eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Секоја чест за човекот поштен човек и сака да помогне.
Daj kazete be kako da go najdam nego...Gledam deka site go falite daval golema plata...Zasto sobiram pari za karta i begam od srbija...

Следниве неколку денови ќе бидат ептен интересни за тие што живеат во еГерманија.. секој ден ново востание, што отприлика му доаѓа по 8-10 experience points на ден :)

До сите што се во eГерманија: преселете се во Bavaria (Q4 hospital) или Schleswig-Holstein (Q5 hospital) и борете се во активните востанија на страната на бранителите. Не е битно колку damage правите, и така ништо не можете да смените.. тоа што е битно е дека со секоја борба добивате +2 exp. points (и -10 wellness). Кога ќе завршите со тепање, лечете се во болницата во вашиот регион (+40 wellness за Bavaria, +50 за Schleswig-Holstein).

Бројките за мојот лик изгледаат вака:
Meaning, на крајот на секој ден имам +10 exp., +6 wellness и +6.5 DM :)

Истава математика важи секаде каде што има активни битки и Q4/Q5 болници.

Во моментов во еГерманија има доволно работни места за skill 2-2.99, така да и тие од вас кои сте "странци" може да дојдете на некој ден.

Сигурно ли е ова за во Германија? Ако е, тогаш уште утре се селам. Се преселив во Шпанија зашто видов дека е во војна со многу држави. Така е веќе некое време, ама скоро недела дена нема битка. Планирав брзо да фатам exp али не испадна ништо... :toe:

значи вчера фатив 6ти левел...земав тоа 5 голд...и сеа нз шо да праам со нив...шо би било најпаметно ??
ако може помош малце:smir::smir:

значи вчера фатив 6ти левел...земав тоа 5 голд...и сеа нз шо да праам со нив...шо би било најпаметно ??
ако може помош малце:smir::smir:

Купи си Q1 куќа. На Market е малку скапичко (зависи во која држава), така да ќе мораш на "black market", т.е. да ја купиш од некој човек за голд. Цената на црниот пазар се движи околу 4 голд. Пиши на форумот (отвори нова тема во Announcements) дека купуваш Q1 House, ако ти пишат пробај да се исценкаш за 3.7-3.8 голд и пази се од scammers. При купувањето обавезно склучувај договор на форумот (си има посебен дел Contracts). Препорачувам ако ти нуди некој куќа прво да ми пишеш, да го проверам дали е ОК.

Ова е воедно совет и за сите други што фатиле левел 6 и имаат 5 голд. Купете си куќа! Не ги трошете парите на Q4 храна или Q5 оружје...

Готово, се преселив во Германија. Остаив добро платена работа во Q1 фирма во Шпанија за помалку платена работа во Q2 фирма во Германија. Ги скурцав и сите пари за билет, така да се надевам дека ќе има војни тука наредниве денови и дека ќе ми се исплати ова што го направив.

Готово, се преселив во Германија. Остаив добро платена работа во Q1 фирма во Шпанија за помалку платена работа во Q2 фирма во Германија. Ги скурцав и сите пари за билет, така да се надевам дека ќе има војни тука наредниве денови и дека ќе ми се исплати ова што го направив.

Да видев порано, ќе ти пратев еден билет.. сеедно, кажи ако заглавиш, планирам да ги почувам овие 4 gold колку што ми останаа.

Заврши и втората битка, втор пораз за исто толку денови. Тоа е.. пола војска на Италија и Унгарија (+ неколку Полјаци и Холанѓани) се преселени во Германија. Романците почнаа полека да доаѓаат во одбрана на Германија, ама преселбата е сеуште самоиницијативна. PEACE рекоа дека нема да престанат се` додека не ја "ослободат" цела Австријa, па ако си стојат на зборот би требало да има уште 5-6 битки.

Купи си Q1 куќа. На Market е малку скапичко (зависи во која држава), така да ќе мораш на "black market", т.е. да ја купиш од некој човек за голд. Цената на црниот пазар се движи околу 4 голд. Пиши на форумот (отвори нова тема во Announcements) дека купуваш Q1 House, ако ти пишат пробај да се исценкаш за 3.7-3.8 голд и пази се од scammers. При купувањето обавезно склучувај договор на форумот (си има посебен дел Contracts). Препорачувам ако ти нуди некој куќа прво да ми пишеш, да го проверам дали е ОК..
ахам.....ја иначе сум у хрватска...и глеам куќа има за 270 куни.....е сеа сакав да прашам дали може тоа gold да го претворам у пари..и колку би добил од прилика.......
иначе напраив ко шо рече отворив тема па чекам да видам сеа некоја понуда
позз

ахам.....ја иначе сум у хрватска...и глеам куќа има за 270 куни.....е сеа сакав да прашам дали може тоа gold да го претворам у пари..и колку би добил од прилика.......
иначе напраив ко шо рече отворив тема па чекам да видам сеа некоја понуда
позз

Ако продадеш 5 голд, можеш да земеш 277 куни и да ја купиш куќата. Значи ќе треба да дадеш скоро 5 голд. На црниот пазар можеш да најдеш за 4.

Ако продадеш 5 голд, можеш да земеш 277 куни и да ја купиш куќата. Значи ќе треба да дадеш скоро 5 голд. На црниот пазар можеш да најдеш за 4.
епа ок.....фала многу
позз

е уше нешо...глеам на форумот еден германец шитка таква куќа...и сеа би можел неговата да ја купам???.....пошо нели различни држави...или нема везе това...

епа ок.....фала многу
позз

е уше нешо...глеам на форумот еден германец шитка таква куќа...и сеа би можел неговата да ја купам???.....пошо нели различни држави...или нема везе това...

Ако збориш за Ryan_5, јас веќе ја купив куќата од него. Иначе нема врска што се различни држави, купопродажбата се врши по пат на меѓусебни донации меѓу купувачот и продавачот, и нормално се плаќа со голд.

Ако збориш за Ryan_5, јас веќе ја купив куќата од него. Иначе нема врска што се различни држави, купопродажбата се врши по пат на меѓусебни донации меѓу купувачот и продавачот, и нормално се плаќа со голд.
да да на него мислев.....еве сеа еден ми вика за 3 голд ќе ми даел куќа.....ама ми вика да сум му ги прател парите па он ќе ја дал куќата.....некој си Ace1......од белгија глеам е
хммм......

да да на него мислев.....еве сеа еден ми вика за 3 голд ќе ми даел куќа.....ама ми вика да сум му ги прател парите па он ќе ја дал куќата.....некој си Ace1......од белгија глеам е
хммм......

И мене еден тип ми нудеше куќа за 3 голд. Тој беше scammer со тапија, така да не паднав во неговата замка. Инаку, 3 голд е премала сума, така да у старт паѓа сумњиво. Чекај да го проверам овој што ти нуди, па ќе ти кажам што да правиш. И у никој случај не купувај пред да склучиш договор.

И мене еден тип ми нудеше куќа за 3 голд. Тој беше scammer со тапија, така да не паднав во неговата замка. Инаку, 3 голд е премала сума, така да у старт паѓа сумњиво. Чекај да го проверам овој што ти нуди, па ќе ти кажам што да правиш. И у никој случај не купувај пред да склучиш договор.
епа доро.....иначе пиши и као се склучува договор...и као би можел да му пратам голдот...ако е све ок:smir:
много прашуем али јебига......

Еве scammer list од форумот. Побарај го тука дали го има.

А еве и еден тип што нуди посреднички услуги при тргување. Тоа е добар начин за превенција на измами. Прочитај све што пишува тука, наплаќаат и мала сума, али се исплати. На тој типот што ти пиша дека дава куќа за 3 голд пиши му дека сакаш преку медијатор да ја извршите купопродажбата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom