Facebook, најмоќната разузнавачка алатка на CIA?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Уууу уплашени сите. Е ај нека ми го земат идентитетот и што може да ми направат со тоа? Ако е така јас можам на сите мои пријатели да им го земам идентитетот. Без везе е сето ова. Многу страв без врска.

Еве кога веќе тргнавме со тема за конспирации и слично. Клипчињата дали е можно да ги направил некој од Myspace или од друга социјална мрежа, едноставно да ја уништи конкуренцијата?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Па ако е така бе друже со секое сурфање ние во опасност сме, да земиме да се затвориме во карантин и да не излегуваме за да не дознаат како се викаме, што работиме и слично.

Немојте толку црно да ги гледате работите.

Точно се сложувам со Dark King, сево ова е направено заради конкуренцијата.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе ајде... Живи глупости! Никогаш нема да поверувам во ова (освен ако не дојдат они да ми потврдат :icon_lol:)... Ако е така, зашто Acid уште си го имаш профилот? :)
Цел живот ми зборат за ваквиве страни дека се штетни и незнам што... Абе, ако некој сака да ми наштети, ќе ми наштети и ако ги немам... Се' се ова глупости :) Непотребно замарање... А и јас не сум глупа да оставам телефонски броеви или броеви на кредитни картички (кој идиот го прави тоа anyways :uvo:)....
Хаха верувај дека во толку народ што има регистрирано на Фејсбук ќе се најде некоја БУДАЛА што ќе си ги остави и тие потадоци, само за да може да запознае некоја. Оти има некои што се дојдени до таа точка да можат да запознаваат луѓе само уште на Фејсбук.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Работата е шо криминалците немаат профил на фејсбук па за да ги најдат. (или некои имаат... не би требало) :pos2:
Или пак преку Фејс бук ке ги откријат терористичките напади или слични криминалистички дејствија. :tapp:
Всушност Шо ке му се на Циа податоци за обични луѓе?? :toe:

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
тешко на ЦИА ако FB им е најмоќна алатка за разузнавање!!! во секој случај интернетот рапидно брзо навлегува во животот и верувам дека за неколку години се ќе биде поврзано на некој начин со интернет...почнувајќи од телефонот, сметката во банка, факултетот, работата,здраствената состојба па се до бојлерот и шпоретот....прашањето е ако НЕКОЈ има контрола над сето тоа, без наша согласност, тогаш треба да се замислиме????

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Има профили и од необични луѓе.
Пример...Рада Шеќерова
Па таквите Фаци јавно си кажуваат Биографија, па сега дури со законот за сопственост кажуваат колку имот поседуваат Јавно.

тешко на ЦИА ако FB им е најмоќна алатка за разузнавање!!! во секој случај интернетот рапидно брзо навлегува во животот и верувам дека за неколку години се ќе биде поврзано на некој начин со интернет...почнувајќи од телефонот, сметката во банка, факултетот, работата,здраствената состојба па се до бојлерот и шпоретот....прашањето е ако НЕКОЈ има контрола над сето тоа, без наша согласност, тогаш треба да се замислиме????
И веќе е поврзано, се плаќаат сметки преку интернет, и друго.

Во Америка тоа е секојдневие што ќе чека на шалтер, сметките ќе си ги плати преку интернет.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
eпа зато интернетот е нож со две сечила
од една страна е многу добар и корисен ама од другата можи да те сечи гадно!
зато и не е баш добро цела таа технологија да оди напред толку брзо!
оти колку добри работи има то... дупло лошо се вади!

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Па таквите Фаци јавно си кажуваат Биографија, па сега дури со законот за сопственост кажуваат колку имот поседуваат Јавно.
Да,но овде има пристап до работи кои тешко дека некоја таква личност би ги изнела во јавност.
Пример,контактите со пријателите и разговорите кои ги водат.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
...тоа се информации за кои и без фејсбук на некој со логистика како ЦИА му требаат максимум 2 дена да ги добие.
За два дена можеш да направиш голема беља и да те снема. Заради тоа, постои капацитет за добивање информации многу пократко од 2 дена.

Така да нема потреба од толку голема параноја според мене, само треба да се пази, да не се изнесува се и сешто на таквите бази како feacebook, hi5, MySpace.... Така да криењето на основните лични податоци во доста сфери од живото каде сме присутни подолгорочно нема никаква смисла.
FBI активно врши надгледување на MySpace не пример, и сходно реши неколку убиства досега баш заради оставање податоци на такви бази за податоци. За тоа дали има потреба за параноја, мислам дека има - и тоа голема. Власта навлегува со сета сила потпомогната од технолошките достигнувања во следење и контролирање на граѓаните - како во Северна Америка така и во ЕУ.

Приватноста на граѓаните никако не треба да се занемарува! Во Македонија, пред се треба да се укине диктаторската измислица “матичен број’’.

R

RAYTHEON23

Гостин
eheeej ova e jasno 100% oni sekoj e-mail go nadleduvaat ne pa li facebook

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Абе незнам што уште се замарате за глупости,клипчињата се направени од конкуренција и ЦИА ги има нашите податоци What can u do about it?:toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Уууу уплашени сите. Е ај нека ми го земат идентитетот и што може да ми направат со тоа? Ако е така јас можам на сите мои пријатели да им го земам идентитетот. Без везе е сето ова. Многу страв без врска.

Еве кога веќе тргнавме со тема за конспирации и слично. Клипчињата дали е можно да ги направил некој од Myspace или од друга социјална мрежа, едноставно да ја уништи конкуренцијата?
Да, можеш на сите пријатели да им го украдеш идентитетот ако ги имаш потребните информации за тоа.
И? Ќе се дознае дека си ти, ќе те пријават у полиција, и ќе лежиш затвор.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Убаво кажаа во еден фил со Марсовци...они нас посматрају :nesum:
ФБ обична забава ако ја сфатиш така...иам пациенти што не се мрднуваат од таму,ама за нешто онака полабаво пополнува време :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom