Epson или Hp принтери?

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување

Cyber lord

Кајгански Лорд
Член од
3 мај 2007
Мислења
348
Поени од реакции
3
Веб-сајт
www.macigames.blog.com.mk
Dosega sum gi koristel i dvata vida na printeri.Ama iskreno od Epsonot sum 100 pati pozadovolen bidejki slikite se pokvalitetni.Sto mislite vie?

Не сум имал печатар ама сум во план да купам. И јас имам дилема од кој модел. Некои викаат дека HP се подобри пошо има едни модели на кои главата им се менува сосе тонер (како заштита од заглавување и стврднување на боите). А тонерите со цена како се? За HP мислам дека се нешто поскапи. Колку што сум информиран убедиво најевтини се за канон (таков има вујко ми црниот оригинал е 150 денари, а останатите 200 а да го наполниш црниот е 80 денари. Со еден тонер црн кај него се печатат 200-300 листа).

едит:
Споредбата ми е за принтери со цена до кај 3500-4000 денари.

Неможеш така да правиш споредба само по брендови, колкава разлика има од модел до модел...

Cyber lord напиша:
Dosega sum gi koristel i dvata vida na printeri.Ama iskreno od Epsonot sum 100 pati pozadovolen bidejki slikite se pokvalitetni.Sto mislite vie?
Абе неможеш да кажеш Епсон е подобро од ХП. Јас лично сум позадоволен од ХП иако не сум имал слични модели да истестирам. Квалитетот на сликата зависи од многу работи. Како прво од самата резолција на принтерот, квалитетот на боите, огромна улога има хартијата и многу други фактори. Исто така многу битно е дали е deskjet, inkjet, bublejet, laserjet.

Имам HP lasejet 1020, 5 топа хартија поминати се низ него нејќе да чуе. Предходно имав Epson inkjet, уште се праам пишман што го земав.

И јас сум позадоволен од HP во поглед на Epson. Кај инкџет ако не го употребуваш често, Epsonot ќе го фрлиш многу брзо, а HP без проблем работел и по 6 месеци непечатење.

Имам ХП,aма веќе неколку месеци не е уклучен кутриот,ми го форматираа компјутерот,а цедето за инсталација на принтерот и скенерот(all in one) го изгубив,инаку презадоволен бев од принтерот,бар за времето додека го користев :toe:

Ја користам ЕПСОН ласерски штампач. Многу сум задоволен од него. Ја пред да го земам овој имав ХП инкџет кој многу често се запушуваше па затоа решив да купам ласер.

Како бренд што знам, епсоновите се добри а и ХПто се исто така добри, ама што се тиче боја каде каде е поскапа бојата за епсон принтерите. Сега зависи и за што принтер збориме ако праиме споредба на епсонов обичен пљукач и ХП ласер тоа би било светлосна година разлика. Мислам треба одредени модели да се споредат и да се види кој е подобар.

СпаЈдеР напиша:
Имам ХП,aма веќе неколку месеци не е уклучен кутриот,ми го форматираа компјутерот,а цедето за инсталација на принтерот и скенерот(all in one) го изгубив,инаку презадоволен бев од принтерот,бар за времето додека го користев :toe:

Ги има гарант на интернет.

Инаку НР се гарант поквалитетни ама тонерите односно кертриџите им се многу скапи бе.

Epson Stylus (inkjet) се многу поевтини за одржување.. 450 денари бои + црно мастило.

deXterche напиша:
Имам HP lasejet 1020, 5 топа хартија поминати се низ него нејќе да чуе. Предходно имав Epson inkjet, уште се праам пишман што го земав.
Исто и јас имам HP LaserЈet, ама не 1020, туку 1100. Од прво одд. го имам, го користев во интернет клубот порано што го држевме, а досега се сменати два тонери се’ на се’ и работи (да не го урочам) како нов. Исто имав и еден Epson, година дена го користев, а во исто време беше купен како и HP-то, ама при едно сецкање на струјата цркна.

П.С. Да не знаете кај можам да најдам тонер за принтеров и по која цена?

LEXMARK!Eftino,pametno,ubavo!

Praime sporedba so printeri od ista kategorija i od razlicni proizvoditeli.Nemojte da mesate babi i zabi.Ne moze da se sporeduva laserski EPSON i inkjet HP.

Ако користите EPSON е лошо затоа што ако не отштампате нешто подолго време се запушува главата од принтерот. Овој проблем го нема HP.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom