2 години како сум главно на Ex-Yu музика. Се почна со `Ружица си била` од Бијело Дугме. Се заљубив во песната... Потоа следуваше „Има нека тајна веза“ и така пополека ја симнав цела нивна дискографија. По Бијело Дугме следуваше Парни Ваљак („Јесен у мени“), па Рибја Чорба („Погледај дом свој анѓеле“, „Остани ѓубре до краја“, „Кад сам био млад“,......), Плави Оркестар („Суада“, „Боље бити пијан него стар“,....), Бајага („Мои другови“, „Бежиш од мене љубави“,...), Дивље Јагоде („Криво је море“), Индекси („Бацила је све низ рјеку“, „Све ове године“,...), Прљаво Казалиште („Не зови мама доктора“, „Марина“, „Црно бјели свет“, „Ми плешемо“...), Магазин („Ти си жеља мог живота“), Нови Фосили („За добра стара времена“), Кемал Монтено („Дуње и колачи“, „Далеко“, „Овако не могу даље“, „Ни у твоме срцу“, „Кој да ти каже Ивана“...), Борис Новковиќ („Док свира радио“, „Тамара“, „Ко је крив“, „Вукови умиру сами“...), Данијела Мартиновиќ („Плеши самном“, „Нека ми не сване“), Џибони („Либер“), Петар Грашо („Уторак“), Оливер Драгоевиќ („Цесарица“, „Магдалена“, „Шта то беше љубав“,...), Здравко Чолиќ („Једина“, „Ти си ми у крви“, „Злочин и казна“, „Еј драга, драга“, „Кад би моја била“, „Красива“, „Пусти, пусти моду“,....) и еден куп други.... Бијело Дугме ми се number one и тоа што почна со нив очигледно нема крај, а интернетот постојано го трошам во симнување цели дискографии :smir: