Славјански
Антички Словен
- Член од
- 2 мај 2008
- Мислења
- 5.644
- Поени од реакции
- 1.346
Петоколонашко новинарство.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И мене не ми се допаѓа овој режим, ама овие новинарите од скај.мк одлепија скроз.
Никогаш не ми е допаѓал форматот на европските документи (глупави набројувања), ама оваа резолуција само вели дека „со оглед на резолуција бла бла од 2001 година за БЈРМ бла бла...“. Најдете ја таа резолуција и да видиме што има во неа.
ХЕИДЕРН,
нема да биде лошо доколку и ти прочиташе за што навистина станува збор, наместо инстиктивно да наседнуваш на она што насловот сака да го предизвика.
Воопшто не станува збор за споменување на Македонија или за некакви санкции поради „диктаторски“ режими, ниту пак станува збор за некакви имоти на режимски функционери во земјава.
Во текстот само се однесува, се зема во предвид веќе донесената резолуција со која се осудува етничкиот екстремизам во просторите на поранешна Југославија и врз нејзина основа, како многу други резолуции и членови се препорачуваат рестриктивни мерки кон режимите кои се на „црната листа“ на ЕУ.
- having regard to Resolutions 1267 (1999) on the situation in Afghanistan and 1371 (2001) on the situation in the Former Yugoslav Republic of Macedonia of the United Nations Security Council (UNSC),
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT REPORT A7-2012-0007 0 DOC XML V0//EN
Македонија како кандидат за членство во ЕУ, во никој случај не може да биде на било каква слична листа.
Не наседнувајте на политички инспирирани текстови, кои во случајот требаше да ја поистоветат Македонија со диктаторски режим.
а впрочем тој што ја отвори (fmi) судејки по едни предходни негови постови е или бугар или бугарофил и дефинитивно тежок кретен