ЕУ помош за албанските затвори

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
ЕУ помош за албанските затвори
Тирана /24/01/ 14:55
Официјални претставници на ЕУ соопштија дека Унијата ќе и додели 15,5 милиони евра помош на Албанија за изградба на три затвори и три притворни центри.

Канцеларијата на Европската комисија (ЕК) во Тирана наведе дека оваа помош ќе придонесе кон надминување на пренатрупаноста и лошите услови во албанските затвори.

Директорот на одделението за затворските казни при Министерството за внатрешни работи Газменд Дибра изјави дека Албанија има 20 затвори и притворни центри со капацитети од 4.166 места, каде моментно се наоѓаат над пет илјади затвореници.

Тој додаде дека изградбата на првите два затвори ќе започне оваа година.

ЕУ е најголем донатор на Албанија, бидејќи од 1991 година, на оваа држава и даде повеќе од 1,2 милијарди евра.

во Албанија ли планираат да биде наредниот гвантемала ?

во Албанија ли планираат да биде наредниот гвантемала ?

Сигурно мислеше на Гвантанамо, и да ти кажам не би ме ни чудело, планински непрооден терен, седи релативно далеку од главни патишта.

Само не ми е јасно за нашите затвори јадат гомна немало услови вакви такви а за Албанија одма има пари за нови. Зашто нас не ни даваат пари за да ги обновиме затворите?

Сигурно мислеше на Гвантанамо, и да ти кажам не би ме ни чудело, планински непрооден терен, седи релативно далеку од главни патишта.
даде за него мислев
и мене не ме чуди. пред два дена даде Обама наредба да се затвори гвантанамо, затоа кажав таму ќе биде изгледа новиот.

ЦИА има донесувано „терористи„ и во Македонија, нели на „испитување„. На еден „терорист„ со жилет го сечеле на пенисот, нели треба да „признае„ „терористот„ дека тој е „крив„.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom