Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Реално ова ни беше досега најдобрата песна на Евросонг.
Ме изненадија пуцвалите со настапот ТОП БЕШЕ. Барем јас сум задоволен од нив за разлика од сето ЃУБРЕ шо го пуштавме досега.

Хмм, а шо викате кое место бевме годинава ? Јас типувам на 10то.

Aj ти се молам, не ја спомињајте Калиопи за тука, ви се молам:tapp:
Зашто бе, зашто бе, зашто?:toe::uvo::nesum::nesum::nesum::nesum:
Ние сме морални победници, најдобар настап, супер бевме, супер бевме, абе зашто 2 години не влагаме, не ни се лоши песниве, супер се Некст Тајм!
Некст Тајм,со вас сме

Ај другите ај.. али Ерменија во финале?!... греота...
Уште Бугарите им фалат.. :tapp:

Aбе ми се причини или руски ловец имаше на сцената?!:vozbud:

Ете бе ете...Генгста оро да идеше сега ке поминевме, ете...
Шала на страна, евровизија е тапа кога губиме а супер ни е кога идеме понатака. И покрај тоа што сите знаеме дека се е политика, пак ми е криво што не поминавме.

Што песни пуштија за во финалеее... аууу прав циркус, добро викаат - Генгста оро сигурно ќе влезеа. Некст Тајм ептен беа добри, не се тие за вакви циркузи.

Слаткар е човекот:vozbud:

BTW срање у боја, а и не ме изненади "пласманот" на нашите.

Рано е, но мислам за другата година треба да го пратиме Бојан од Идол и некоја интересна песна што ќе знае да ја запали Европа.

Aj ти се молам, не ја спомињајте Калиопи за тука, ви се молам:tapp:
Зашто бе, зашто бе, зашто?:toe::uvo::nesum::nesum::nesum::nesum:
Ние сме морални победници, најдобар настап, супер бевме, супер бевме, абе зашто 2 години не влагаме, не ни се лоши песниве, супер се Некст Тајм!
Некст Тајм,со вас сме

Затоа што евровизија е политика и машина за правење пари.

Јас искрено ќе си кажам , многу ми е мило што не влеговме !
Нека им служи за памет кој праќаат. Не дека имаше нешто подобар избор годинава...
Настапот го гледав , ништо посебно , мамути на сцена трчкаат лево десно , глуп бубњар што стои ...
Кур се тресе у ладна вода. Песната плагијат , веќе чуено , плус идиотсконо ЈеееИеееееее!
После толку курчење и подготовки , мило ми е што не стигнаа на финале.

Воопшто не се нервирам поради неучеството во финалето на Шитовизија, манифестација која пред многу години го изгуби кредибилитетот и квалитетот на понудата, од оној момент кога политиката вмеша прсти во истата. Навистина немавме победничка песна, но сигурно заслуживме да бидеме во првите 10, но тоа е тоа, не треба плачење, лелекање ниту жалење. Било, поминало. И така целава еуфорија околу Шитовизија е недела-две пред настанот, после како ништо да не се случило.
Инаку во врска со нашето учество треба сериозно да се преиспитаме дали воопшто треба да учествуваме во вакви циркузи, односно ако учествуваме тоа да биде достоинствено и спремно од технички, финансиски, но и од аудиовизуелен аспект. Одамна е избледено правилото: "битно е да се учествува." Учеството треба да биде силна промоција на државата и нејзината автентична музика, со креативно осмислен сценски настап, а не слепо држење на микрофоните и зјапање во публиката.

Мислам дека е крајно време да се пропаузира малце. Едно пет шест години. И само ако гласал некој од тука за соседите и ближните во финале. Преку такво.

Уште 20 пати нема да влеземе во финале. Супер песна, ама џабе е , 99 % учество зема политиката и нема шанси да одиме ни во финале, а камо ли за некој поголем успех. Чест ни беше што не претставувавте момци :smir:

Апсолутно го потпишувам ова што го напиша и јас веќе сум убеден дека има многу политика зашто ние како мала земја нема да влеземе зашто малку луѓе гласаат и разни други работи поврзани со тоа зашто се е бизнис.

Јас верувајте сум многу изненаден од настапот на некст тајм и според меен ова беше најдобриот настап на македонија до сега, изведба перфектно, облеката беше супер одговараше со песната, кореографија супер, посебно многу убаво беше тоа кога легна мартин и девојката до него, слото со гитара беше прекртасно иможам слободно да кажам без претензии дека ние имавме најдобар настап и најдобра песна вечерва.

п.с. како е можно ерменија д авлезе ил ипортугалија од кои бевме за три класи подобри, н осе е тоа политика ние сме мала земја и на европа и на организаторот )мислам на ебу не на змејата домаќин) им посакувам све најлошо зашто ваква неправда ни прават.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom