Околу 45% кај нас од народов се пушачи, катастрофална статистика морам да признаам.
Јас лани средив повеќе во канцеларија на работа да нема пушење цигари од една невоспитана некултурна пачавра.
Не бевме во иста канцеларија долго време па и не ми пречеше дотогаш што таа пушеше цигари во канцеларија каде беше таа сместена, ама откако станавме дел од иста канцеларија, е тогаш дојдоа црвените линии.
Пушеше таа по 6-7 цигари дневно за работното време, ама мораше кутрата да прекине.
Потоа се измотаваше повремено со електронски цигари, ама откако таа виде дека се најавува забрана и на електронски цигариња, хехе уште не е донесен законот за забрана на електронски цигари таа самата престана и електронски цигари да пуши.
Тоа е, промена на власт, и ќе има и промена на навиките.
Нека оди во Дубаи кај оние кои додека беа власт дозволуваа пушење цигари и во ресторани и во канцеларии, тие ликовите имаат златни визи во Дубаи, таму во Дубаи нека пушат заедно.

И онака до 2040 година минимум нема да имаат власт и нема да пушат во канцеларии и ресторани во затворени простории.
Срамота за типот, поранешен министер за здравство, сегашен ,, лидер'' на опозицијата и демек во негова глава претендент за премиер хехе, ниту еден збор да каже за забраната за пушење во ресторани и затворени простории, и типот бил материјал за премиер.
Може е врвен неврохирург, ама како личност е нула.
Јас да сум фактор, уште повеќе ќе стегнувам за ограничувања за пушачите.
Еј, во сендвачара во близина на гимназија, секојдневно огромна бројка од тие ученици со цигари.