eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
14-ти лвл фатив.:vozbud:
Русија и декларира војна на Романија.Русите ќе ги згазат како партал.

Смерт и овој boboo6 кој и да е ве молам више немој да не браните на форумот. Подобор да немаме држава него ова вие што го прифаќате. Може уште малце ке се натртите за да ви дадат еФИРОМ. :tapp::tapp::tapp:

"So we've all agree'd then? eFYROM it is?"

Like I said before, if you insist on Former Yugoslav Republic of Macedonia, it should be eFYR Macedonia.

Like I said before, if you insist on Former Yugoslav Republic of Macedonia, it should be eFYR Macedonia.

i agree with you.. its not our name but if we cant get our real name we will take that.. NOT FYROM !

НОБОВИИИ :nenene::nenene::nenene:

Смерт и овој boboo6 кој и да е ве молам више немој да не браните на форумот. Подобор да немаме држава него ова вие што го прифаќате. Може уште малце ке се натртите за да ви дадат еФИРОМ. :tapp::tapp::tapp:

НОБОВИИИ :nenene::nenene::nenene:

Ај прекини да јадеш гомна! Ја ли сум крив што нашиве политичари се согласиле да влеземе во ОН под името Former Yugoslav Republic of Macedonia?!

А и викаш подобро да немаме држава? Ти нормален си што збориш? Подобро е да бидеме дел од Србија, Бугарија или Грција?! :tapp:

Без кичмењаци ви се вика тоа !
Ќе одам поарно во друга држава или ќе се откажам од играва ако бидеме повеќе понатаму ќе правеме петиции ако треба за само Македонија а вие прајте си сега држава само не очекувајте подршка. !

Ај прекини да јадеш гомна! Ја ли сум крив што нашиве политичари се согласиле да влеземе во ОН под името Former Yugoslav Republic of Macedonia?!

А и викаш подобро да немаме држава? Ти нормален си што збориш? Подобро е да бидеме дел од Србија, Бугарија или Грција?! :tapp:

Не јадам јас гомна како прво. Само ми се гади од луѓе како тебе. Од македонците како тебе(што сумњам дека си македонец!!!) отидовме сите у курац. И како што рече ајсшутер со среќа со непостоечката држава што ја барате само незнам кој ке ве подржи во тоа.

Поздрав

Ова е неверојатно, да се прифати вакво име, дај не се правете ретардирани. Ама Smert не е Македонец, не му е битноза името очигледно.
dsaasdsd.JPG

Ова е неверојатно, да се прифати вакво име, дај не се правете ретардирани. Ама Smert не е Македонец, не му е битноза името очигледно.
Прегледај го приврзокот 10815

Он како еден од првите играчи мислеше дека ке има подршка за иден претседател на некоја држава што не ја познаваме. Не му е гајле баш ич за името битно е он да е претседател. Епа тешко брат :helou::helou::helou:

Он како еден од првите играчи мислеше дека ке има подршка за иден претседател на некоја држава што не ја познаваме. Не му е гајле баш ич за името битно е он да е претседател. Епа тешко брат :helou::helou::helou:

Како прво, јас никогаш не сум барал да ме изберете за претседател. Неколку луѓе спомнаа такво нешто, ама јас никогаш не сум изразил таква желба.
Како второ, точно е дека сум Србин по националност, ама сум граѓанин на Република Македонија.
Како трето, јас од почетокот инсистирав да биде името Republic of Macedonia, ама многу луѓе (не само Грци) инсистираа да бидеме под името FYROM, што во никој случај не е прифатливо, така да ќе мора некој компромис да се најде. Доколу името е FYROM, сите ќе не викаат FYROMians. Доколку е Former Yugoslav Republic of Macedonia или скратено FYR Macedonia, ќе не викаат Macedonians.
Четврто, сега јадете гомна дека сум Србин и не ми е битно за името, Ќе ве прашам за некое време кога владата (Македонците) ќе прифатат промена на името... :tapp:

за ова фиромов и од мене немаш подршка да знаеш........

за ова фиромов и од мене немаш подршка да знаеш........

Јас никаде немам спомнато или предложено FYROM, туку настојував да се задржи "Macedonia" во името, со цел да се сочува идентитетот.

добро ај да се изразам поубаво нема да живеам у eFYR Macedonia.....ili u eFYROM...........или у какво била друга држава со додавка наставка и такви срања................или еMacedonia или еRepublick of Macedonia
ајт позз

Јас никаде немам спомнато или предложено FYROM, туку настојував да се задржи "Macedonia" во името, со цел да се сочува идентитетот.

За мене е исти кур дали е ФИРОМ или ФИРО Македонија. Не е прифатливо ништо друго освен тоа што го напиша драчево. Бидејќи во еРепублик на ниедна држава го немаат стаено државното уредување, тогаш единствено прифатливо нешто е еМакедонија(и ништо друго освен тоа). И те молам другпат не предложувајте нобски имиња без да се консултирате со другите и немој толку многу да го сочувуваш мојот македонски идентитет

Поздрав

добро ај да се изразам поубаво нема да живеам у eFYR Macedonia.....ili u eFYROM...........или у какво била друга држава со додавка наставка и такви срања................или еMacedonia или еRepublick of Macedonia
ајт позз

точно или еMacedonia или eRepublik of Macedonia
или више не играм ерепублик!

Од една страна смерт не е во право.. нели ова е независно од сегашната ситуација во светот?? ФИРОМ ни мене не ми се допаѓа,а од друга пак не е ни убаво да играме во туѓи држави. Затоа ќе останам како што е сега,па ако дојдеме до името Македонија без никакви додатоци со задоволство ке дојдам. Дајте сите да се бориме сложно и да издејствуваме Македонија или Република Македонија:duel:

Ако биде Фиром подобро ќе живеам во Романија.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom