Ех колку парите го запустија фудбалот

• Креатор на темата Креатор на темата Tomi_Pompey
  • Време на започнување Време на започнување
А оти од кај треба?Сакам да кажам дека за нив навивам.Оти ти од кај навиваш од пред ДВД?:pos2:
Јас НАВИВАМ на стадион .
И во ова тема би требало да се пиши за македонскиот фудбал, оти гледаме до кај стигнаа Вардар и Пелистер, а не да ми кажвате портсмут, мортсмут за тимови со кои НЕМАТЕ НИКАКВА допирна точка !!!

^

Еве еден локал патриот,кој се чука в гради зошто отишол на Тумбе Кафе да го гледа својот Пелистер кој играл против Ренова од Џепчиште?
Џепчиште човече!

Што има врска дали навива од пред телевизор,од пред компјутер или на стадион.
Важно НАВИВА!

Плус за кој тим ќе навивам ја во мојов град?
За Гостивар?
За екипа кај што има 1 македонец,и прашање дали и тој го има..тоа само објасни ми.
И кажи ми каква ни е лигата,и репрезентацијата,дали го поседува тој квалитет што би ме натерал мене секоја недела да одам на Градски и да навивам за Вардар,Работнички или некој друг?
Ќе одам со уште 50 луѓе што зеле гратис карти,и јадат семки седнати на столчиња.
Секоја чест за Комитите,и до некекаде комшииве од Тетово..другото све тиња.

^

1.)Еве еден локал патриот,кој се чука в гради зошто отишол на Тумбе Кафе да го гледа својот Пелистер кој играл против Ренова од Џепчиште?
Џепчиште човече!

2. ) Што има врска дали навива од пред телевизор,од пред компјутер или на стадион.
Важно НАВИВА!

За Гостивар?
За екипа кај што има 1 македонец,и прашање дали и тој го има..тоа само објасни ми.
3.)И кажи ми каква ни е лигата,и репрезентацијата,дали го поседува тој квалитет што би ме натерал мене секоја недела да одам на Градски и да навивам за Вардар,Работнички или некој друг?
Ќе одам со уште 50 луѓе што зеле гратис карти,и јадат семки седнати на столчиња.
4.) Секоја чест за Комитите,и до некекаде комшииве од Тетово..другото све тиња.
1.) Против ренова и против многу други тимови, џепчиште не џепчиште НЕ ме интересира против кој игра Пелистер, јас одам на стадион за да го гледам ПЕЛИСТЕР, зошто Пелистер е тимот од мојот град, зошто Пелистер е во моето срце. И 10 лига да игра Пелистер јас пак ќе бидам на стадион.

2.)HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH !!!! Какво е то навивање од пред телевизор те молам кажи ми !! :nesum:

3.)Па то е лошото во Македонскиот фудбал, шо тони и само тони... зошто го уништија македонскиот фудбал поединци како Хари... И арамиите кои се на чело на клубовите, ЗОШТО САМО СЕ КРАДИ И КРАДИ.Неможи ништо да те натера да одиш секоја САБОТА на стадион, ако сам не седниш и да размислиш...Еве пример, Вардар е шампион на стадион 10.000 луѓе наредна сезона Вардар меѓу последните, 500 луѓе на стадион, кај се другите????? ТИЕ НАВИВАЧИ БИЛЕ??? - не. Каков навивач си ти ако не го бодриш клубот кога му е најлошо?

4.) Не кажвај многу ко не си упатен .

Што кур го мешаш Вардар бе ?
Што не го спомна твојот пАлистер у втора лига кога беше ?

И да не ја отвараме таа тема на дискусија,пошо нашите клубови уствари и немаат пари па за да можат во моментов да вртат нешто.
У странство парите се користат за унапредување на фудбалот,само кај нас се користат за уништување на него....:toe:

^

Еве еден локал патриот,кој се чука в гради зошто отишол на Тумбе Кафе да го гледа својот Пелистер кој играл против Ренова од Џепчиште?
Џепчиште човече!

Што има врска дали навива од пред телевизор,од пред компјутер или на стадион.
Важно НАВИВА!

За Гостивар?
И кажи ми каква ни е лигата,и репрезентацијата,дали го поседува тој квалитет што би ме натерал мене секоја недела да одам на Градски и да навивам за Вардар,Работнички или некој друг?
Секоја чест за Комитите,и до некекаде комшииве од Тетово..другото све тиња.
Епа од такви како вас ни пропаѓа спортот у државата..И ја сум за ВАРДАР од 4 години и за МАНЧЕСТЕР од 7 години тогаш почнав да гледам утакмици на тв а на стадион ме носеле дедовци па така станав навивач...Каде сте сите вие на утакмици у наша лига зашто ве нема стадион?Не ви се гледа таков фудбал катастрофа бил биле од џепчиште...?Епа почнете малце да размилсувате како ке се подобри тоа доагајте на стадиони и гледајте утакмици па ке се подобри..Зашто да не навиваш за Гостивар немало македонци?Па во челзи ако нема англичанец ке го смениш клубот?:tapp:Се додека некој дрка на странски клубови ние се повеќе и повеќе тонеме али пак гледаме?Или што сме ние па шт сакаме да гледаме како играме со екипи од џепчиште и немаме бодови 3 утакмици?Што се бориме 10 години со типови алчни за пари и со цел да ни уништат клуб?3 години спасуваме гз у задњи момент за да не испаднеме од лига али пак навиваме си го цениме она нашето па после странското...Али ти тоа за жал никад нема да го сватиш!

--- надополнето ---

Добро, извини . :tapp: :tapp: :tapp:
Извинето ти е:smir:

Друже ја не сум англичанец,ја сум МАКЕДОНЕЦ.
И во Гостивар ако нема македонци за тимот,за кого јас да навивам?
За Башким,Фљорент,Шабан или некој четврт?(без навреда за албанците).

Значи според тебе,ја треба да идам до Скопје и да навивам за Вардар секоја недела,а сум гостиварчанец?

Никад нема да го сватам во право си.Знаеш зашто?
Затоа што Гостивар нема екипа во прв лига,за која би можел да одам на стадион и за која би можел да навивам.

Од такви како нас пропаѓа спортот а?Што можам ја...да го спречам Хари да краде од ФФМ,или да го продадам станот и да донирам пари за да Шкендија ја направи ,,јужната трибина,,

И таму нема,точно.
Ама ние немаме вечит проблем со англичаните,немавме војна со нив 2001,нема омраза помеѓу Англија и Македонија.
Да не навлагам во политички теми.

Дојди,живеј во мојов град,па тогаш ќе го прајме истиов муабет.

Знам дека ве боли,што се гледаат туѓи лиги,што нема македонски фудбал,но ситуацијата во фудбалот,а и општо во државата е мизерна,го сакале вие тоа или не.

Ти претпоставувам навиваш за Ѓорче?Одиш на Кокта секое коло,да.
Ама ќе ги гледаш Марковски,Шаревски,Настески,Грозданоски(презимињава се рандом,битна е поентата).

Но,ако...штом од такви како нас пропаѓа фудбалот,тогаш добро.
Исто така не значи дека ако навивам за Челзи,не ја сакам Македонија или македонските клубови.Баш напротив,секогаш ја бодрам мојава земја,и во секој момент сум подготвен да му дадам подршка на било кој МАКЕДОНСКИ клуб,независно од тоа дали е Работнички,Пелистер,Силекс,Победа или Вардар.

Друже ја не сум англичанец,ја сум МАКЕДОНЕЦ.
И во Гостивар ако нема македонци за тимот,за кого јас да навивам?
За Башким,Фљорент,Шабан или некој четврт?(без навреда за албанците).

Значи според тебе,ја треба да идам до Скопје и да навивам за Вардар секоја недела,а сум гостиварчанец?

Никад нема да го сватам во право си.Знаеш зашто?
Затоа што Гостивар нема екипа во прв лига,за која би можел да одам на стадион и за која би можел да навивам.

Од такви како нас пропаѓа спортот а?Што можам ја...да го спречам Хари да краде од ФФМ,или да го продадам станот и да донирам пари за да Шкендија ја направи ,,јужната трибина,,
Па и Гемиџии Гостивар се македонци па навиваат за тимот...Ти навиваш за тимот или за верата на играчите?И у ВАРДАР минале многу албанци па дали сум се откажал? НЕ!И не ти реков да идеш у Скопје на утакмици ВАРДАР туку да идеш да си навиваш за тим од твојот град...Ти немора да идеш никој не те тера а немам ни јас право да ти речам да идеш да навиваш твоја е одлуката...
А постов твој е најглуп досега што го имам прочитано дефинитивно!!!!Па зарем треба клубот да ти е во прва лига за да навиваш за него?Се кладам дека не ни знаеш кој се гемиџии гостивар нити каде ви се наоѓа стадионот!А спортот пропаѓа на тој начин што сите коа треба да се иде на фудбал у наша лига ова го зборат(Брат настинав не идам, ејј сестрами се мажи на свадба сум, еј се успав извини шо не дојдов, не бе иам работа другпат ке доам)А сето ова е лага се палат на партизан звезда и други странски клубови...Нормално спортот неможеш ти да го направиш како во Англија но со полни стадиони и у трета лига Славија и Ново лисиче и те како ке се подигне спортот.Голем фан на челзи си па би требало да знаеш у Англија колку лиги има епа у секоја лига да знаеш стадионите полни се....Безразлика во која лига ти е клубот ти ако навистина го сакаш ке го бодриш насекаде!Кажи ми ти дали ако во челзи се сите албанци и ако се во втора лига дали ке се откажеш од нив?Очигледно да!Но ја немам право да ти кажам што ке правиш но продолжи да ги ставаш странските клубови пред домашните и радувај се колку пари ви фрла абрамович а кај нас динар се нема а вие среќни челзи тепал и освојл титула...И да те прашам зошто навивачите на Челзи навиваат за тој клуб кога Англичаните воделе битки и со Русите а спонзорот ви е русин(ова те прашувам заради тој делот сите се албанци и со нив сме имале конфликт епа и они имале со русите ако не си добро запознаен)И да направиме разлика едно е да бодриш клуб пред телевизор и друго е да навиваш за клуб на стадон на +/- 30 степени и грлото да ти суши...

Па и Гемиџии Гостивар се македонци па навиваат за тимот...Ти навиваш за тимот или за верата на играчите?И у ВАРДАР минале многу албанци па дали сум се откажал? НЕ!И не ти реков да идеш у Скопје на утакмици ВАРДАР туку да идеш да си навиваш за тим од твојот град...Ти немора да идеш никој не те тера а немам ни јас право да ти речам да идеш да навиваш твоја е одлуката...
А постов твој е најглуп досега што го имам прочитано дефинитивно!!!!Па зарем треба клубот да ти е во прва лига за да навиваш за него?Се кладам дека не ни знаеш кој се гемиџии гостивар нити каде ви се наоѓа стадионот!А спортот пропаѓа на тој начин што сите коа треба да се иде на фудбал у наша лига ова го зборат(Брат настинав не идам, ејј сестрами се мажи на свадба сум, еј се успав извини шо не дојдов, не бе иам работа другпат ке доам)А сето ова е лага се палат на партизан звезда и други странски клубови...Нормално спортот неможеш ти да го направиш како во Англија но со полни стадиони и у трета лига Славија и Ново лисиче и те како ке се подигне спортот.Голем фан на челзи си па би требало да знаеш у Англија колку лиги има епа у секоја лига да знаеш стадионите полни се....Безразлика во која лига ти е клубот ти ако навистина го сакаш ке го бодриш насекаде!Кажи ми ти дали ако во челзи се сите албанци и ако се во втора лига дали ке се откажеш од нив?Очигледно да!Но ја немам право да ти кажам што ке правиш но продолжи да ги ставаш странските клубови пред домашните и радувај се колку пари ви фрла абрамович а кај нас динар се нема а вие среќни челзи тепал и освојл титула...И да те прашам зошто навивачите на Челзи навиваат за тој клуб кога Англичаните воделе битки и со Русите а спонзорот ви е русин(ова те прашувам заради тој делот сите се албанци и со нив сме имале конфликт епа и они имале со русите ако не си добро запознаен)И да направиме разлика едно е да бодриш клуб пред телевизор и друго е да навиваш за клуб на стадон на +/- 30 степени и грлото да ти суши...

Кој те излажал дека Гемиџии навиваат?
Кога и јас бев дел од припремите за,,навивањето,,лани,и од тоа ништо не бидна.
И тоа знаеш за кого требаше да се навива?За кошаркарска екипа Гостивар 2010,која игра во втора или трета лига.
И верувај дека многу добро знам како стојат работите во мак.лига,можеби и многу подобро од тебе,иако ти се фураш дека си Комита и остали работи.
Не сум знаел кај е стадионот?Оф бе..
Сега да појдеш на стадион,ќе ти излезе чувар албанец и ќе те крене на клоци,зошто тука тренирале екипи,ти не смее да влезеш..

Мешаш друже,ептен мешаш.
Јас навивам за Челзи,не сум англичанец ниту ја сакам Англија,само го сакам Челзи,друго ништо нивно.Да ти биде тоа јасно.
Затоа не ме интересира тоа што русите воделе војни со англичаните,затоа што сум македонец.

Немам ништо против други националности,ама сигурен сум дека и тие не ви навивале за мак.клуб,што е доста реално.

И таму нема,точно.
Ама ние немаме вечит проблем со англичаните,немавме војна со нив 2001,нема омраза помеѓу Англија и Македонија.
Да не навлагам во политички теми.

Дојди,живеј во мојов град,па тогаш ќе го прајме истиов муабет.

Знам дека ве боли,што се гледаат туѓи лиги,што нема македонски фудбал,но ситуацијата во фудбалот,а и општо во државата е мизерна,го сакале вие тоа или не.

Ти претпоставувам навиваш за Ѓорче?Одиш на Кокта секое коло,да.
Ама ќе ги гледаш Марковски,Шаревски,Настески,Грозданоски(презимињава се рандом,битна е поентата).

Но,ако...штом од такви како нас пропаѓа фудбалот,тогаш добро.
Исто така не значи дека ако навивам за Челзи,не ја сакам Македонија или македонските клубови.Баш напротив,секогаш ја бодрам мојава земја,и во секој момент сум подготвен да му дадам подршка на било кој МАКЕДОНСКИ клуб,независно од тоа дали е Работнички,Пелистер,Силекс,Победа или Вардар.

Во врска со тоа што велиш дека нема омраза помеѓу Англија и Македонија :
Англија го потпиша Букурешкиот договор во 1913 година. Англија фрлаше напалм на нашите во Егејска Македонија во 1940тите години, после војната кога ги селеа.
И пободу, како можеме да навиваме за Ливерпул, за Вест Хем, за Лацио, за Херта, за Утрехт? Нивните држави не колеле и беселе, не негирале и сеуште не негираат. Нивните фанови би не запалиле да би имале можност, а успат ни за живи не не сметаат?

*Цитатите ги извадов од мислења на the Carpenter кога се расправаше за исвиркувањето врз Киргијакос.

Не е таква омраза,како што е другава.
Јас и ти не се мрзиме нели ти си албанец,ама други се мрзат.
Небитно е тоа,навлегуваме во други теми.

Во врска со темата објаснив погоре,кој сака нека ме свати,кој не не мора.

Кој те излажал дека Гемиџии навиваат?
Кога и јас бев дел од припремите за,,навивањето,,лани,и од тоа ништо не бидна.
И тоа знаеш за кого требаше да се навива?За кошаркарска екипа Гостивар 2010,која игра во втора или трета лига.
И верувај дека многу добро знам како стојат работите во мак.лига,многу подобро од тебе,иако ти се фураш дека си Комита и остали работи.
Не сум знаел кај е стадионот?Оф бе..
Сега да појдеш на стадион,ќе ти излезе чувар албанец и ќе те крене на клоци,зошто тука тренирале екипи,ти не смее да влезеш..

Мешаш друже,ептен мешаш.
Јас навивам за Челзи,не сум англичанец ниту ја сакам Англија,само го сакам Челзи,друго ништо нивно.Да ти биде тоа јасно.
Затоа не ме интересира тоа што русите воделе војни со англичаните,затоа што сум македонец.
Верувај не си поупатен не се фалам али и ти претеруваш малце коа нити ме знаеш а нити знаеш колку знам за мак фудбалот.Но не е битно кој знае повеќе или помалку.И тоа дека гемиџии не навиват во право си али во моментот но до лани навиваа ти тогаш сигурно си навивал и си бил у први редови...И зашто не навивавте сигурно зошто не сте биле во прва лига...Не друже воопшто не мешам и да ја прекинеме дискусијава не е за тоа темата а и нејкам да дискутирам со типови што ја хејтаат сопствената лига и не навиваат за клубот зошто биле албанци а не македонци и не им бил во прва лига.

Не ја хејтам сопствената лига,тоа му доаѓа како да ја хејтам Македонија.
И Гемиџиите не навиваа поради тоа што организацијата беше слаба ептен,бевме собрани деца,и се испокаравме за 10 маици што беа испечатени со пари од спонзори.
Но,пак навлагаме во други теми.

Во мак.фудбал требаат пари,требаат спонзори,требаат вложувања.
Ама нема кој да го направи тоа.Затоа сме на вакво дереџе..а не заради тоа што Давор навивал за Челзи,Марли за Милан или пак Син за Интер.
Таа константација и те како не е точна,но ако мислиш дека е така,ок нека ти биде.

Би бил задоволен кога стадионите би биле полни,кога Градски би крцкал како против Спарта,ЦСКА или против Бордо пред многу години,би бил задоволен кога некоја мак.телевизија би откупила права да ја пренесува нашава лига,и би бил задоволен кога мојов град би имал ТИМ како што доликува.

Но,тоа е тоа.Ситуацијата е таква,ниту јас ниту ти не можеме да ја смениме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom