Erepublik - помогнете на еМакедонија

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ај некој шо има искуство со фирмиве нека каже као да напраам да ми се исплатат работнициве?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Ај некој шо има искуство со фирмиве нека каже као да напраам да ми се исплатат работнициве?
Намали им ги платите, просто и едноставно.
Или кога ќе бараш работници, барај со реферали.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Намали им ги платите, просто и едноставно.
Или кога ќе бараш работници, барај со реферали.
Ако им ги намалам платите ќе си идат од кај мене. Нишо не сум напраил така.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
љољ новиот претседател дојде на власт кога на еМакедонија и е сега се како подмачкано и се чука во градите за достигнувањата за еМакедонија, добро си кажуваше Струмјанин дека сите еГраѓани на Македонија сме заслужни за тој успех...изгледа Од Македонија до Индија на ја читал таа Статија?

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
имам 3 житари и една пекара-житото го работам сам,а плаќам 3 работници во пекарата и работам рентабилно.....работниците во житара не се исплаќаат ниту во пекара - ако не ја снабдуваш сам со жито

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
имам 3 житари и една пекара-житото го работам сам,а плаќам 3 работници во пекарата и работам рентабилно.....работниците во житара не се исплаќаат ниту во пекара - ако не ја снабдуваш сам со жито
епа тоа приметив, па сеа собирам за житари :)
би било боље коа би имале grain регион...25% бонус продуктивност.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Ја па обратно. Иам една житара и 3 вработени а 3 пекари и работам сам во нив. Работам рентабилно. :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
пошто продавам Q1 леб ќе ви откријам една јавна тајна,пошто производството е многу поголемо од потрошувачката последните 2 недели лебот го продавам по нешто повисока цена на маркетот и тоа успешно - го откупуваат админите :) кога беше најниско 0,7 јас го давав по 0,75,сега е 0,67-0,68 а моите 300 и кусур леба отидоа по 0,72.....за тие 0,05 не праат проблем,ако бараш повеќе не знам - пробајте - кажете

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Минимален трошок, максимална добивка?
Аха аха...не ми беше јасно пошо не знам кој човек би сакал да работи нерентабилно :D

Од понеделник ќе работиш нерентабилно :D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Конгресмените немаат скоро никаква можност да ја управат државата, ете економистите предложија нови даноци - ги прифатија, и донации цело време пуштаат. И не го кривиме само претседателот туку цела влада 10-тина играчи што се. 3-та држава по ред сме според приходи, еден куп работи се ветија а ништо не исполнија ни нова единица, ни подобрување на ММ.
Јуни гледам дискусијата од ереп тука ќе ја продолжиме хахаха
Сите министерства добро работат. Може во некои имало грешка ама не е тоа целиот проблем. Проблемот кај ОеМ е тоа што Македонија до Индија е од МНФ, а не е од ОеМ...

Kajgana Shop

На врв Bottom