со амд apu, отколку интел цпу и некој low budget графичка.
Јас сум прилично задоволен (и изненаден) од Intel HD 530, Skylake графиката, дота2 возеше со околу 70 фрејма на full hd со 60 степени макс температура на сток кулер...
Ипак не би препорачал AMD

AMD процесори се ужасен избор... except u on a budget.
Знам неколку со A10 во лаптоп, грее ко рерна, а посебно на лаптоп не го сакаш тоа да не прам муабет за десктоп. AMD графички е веќе друг муабет иако и таму не се нешо подобри.
Ако земаш процесор, земај интел.

6600K не ти треба, ако не правиш оверклок на процесор, земи 6600 без K
ram ddr4 ти треба, напојување толку моќно не ти треба
заштедата од процесор и напојување, додади ја кон подобра графичка како GTX950

Фала за одговорите. Гледав модели на лаптопи на сајтовиве на HP и Dell, па ми паднаа во око иако никогаш не сум користел AMD, сепак си реков да прашам искуства и сл. :) Сепак си останува Intel CPU + Nvidia графичка како најдобра комбинација...
* Корегирано APU. :)

Фала за одговорите. Гледав модели на лаптопи на сајтовиве на HP и Dell, па ми паднаа во око иако никогаш не сум користел AMD, сепак си реков да прашам искуства и сл. :) Сепак си останува Intel CPU + Nvidia графичка како најдобра комбинација...
* Корегирано APU. :)
лаптоп амд апу, не. ќе си ги изгореш јајцата ако го држиш в скут:D

AMD процесори се ужасен избор... except u on a budget.
Знам неколку со A10 во лаптоп, грее ко рерна, а посебно на лаптоп не го сакаш тоа да не прам муабет за десктоп. AMD графички е веќе друг муабет иако и таму не се нешо подобри.
Ако земаш процесор, земај интел.
За процесорите си у право - тиња се према интеловите.АМА за графичките мислам дека си голема заблуда.Амд картите ги мочаат нвидиа во однос на цена/вредност,а овде сите сакаат најдоброто за парите да го земат.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

За процесорите си у право - тиња се према интеловите.АМА за графичките мислам дека си голема заблуда.Амд картите ги мочаат нвидиа во однос на цена/вредност,а овде сите сакаат најдоброто за парите да го земат.

Нешо спомна за фанбојизам претходно и после толку време пак се претпостави дека уствари ти си тој.
Најди ми бенчмарк каде што некоја AMD графичка јаде nVidia, и троши исто колку nVidia.
price/performance ако не ја рачунаш сметката за струја, тоа шо ќе ти треба уште една клима да ти дува во куќиште да ја лади графичката и поголемо напојување за да добиеш фрејма макс, тогаш да, во право си :)
Сакам графичка, шпорет имам

Нешо спомна за фанбојизам претходно и после толку време пак се претпостави дека уствари ти си тој.
Најди ми бенчмарк каде што некоја AMD графичка јаде nVidia, и троши исто колку nVidia.
price/performance ако не ја рачунаш сметката за струја, тоа шо ќе ти треба уште една клима да ти дува во куќиште да ја лади графичката и поголемо напојување за да добиеш фрејма макс, тогаш да, во право си :)
Сакам графичка, шпорет имам
Најди ми ти подобра карта од 290 на амд за 12 илјади и (тоа нереферентна која нити грее нешто посебно ни ништо).Инаку јас сум реален,никаков фан бој.Следна карта што ќе ја зеам ќе биде 1070.

Најди ми ти подобра карта од 290 на амд за 12 илјади и (тоа нереферентна која нити грее нешто посебно ни ништо).Инаку јас сум реален,никаков фан бој.Следна карта што ќе ја зеам ќе биде 1070.

По овдешни цени, половна или ? Ја возам GTX 660ti купена за 3к :)
и ја ќе зеам 1070ка сигурно.

12 илјади ден е половна.На ит форумот се продадоа 10тици за оваа цена па и за 11 илјади.Картата е монструм и дава убедливо најмногу за парите.

http://setec.mk/Computers-IT/PC-and...-Cards/ASUS-ROG-STRIX-GTX1070-O8G-GAMING16882 pozdrav 36000 denari, a dodeka vo amerika e 450$ tuka 660$, vo amerika so 660$ ke zemis gtx 1080 asus strix.

Ke treba da pocekas nekolku meseci dodeka ima dobra kolicina na gtx 1070 za da se namali cenata.

http://setec.mk/Computers-IT/PC-and...-Cards/ASUS-ROG-STRIX-GTX1070-O8G-GAMING16882 pozdrav 36000 denari, a dodeka vo amerika e 450$ tuka 660$, vo amerika so 660$ ke zemis gtx 1080 asus strix.

Ke treba da pocekas nekolku meseci dodeka ima dobra kolicina na gtx 1070 za da se namali cenata.
За се од IT е вака овде... И лаптопите што се продаваат се по многу пониски цени во странство или од официјалните сајтови на компаниите-производители... Ако имаш среќа да имаш некој во странство па да ти купи, ОК е, ќе заштедиш :)

Founders Edition или некоја Custom (EVGA,Asus,Msi,Gigabyte ... ) ?
EVGA FTW ACX 3.0 валда, има време до септември[DOUBLEPOST=1466079302][/DOUBLEPOST]Update:
EVGA 1070 Founders Edition во нексио е околу 31000 само шо EVGA графичките се kinda out of stock.
одприлика се шо не е Founders би било околу 28к

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom