eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
има некој што се разбира во економијава на еРеп??? 1 голд беше 29 идр, сега е речиси 34... има ли шанси да се спушти повторно??

Ќе се спушти... Поради борбите Индонезијците изгледа во моментов не сакаат да фрлаат многу пари на курсот, но кога ќе се стабилизира ситуацијата сигурно ќе го стабилизираат и курсот на ИДР т.е ќе биде негде околу 28-29 ИДР...

Ќе може некој гифт да ми прати, играва полна е со бугови ... :( силата на 35 .. ај ве молам.

играва почна ептен да зеза... не ја отвара...или ке ја отвори па ке чекаш 5 мин...у пм!!!

хах,ете и кај Ајс се десило тоа... значи небило само кај мене...

Здраво другарчиња... Јас сум ePhilip II Macedonian / eMacedonia и имам да ви пренесам една понуда од водачот на најголемата партија во Украина.

Дечкото ( Alexander II The Great ) ни ја нуди Молдавија ( моментално окупирана од Украина ), додека ни ја отворат еМакедонија.

Молдавија има 4 региони, од кои 3 со medium grain. Државата би била целосно наша, а единствен проблем би биле молдавијците. Како што ми кажа Alexander II The Great, помалку од 200 ги имало на цела игра...

Па ако има 200 заинтересирани македонци, Молдавија е наша ;)...

Луѓе, помагајте. Ве молам некој да ми прати билет да се отселам од ваму кај што сум (Америка, Јужна Каролина) зашто нема работа, а не можам ниту да отидам во војна.

Што се однесува до мене, би одел и во Молдавија, посебно ако ја освоиме на масовност, ако таму има работа. Овде кај мене нема леб.

А што ќе биде добро за живеење во такви региони, ништо .. ќе имаме плати со 6 land skill тие што се не повеќе од 0.5 злато али и тоа тешко треба да има повеќе компании со високи левели а да џиткаме такви компании во medium регион не вреди така да јас останувам тука и уште не формирана државата ние ќе си правиме глупости одма Романците ќе ни станат најголеми противници ..

Каку ни ја нуди Молдавија, кога таа е окупирана? Ако биде наша како ќе имаме наш преседател во Молдавија, или наши конгресмени?

Каку ни ја нуди Молдавија, кога таа е окупирана? Ако биде наша како ќе имаме наш преседател во Молдавија, или наши конгресмени?

Финтата е што Украинците сакаат да ги отргнат окупираните територии да не им прават проблеми, пример во регионите каде што романците добија конгресмени ако го окупираат сега тие што го кренаа востанието ќе ги изгубат романците конгресмените во тој регион, и едноставно нема шанси ќе не окупираат романците за 24 часа така да уживајте :)

Ќе се спушти... Поради борбите Индонезијците изгледа во моментов не сакаат да фрлаат многу пари на курсот, но кога ќе се стабилизира ситуацијата сигурно ќе го стабилизираат и курсот на ИДР т.е ќе биде негде околу 28-29 ИДР...
значи мислиш дека е паметно сеа да купам идр, па после во злато да ги правам?

Финтата е што Украинците сакаат да ги отргнат окупираните територии да не им прават проблеми, пример во регионите каде што романците добија конгресмени ако го окупираат сега тие што го кренаа востанието ќе ги изгубат романците конгресмените во тој регион, и едноставно нема шанси ќе не окупираат романците за 24 часа така да уживајте :)

Па Молдавија е посебна земја од Романија и нема што да им земаме вистински од нивната територија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom