Eric Prydz

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.768
Поени од реакции
20.491
Локација
Охрид, Аеродром на вода
ericprydzprydafriendsradiopodcas.jpg

Роден на: 19 Jули 1976
Жанр: House/Progressive House/Electro House/Techno/Trance
Инструменти: Клавијатура, гитара
Активен период: 2001 - денес

Ерик Прајдз или познат како Pryda или Cirez D е шведски ДиЏеј и продуцент со седиште во Лос Анџелес, Калифорнија.

Настрана од музичката кариера Ерик поседува издвачки куќи: Pryda, Pryda Friends и Mouseville. Издавачката куќа Pryda е задолжена за неговиот алиас Pryda, додека Mouseville Records започна со работа и на таа издавачка куќа се издаваат песните со неговиот алиас Cirez D.

Неговиот најголем хит Call On Me, кој е семпл од Valerie од Стиви Вондер 5 недели го држи местото број 1 на UK Charts, додека во Германија на нивната Top 100 листа цели 6 недели.

На 14 април 2012 го промовираше неговиот нов албум Eric Prydz Presents Pryda со Live Set во Лондонскиот ноќен клуб The Ministry of Sound.

Во 2013г гостуваше и во емисијата на познатиот Pete Tong на BBC Radio 1 со неговиот Essential Mix.

Албуми:
Eric Prydz Presents Pryda - Датум на издавање: 18 Мај 2012 - Издавачка куќа: Virgin Records

Синглови:
Како Eric Prydz:
Call on Me, Woz Not Woz (ft. Steve Angello), Proper Education, Pjanoo, Nition, Every Day.

Како Pryda:
Human Behaviour, Spooks, Lesson One, Do It, Nile, Sucker DJ, Aftermath, The Gift, Remember, Frankfurt,
Genesis... линк

Како Cirez D:
линк

Последниот настап на Прајд на најголемиот EDM собир ULTRA Music Festival 2014 можеби е најдобриот live set кој некогаш бил слушнат на овај настан.

Најпознат е по неговата EPIC турнеја на која го претстави најголемото holo шоу.

Мојата омилена песна од Prydz

Инаку мојата плеј листа од Приц има над 60 песни :)

Последно уредено:
Како ми се наполни душичкава кога веќе видов некоја ново отворена тема за ДиЏеј и тоа за Ерик, баш ме радува.

Инаку типчево не е свесно какви журки прави имам гледано некои негови видеа каде во живо пушта музика, кога ги гледав едноставно посакав таму да се створам а додека слушам едноставно не можам мирен да си седам на столчето :rolleyes: Едноставно кажано Ерик навистина знае како да направи една цела журка, како да ја стопли атмосферата, да те полуди и едноставно да си излезеш со надеж утре пак да бидеш на негова журка.

Секогаш кога ќе ми го спомнат одма ме потсетува на песнава, и плус тоа на ова жешко спотче :rolleyes:

На ултра човекот направи нешто што се нарекува ПЕКОЛНА ЖУРКА! :vozbud:

Повеќе ми се допаѓа "темната" и не толку искомерцијализираната страна на Ерик.

@HristijanWR10 ова веројатно си симнал некој торент со целата дискографија ти. Еве ти една песна што сигурно ја немаш во фолдерот :)

Торент FTW :icon_mrgr:

Ги имав купено неколку и на Play Store (10тина песни) ама сменав телефон и ме мрзи да го рутирам за да го активирам PlayMusic целосно за кај нас.

Се чекаше МС СМС и го трескаш во тие 3-4 минути... времиња
пс тапа беа моментите кога се појавуваше типот а ти си у кулминација али јбг дај шта даш

Многу малку е познато дека овие 2 песни се соработка на Аxwell и Prydz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom