Според мене, постои потреба и од отворен форум ако ништо друго барем во одделот Помош(за нови играчи). Тој затворен форум тоа не го нуди. Ако си приметил има доста dead citizens и луѓе кои поради некоја грешка ќе отидат на помалце од 40 па после никој не им помага и се откажуваат од играта.
Затоа нека постои и тој форум кој е од отворена природа и не е елитистички.
А што се однесува на erepmacedonia побиени се двете работи дека е
1. Доверлив
2. Затворен
доверлив не е зашто членот laveol е бугарин (бтв, тој ник ми е добро познат и од Википедија и сите статии поврзани со Македонија и македонската историја ако е истиот човек) а овде за Македонци 10 дена се чека за одобрување и сега да не треба лична карта и отисоци..
затворен исто не е пошто "роботите" на Google и Yahoo имаат пристап и до "затворениот" форум и целата содржина внатре е достапна и за тие "неодобрените"
значи, резиме, не принудив никого сосила, само реков дека добредојдени се сите. Два форума не прават никаква штета уште повеќе што ете од отворениов форум ќе може да се регрутираат "подобните" за во "елитниот" форум.
Имам намера во делот Помош да ги преведам статиите од Wiki објаснувањата и туторијалите што ми ги испратија кога се зачленив во еХрватска на почетокот.
така да кој сака,
http://emacedonia.forumotion.com/