Epson или Hp принтери?

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
HP lasejet 1020 nema da zgresis ovie ponovite 1005 i 1006 ne se dobri vadat pomalku stranici dodeka 1020 ce zaboravis koga ce smenis toner tesko se naodja ama vredi sekoj denar

Ми треба помош? Фрлив око на два колор принтера: HP Deskjet F2280 и Epson Stylus SX105. Двата модела се со скоро иста цена па ми треба помош кој модел е подобар?

Ми треба помош? Фрлив око на два колор принтера: HP Deskjet F2280 и Epson Stylus SX105. Двата модела се со скоро иста цена па ми треба помош кој модел е подобар?

Мислам дека ХП-то е подобар едноставно јас имам користено неколку модели и инкџет и ласерски ХП се покажаа фантастично, за разлика од Епсон.

HP е Цар! Имам HP1200 ласер/црно бел штампа лудо квалитетно и долговечен е. Инаки за ИнкЏет купи си пак HP затоа што на другиве им се запушувало прскалото ако не се користат често, а на HP не. Јас лани купив HP, не го користам скоро ич, се надевам дека нема да е запушен оти ми треба оваа лето. Инаку боите за HP се доста поскапи од другите.

До сега сум имал искуство со два HP ласерски принтери. Се било топ кај нив само имале еден проблем. За да принтам мора лист по лист да ставам во спротивно влече повеќе листови наеднаш/

До сега сум имал искуство со два HP ласерски принтери. Се било топ кај нив само имале еден проблем. За да принтам мора лист по лист да ставам во спротивно влече повеќе листови наеднаш/

Е па ако ти влече повеке листови исчисти ги (со алохохл ако можеш) тие гумичките од кај шо ги влече принтерот листовите и пробај дали ке ти влечее

Значи ми треба ласерски принтер (би одел на варијанта HP), е сеа не за домашна употреба туку за масовна
0012tongue.gif
0012tongue.gif
т.е. за на работа. Каде што сите би принтале на него.
Ми треба еден во боја и еден црно-бел
0012smile.gif

Која варијанта вие ја препорачувате?
Дали да одам на варијанта принтер+скенер се во едно?
И тоа влага во комбинација, дека треба и скенер.

jas sum imal 3 Canon-a do sega i ne bi gi menil za nisto, super kvalitetni se za parite, a i ubedlivo najevtino pecatat

Epson DX4050 Закон !!! 3во1
- Еден од поспорите печатари, ама си го чекам :smir:
Супер квалитет за слики.

Тест:
- А4-формат црно бел 10-13сек
- А4-формат слика :smir: Ке почекаш
Боите му се од 250-450 ( не оригинални ), а оргиналка незнам.

А читам несо дека ако не штампаш нешо извесно време демек ке се задусат иглицките. хм мислам дека нее точно за некои Епсони. А за овој ни приближно.

- Завршувам на фах во почетокот на јуни преку кол. до Ноември пред да почнат кол. не го користа па нема мака. Тоа ти се 6-7 месеци.
- Уклучувам Епсонот и печатам ливчиња за препис без никаков проблем.
Или некогаш ми се појавуваат бели линии на буквите. одам Опшанс и таму има чистење за се околу буквите. И така.

А за ХП-то незнам :smir:

Вака, во план сум на купување на печатар, е сеа умов лом ми е направен сите различно кажуваат. Додека на некои инкџет поскапи боите од самиот печатар.
Му се мислам за ласер во боја, има некој добра понуда за 100е во амц Xerox ласер во боја, само не му знам после цената за тонерот!
Препорачајте нешто!:smir:

Вака сeга имам HP D2460 и се е ок ама треба да ги наполнам боите може некој некое туторијалче да стави...

У последно време имам проблем со 2 HP принтери... едниот е d1300 другиот е 4355 all in one... кога ќе му текне ми јавува кетриџ ерор,а тоа не е до кетриџите :) пробав со 10 различни,пак исто... по некое време ќе се смират и слично... изгледа при крај се, 5 години користење... толку им е векот :) :)

А имам и еден Епсон,ама нов е тој... добар е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom