ЕУ ни го смени јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Се навратив од почеток сите 13 страни, и ја анализирам темава...Испадна дека неколку членови: realen 07, Стрелец, Flava, SuicideMessiah, pece mkd и уште неколку, отворено со своите постови ја поддржуваат ЕУ за ваквото фашизоидно однесување кон Македонија, кое ги крши сите човекови права и навредува националните чувства на Македонците. Браво!
blowjob.gif

Пошто се прашуваш, јас ќе ти одговорам... На некој тим му е можеби потребна победа на еден натпревар, меѓутоа во 89 минута губи со резултат 1:0, па своите амбиции ќе ги сведе на бркање нерешен резултат... Тој тренд на битка за нашето уставно име што се случуваше до 2006 година, доколку продолжеше со исто темпо, денес веќе ќе имавме извојувано победа...
За жал, нашата меѓународна позиција во меѓувреме драстично се влоши, па денес наместо ЕУ и НАТО, наша цел стана Движењето на неврзаните на чие чело е другарот Раул Кастро...
Наместо битка за уставното име, наша цел стана да ја задржиме референцата FYROM...
Наместо да се бориме за подобар живот на граѓаните во државата, наша цел е да ја уништиме опозицијата на чело со лицето Б.Ц.
Наместо горди Македонци, преку ноќ станавме овци на пастирот...
Систем на искривени вредности се нарекува тоа!
Абе што не си кажеш точно што сакаш.... Што не си кажеш дека ти смета власта сегашна и дека сакаш СДС(whatever) да се врати па да ја „оправат„ работата.
Немој те молам да ми разкажуваш прикаски за мали деца дека те интересирал тебе прогресот на Македонската држава. Кажи си стварно што те мучи, кажи си сакам СДС(whatever) да е на власт за да можеш да крадеш и да уништуваш во Македонија.
Зошто само пробуваш да не лажеш со прикаски дека си загрижен за Македонија, луѓето како тие од сдс(whatever) се загрижени едниствено за нивниот џеб и ништо друго.
Не ни треба Нато и ЕУ! Не ни требаат такви како сдс(whatever) да ни помагаат и да се грижат за Македонија.
Знаеме дека вашето решение е да се смени името и идентитетот на Македонија за да влеземе во ЕУ и Нато и само сакате да си седнете во директорка фотеља тоа ви е најважно на вас, ништо друго.
Ама и кога ќе влеземе во ЕУ и Нато како „тунгузија„ пак нема да тече млед и млеко во државава. Оди прошетај се до бугарија види таму колку е супер откако се во ЕУ.
Платите им се горе долу како нашите а е 3 пати поскапо од тука. Затоа ни Нато ни ЕУ не ми треба.
Пра дедо ми (1900 г. роден) ми кажуваше дека е Македонец, неможе јас да се викам нешто друго, едноставно ќе биде газење на тоа што ме учел и кажувал за МАКЕДОНИЈА.

ај нека не дува грујо во балон, туку нека излезе и каже вака: “од утре ги прекинуваме преговорите со атина, бидејќи за името на државата на чија влада сум претседател јас, изгласан од народот, не само што не смее да се преговара, туку не смее ни да се разговара“ или нека го формулира како сака ама значењето да биде тоа.
и следниот ден ако сакаат слободно нека се распушти парламентот и нека се организираат нови предвремени избори. јас уште во 7 или 8 часот кога се отвораат избирачките места ќе отидам и ќе гласам за него. и со новиот мандат нека почне да се бави со реалните проблеми во државата.

Ima nesto se veli Lisabonmska deklaracija....da ti crtam?
Ти можеше и Санстефанскиот договор да му го спомнеш... Или битката кај Беласица на Цар Самоил...:)

Прашањето се однесува од 1995 година, кога Македонија и ЕУ воспоставија дипломатски односи!

Се навратив од почеток сите 13 страни, и ја анализирам темава...Испадна дека неколку членови: realen 07, Стрелец, Flava, SuicideMessiah, pece mkd и уште неколку, отворено со своите постови ја поддржуваат ЕУ за ваквото фашизоидно однесување кон Македонија, кое ги крши сите човекови права и навредува националните чувства на Македонците.
Ваков заклучок од нашите постови може да извлече некој што има проблем или со карактерот или со интелектот!

Ова ме асоцира на пастир и овца!

ај нека не дува грујо во балон, туку нека излезе и каже вака: “од утре ги прекинуваме преговорите со атина, бидејќи за името на државата на чија влада сум претседател јас, изгласан од народот, не само што не смее да се преговара, туку не смее ни да се разговара“ или нека го формулира како сака ама значењето да биде тоа.
и следниот ден ако сакаат слободно нека се распушти парламентот и нека се организираат нови предвремени избори. јас уште во 7 или 8 часот кога се отвораат избирачките места ќе отидам и ќе гласам за него. и со новиот мандат нека почне да се бави со реалните проблеми во државата.
Потполно се согласувам со тебе!

Сакаш да кажеш и тој како Заев да излезе како за Срѓан и да се избламира нели? Сепак те подржувам за она што го велиш, но мислам дека на маса треба да седнат сите фактори од политичкиот живот и да ја прифатат таа стратегија која треба да биде стратегија на сите во Македонија. Во спротивно ова само ќе биде уште една рашамонијада каде што некој од сето тоа ќе извлече корист и ќе ја доуништи Македонија со својот „мек “став кон гејските педери.

Сакаш да кажеш и тој како Заев да излезе како за Срѓан и да се избламира нели?

Kako toa Zaev se izblamiral za Srgjan Kerim?Ete toa ne mi e jasno,kje sakash da obrazlozhish? Nie komunjarite glupi sme pa nishto ne znaeme pa vaka izvini mora da barame nekoj od dpBne da ni nacrta pa da razberime.Obrazlozhi molim te kako Zaev se izblamiral za Kerim?

Сакаш да кажеш и тој како Заев да излезе како за Срѓан и да се избламира нели? Сепак те подржувам за она што го велиш, но мислам дека на маса треба да седнат сите фактори од политичкиот живот и да ја прифатат таа стратегија која треба да биде стратегија на сите во Македонија. Во спротивно ова само ќе биде уште една рашамонијада каде што некој од сето тоа ќе извлече корист и ќе ја доуништи Македонија со својот „мек “став кон гејските педери.

зошто да се бламира. ионака заговорниците на промена на името се маргинална група, вака конечно ќе им се затнат устите на тие со „мек “став кон гејските педери, а бидејќи се маргинална група како би можеле да извлечат корист.

башка мислам тогаш еу повеќе ќе не почитува, и ќе рече абе види овие не се заебавале, озбилни биле.

трето, еу не ни бега, тие не може да остават дупка на нејзината територија, не им е во интерес, под услов нели еу да опстане дотогаш

ама проблемот е што сите се залетал по еу како муви по гомна, тука мислам на балканскиве земји, па не можеш да ги разубедиш дека тоа не е рајот. туку се надевам во вацлав клаус

Kako toa Zaev se izblamiral za Srgjan Kerim?Ete toa ne mi e jasno,kje sakash da obrazlozhish? Nie komunjarite glupi sme pa nishto ne znaeme pa vaka izvini mora da barame nekoj od dpBne da ni nacrta pa da razberime.Obrazlozhi molim te kako Zaev se izblamiral za Kerim?

Ова го образложив низ темиве, но еве повторно. Ако Заев или СДСМ имаше навистина намера и желба да исфрли заеднички кандидат со ВМРО-ДПМНЕ тогаш требаше да седнат заедно на една координација и да се договорат и заедно со ВМРО да излезат на прес конференција и да објават дека Срѓан Керим е нивни заеднички кандидат. Тогаш ќе сфатевме дека имаат навистина чесни намери. Со оглед на кризата и апатијата во која се наоѓа СДСМ тие со оваа да речам смешна прес конференција се обидоа да ќарат можеби некакви поени и да го покачат рејтингот, но ниту во еден случај не сметаа на Срѓан за претседател. Едноставно бидејќи Срѓан едно време се вртеше во кулуарите дека можеби ќе биде кандидат на ВМРО, па тие побрзаа на тој начин да го исфрлат од трка. Со тоа на Груевски му направија несакана услуга кој исто така не планираше да го истакне Срѓан за претседател. Како инаку ќе се протолкува и реакцијата на Срѓан кога слушна за кандидатурата без да „биде“ консултиран.:toe:

аа и да додадам хрватскиот народ се свести, само владата сеуште го тегне за нос

ова беше во продолжение на мојот претходен пост

more kakva evropa idenje vo koalicija so turska,rusia,kina !!!!!!!!!! ne ti treba nato ili EU

Ако Заев или СДСМ имаше навистина намера и желба да исфрли заеднички кандидат со ВМРО-ДПМНЕ тогаш требаше да седнат заедно на една координација и да се договорат и заедно со ВМРО да излезат на прес конференција и да објават дека Срѓан Керим е нивни заеднички кандидат.

A dobro be sho mu faleshe na Kerim za zaednichki pretsedatel?Losho e da go uzhiva Makedonija ugledot negov na nadvoreshen plan i na diplomatskite odnosi od Makedonija kon svetot? SDSM izleze so stav deka ke ja poddrzhi kandidaturata na Kerim a DPMNE shto napravi? Go otfrli Kerim svesno,samo nemate 2 chisti da priznaete deka ja opleskal Grujo i deka povekje mu odgovara partiski pretsedatel za da mozhe da gi reshava sluchaite od Hag za koalicioniot partner DUI.DPMNE ja prokocka shansata za zaednichki pretsedatel,Kerim beshe sovrshen za taa funkcija,ama inaetot na DPMNE e pogolem taka?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom