ЕУ подготвува резолуција за санкции кон држави со авторитарни режими и диктатура

• Креатор на темата Креатор на темата fmi
  • Време на започнување Време на започнување
И мене не ми се допаѓа овој режим, ама овие новинарите од скај.мк одлепија скроз.
Никогаш не ми е допаѓал форматот на европските документи (глупави набројувања), ама оваа резолуција само вели дека „со оглед на резолуција бла бла од 2001 година за БЈРМ бла бла...“. Најдете ја таа резолуција и да видиме што има во неа.

Kako prvo i prvo ne se vika rezim, tuku se vika vlada/vlast, a niedna vlada/vlast vo svetot ne e 100% najidealna !!!
Rezim/Diktatura e koga nekoj vladee so decenii dozivotno, pa na negovo mesto doagja sinot negov i sl. Rezim i diktatura e koga nikoj ne kje smee da ima i koristi internet po doma, koga ne kje postoi niedno radio, televizija, vesnik, magazin ........ a kaj nas postojat celi kupista na televizii, radia, vesnici, spisanija, internet-forumi i portali i.t.n. plus 70-80% od narodot ima internet i kablovska doma ! Rezim i diktatura e koga malcinstvata ne kje smeat ni A da kazat(javno)na svojot majcin jazik, a kamo li pa da ucat na istiot(osnovno/sredno/visoko obrazovanie). Rezim e koga malcinstvata ako istaknat nekade svoe etnicko/nacion.zname kje bidat javno strelani. Rezim/Diktatura/Ednoumie imavme druze vo minatiot sistem, togas nemase povekje-partiski sistem(pluralizam) t.e. edna partija vladeese polovina vek, a ako nekoj javno iskazese nesto protiv drzavata/sistemot/rezimot/partijata(edinstvena), kje krsese kameni kocki po nekoi Jadranski ostrovi ili kje bese strelan !!! Taka da nikoj nemoze da rece deka deneska e poloso, otkolku togas vo otoj sistem.
B.T.W. i jas ne sum zadovolen od mnogu aktuelni politiki, eve na pr. ne sum zadovolen od Ekonomijata t.e. od Ekonomskata politika na vladata, no nikoj nema pravo da rece deka deneska sme ziveele pod diktatura/rezim, a vsusnost pod diktatura/rezim i ednoumie ziveevme vo minatiot vek vo bivsiot sistem Socijalizam/Komunizam, a ne deneska !!!!
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 20:48 ---
ХЕИДЕРН,

нема да биде лошо доколку и ти прочиташе за што навистина станува збор, наместо инстиктивно да наседнуваш на она што насловот сака да го предизвика.

Воопшто не станува збор за споменување на Македонија или за некакви санкции поради „диктаторски“ режими, ниту пак станува збор за некакви имоти на режимски функционери во земјава.

Во текстот само се однесува, се зема во предвид веќе донесената резолуција со која се осудува етничкиот екстремизам во просторите на поранешна Југославија и врз нејзина основа, како многу други резолуции и членови се препорачуваат рестриктивни мерки кон режимите кои се на „црната листа“ на ЕУ.

- having regard to Resolutions 1267 (1999) on the situation in Afghanistan and 1371 (2001) on the situation in the Former Yugoslav Republic of Macedonia of the United Nations Security Council (UNSC),

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT REPORT A7-2012-0007 0 DOC XML V0//EN

Македонија како кандидат за членство во ЕУ, во никој случај не може да биде на било каква слична листа.

Не наседнувајте на политички инспирирани текстови, кои во случајот требаше да ја поистоветат Македонија со диктаторски режим.

Taka e brate, vo pravo si !!!
No tuka kaj nas nekoj(znaeme koj), saka da go iskrivi toa sto e napisano vo soopstenieto, a se razbira za ostvaruvanje na licni politicki poeni !!!
A nekoj i mora da gi objasni i napise faktite i realnosta, a faktite i realnosta se deka Ekonomijata ni e tapa, no poimite Diktatura i Rezim se izmislici i mitovi na 'NEKOI'(znaeme koi) !!!
Namernoto iskrivuvanje na faktite, a so cel dobivanje na licni politicki poeni, se najgolema glupost i nikoj ne treba da pagja na tie sranja !!!

Не дека сакам да бранам било кој и да бидам етикетиран како ваков или таков (а не сум и никој не е за бранење) ама ако живеевме во диктаторски режим, како прво не ќе можеше никој да отвори ваква тема,а впрочем тој што ја отвори (fmi) судејки по едни предходни негови постови е или бугар или бугарофил и дефинитивно тежок кретен

а впрочем тој што ја отвори (fmi) судејки по едни предходни негови постови е или бугар или бугарофил и дефинитивно тежок кретен

Тоа првото и третото..... за фемчото..мотивите за темата ни се јасни..од татар друго и не се очекува..

... по темата... оној Младенов пак нешто вади од контекст ... јбг.. нешто многу блиски станаа со Геровски...

Аууу стварно бе фемчо бил, они се алергични на диктаторски режими, одма реагираат, ако не е во нивниот двор.

И, шо сега?
Ја растуривте журката..(n)

Нема азил за нас, несреќници на векот.:sick:

Актуелнава состојба во Македонија нема ниту едно од обележјата кој каратеризираат диктаторски или авторитативен режим.
Погледнете го случајот, со кој јас се борам.
Група директори низ цело Скопје, поставија рампи и зони со единствена цел да си ги обезбедат своите директорски платички. И тоа го прават спротивно на сите морални и правни норми.
Мене што ми пречи во Македонија е поделбата на граѓаните на оваа или онаа партија. Оваа група директори прави што сака, а нема ниедна општествена сила да им се спротивстави, бидејќи политичките партии се занимаваат исклучиво со своите меѓу партиски односи. Односно граѓаните се оставени сами да се борат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom