кај мене еден пријател, веројатно МЕ ПРАТИ ?, гледа и по групи што сум праќал, па и тој се вклучува да коментира таму а не е зачленет? во групите....Како може бе сите френдз да ми гледаат што јас сум коментирал на рандом пејџ ? Нели ако тие не ја лајкнале страната неможе да гледаат што таму јас сум коментирал ? Прашања кој ме мачат... и како да реагирам.... фала.
Што има да реагираш? Не е тоа тој профил. Инаку да. И јас гледам коментари на пријатели на фејсбук страни или јавни фејсбук групи, ама само преку апликацијата на адроид. На фб за компјутер не.Како може бе сите френдз да ми гледаат што јас сум коментирал на рандом пејџ ? Нели ако тие не ја лајкнале страната неможе да гледаат што таму јас сум коментирал ? Прашања кој ме мачат... и како да реагирам.... фала.
Инстаграм има имплементирано ваква опција, откако ќе ги изгледаш сите објави на личностите кои ги следиш почнуваат да излегуваат слични профили.Почнаа да ми излегуваат слики и објави на луѓе што ниту ги имам на френдлиста, ниту ги следам, и во главно прв пат ги гледам.
Прво мислев дека се спонзорирани постови, меѓутоа некои ептен personal ствари ми излегуваат ко She said YES, некоја баба ставила слика со внучињата и слично, што искрено ми е непријатно да ги гледам со оглед на тоа што немам идеја кои се луѓево и што бараат кај мене на фид.
Дали некој друг има забележано вакво нешто?
Фала, ќе проверамИнстаграм има имплементирано ваква опција, откако ќе ги изгледаш сите објави на личностите кои ги следиш почнуваат да излегуваат слични профили.
Можеби и ФБ почнува да имплементира сличен алгоритам.
Иако кажа дека не се реклами, види дали даваат некое вакво објаснување.
Прегледај го приврзокот 296307
Messenger istoи фб и инстаграм паднаа![]()