Erepublik - помогнете на еМакедонија

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
шо е финтава со новово востание?

Ај некој шо има искуство со фирмиве нека каже као да напраам да ми се исплатат работнициве?

Ај некој шо има искуство со фирмиве нека каже као да напраам да ми се исплатат работнициве?

Намали им ги платите, просто и едноставно.
Или кога ќе бараш работници, барај со реферали.

Намали им ги платите, просто и едноставно.
Или кога ќе бараш работници, барај со реферали.
Ако им ги намалам платите ќе си идат од кај мене. Нишо не сум напраил така.

љољ новиот претседател дојде на власт кога на еМакедонија и е сега се како подмачкано и се чука во градите за достигнувањата за еМакедонија, добро си кажуваше Струмјанин дека сите еГраѓани на Македонија сме заслужни за тој успех...изгледа Од Македонија до Индија на ја читал таа Статија?

имам 3 житари и една пекара-житото го работам сам,а плаќам 3 работници во пекарата и работам рентабилно.....работниците во житара не се исплаќаат ниту во пекара - ако не ја снабдуваш сам со жито

имам 3 житари и една пекара-житото го работам сам,а плаќам 3 работници во пекарата и работам рентабилно.....работниците во житара не се исплаќаат ниту во пекара - ако не ја снабдуваш сам со жито
епа тоа приметив, па сеа собирам за житари :)
би било боље коа би имале grain регион...25% бонус продуктивност.

Ја па обратно. Иам една житара и 3 вработени а 3 пекари и работам сам во нив. Работам рентабилно. :)

пошто продавам Q1 леб ќе ви откријам една јавна тајна,пошто производството е многу поголемо од потрошувачката последните 2 недели лебот го продавам по нешто повисока цена на маркетот и тоа успешно - го откупуваат админите :) кога беше најниско 0,7 јас го давав по 0,75,сега е 0,67-0,68 а моите 300 и кусур леба отидоа по 0,72.....за тие 0,05 не праат проблем,ако бараш повеќе не знам - пробајте - кажете

Минимален трошок, максимална добивка?
Аха аха...не ми беше јасно пошо не знам кој човек би сакал да работи нерентабилно :D

resourcestable.jpg

resourcestable1.jpg

Од понеделник ќе работиш нерентабилно :D

Конгресмените немаат скоро никаква можност да ја управат државата, ете економистите предложија нови даноци - ги прифатија, и донации цело време пуштаат. И не го кривиме само претседателот туку цела влада 10-тина играчи што се. 3-та држава по ред сме според приходи, еден куп работи се ветија а ништо не исполнија ни нова единица, ни подобрување на ММ.
Јуни гледам дискусијата од ереп тука ќе ја продолжиме хахаха
Сите министерства добро работат. Може во некои имало грешка ама не е тоа целиот проблем. Проблемот кај ОеМ е тоа што Македонија до Индија е од МНФ, а не е од ОеМ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom