Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување

Германија мака мачи во најзначајните сектори. Хемискиот овој пат. Автоиндустријата му турија курот. Нема спас, штом веќе во Полска ги гледам Кинезите со салоните. А и низ Германија чат пат.
Хемичарите предупредуваа. Никој не ги ебаваше пред 3 години. Паметам одекнуваа насловите дека енормни производствени потенцијали во Кина отвораа BASF после санкциите кон РФ. Пермаментна структурална деструкција или деиндустрализација. Да си на нула е топ за производителите. Единствено решение е е бегство на капиталот.

Ама еј види Русија 6 посто инфлација имала. Додека самите до гуша се во гомна и се повеќе тонат. Ај ќе пукнат 21 пакет санкции кон РФ и ќе им ги одземат резервите и ќе ја решат.

Незнам како да им се нацрта колку е важна хемиската индустрија и колку се запрепастувачки овие показатели за една економија. Буквално во се можно е вклучна хемијава.

Последно уредено:

Во последно време абе една асолна одлука немаат донесено овие бирокративе од ЕУ.Во самоуништувачки мод се влезени.Ја уништија автомобилската индустрија со разноразни регулативи,плаќаат најскап гас на планетава,а гасот им е во близина,ја финансираат Украина која е дупка без дно,ја изгубија воената подршка од САД,ги примаат најголемите криминалци и терористи од блискиот исток и Африка без никакви документи и после се чудат зошто им се случуваат терористички напади.Само Унгарија,Чешка и Словачка покажуваат некој разум и покушаваат да ја спасат ситуацијата.Работите во ЕУ се тргнати надолу со голема брзина.

For far too long, ideologues in Europe have led organized efforts to coerce American platforms to punish American viewpoints they oppose. The Trump Administration will no longer tolerate these egregious acts of extraterritorial censorship.

Today, @StateDept will take steps to bar leading figures of the global censorship-industrial complex from entering the United States. We stand ready and willing to expand this list if others do not reverse course.

Евросороспиите од сите страни сардирани,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom