eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеуште немам земано прашувам да видам каде сте повеќе инаку незнам за што фирма да отворам планирам за храна за тоа е потребно ленд скил ама ако има повеќе за оружје и подароци ќе отворам за тоа.

Читај погоре истото важи.
Пишете ми на профил каде сте и за што имате скил да видам што би било најисплатливо да земам и каде да ја отворам.

Zaiteresiran za rabota kaj tebe.
Aleksadnar Najdovski-Zika
Manufacturing 4.68
Land 2

Eve gi moite informacii pa vidi kako ke bidis raspolozen inaku momentalno sum vo Indonezija Java a zemam plata 9,5 a pred edna nedela zemav 11,6 ama ekonomska kriza e i me izbrkaja.

Ок значи ќе има заинтересираност мило ми е, најверојатно фабриката ќе биде за Grain како што знам тоа е суровина за правење храна така да ќе гледам првен да најдам изгледа во Турција некој што ќе го купува тоа сигурно што има фабрика за храна или пак ако сака некој тука од форумов нека направи фабрика кајнас да одат парите. А за платите ќе ви бидат отпочеток како во другите држави после ќе ви ги покачувам ако тргне добро како што треба плус ќе ви давам понекогаш храна и оружје бесплатно и картите ќе бидат бесплатни за да дојдете во државата каде што ќе биде фабрикава најверојатно Турција, Унгарија или Индонезија ама последнава не ми е сигурна оти конгресов го земале пола Романциве и можно е да направат даноците да го скокнат и сл па да падне економијата.

Ај сега фино лепо, Ајсшутер или билокој нека ми каже или даде, што и како да напраам за да дојдам на гости :)
Kiskino ми е никот.

Немам моментално пари ако не најдеш до утре сигурно ќе ти дадам али ако сакаш почекај утре најверојатно ќе отворам фабрика па ќе ти пратам така карта плус кајмене ќе работиш во фабрикава ако имаш Land skill.

Немам моментално пари ако не најдеш до утре сигурно ќе ти дадам али ако сакаш почекај утре најверојатно ќе отворам фабрика па ќе ти пратам така карта плус кајмене ќе работиш во фабрикава ако имаш Land skill.

Веројатно знаеш веќе, ама не е на одмет да се повторат неколку совети.. :)

- Ако отвораш компанија за ресурси гледај да биде во област со high grain/iron/oil/diamonds/wood.
- Детално проучи ја состојбата на пазарот и види каде имаш најголеми шанси да успееш.. пример, провери да не е презаситен пазарот од суровината/производот за кој сакаш да отвориш компанија, па провери какви се даноците, платите итн.
- Биди спремен да работиш со загуба се` додека не ја кренеш компанијата до Q2/Q3 (и имаш барем 5 работници со висок wellness и skill + 5 послаби).

Видете што пишал некој глуп Американец во темата за Македонија на еРепублик форумот. :pos2::pos2::pos2:

it would be interesting to see, I think it would be better then some other South American countries.

кај да видам колку ми плаќаат??за работа?? али моментално ми треба...а работев,па неможам да израчунам:vozbud:

Ако сакате битки дојдете во Хрватска има и RW и битка за Војводина.

За Војводина битката завршува за 7 саати а RW за 19 саати.

Ако сакате битки дојдете во Хрватска има и RW и битка за Војводина.

За Војводина битката завршува за 7 саати а RW за 19 саати.

Заинтересираните не мора да се селат во Хрватска за да учествуваат во битките.. доволно е да живеат во некоја од земјите-сојузнички на Хрватска (Шпанија, САД, Канада..).

Дојдете во Унгарија, и од тука можете да се борите во битката за Војводина :helou:

има некој кој ке ми помогне за играта?нека ме адни на мсн :smir:

За да отворам работно место што треба да пишам на првото тоа што е ? инаку на второто бирам скил и пишувам плата и ми вика дека немам пари нешто инаку ставив 7 плата да биде. Ај помош

untitlglg.jpg

1. Број на работни места
2. Skill
3. Плата

Зарем нема опција да префрлиш пари на сметката на фирмата?

Може некој да го објави списокот со наши играчи да видиме до каде сме...
Иначе колку за информација србите денеска добија 900 играчи плус бидејки играва ја рекламирале преку Таблоидот ~24 часа~...
Луѓе, дај бе и ние да направиме вакво нешто!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom