ЕП во ракомет 2012 - група Д (Вршац)

• Креатор на темата Креатор на темата TheTrooper
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Супер игра од Хрватите и Словенците.16-12, резултатот е малку нереален но ќе запнат Словенците во второто, ќе биде неизвесно

Ајде бе 2 хендикеп ја имам, сега Хрвативе најдоа сили да кажуваат...инаку македонци суделе.

Мене и баш не ми беа нешто убедливи...

Зошто би иделе против Голужа? Како играч ептен го почитував, дури кога му дојде време за да седи на клупа кога му дојде времето на Балич. Еден од најсигурните изведувачи на пенали ќе остане за мене....

Општо европсково колку што го глеав некако не бев воудушевен од некоја убава игра едино швеѓанине вчера ми изгледаа супер ама дали тоа дека навивав да тепаат или стварно :D

Да, педерчето Начевски суди...
Супер игра сега за сега на Хрватите браво !!! Лацкович ѕвер :vozbud: ТОП има во раката батето, Чупич 5/5 од десно крило :cuc:

Мене и баш не ми беа нешто убедливи...

Зошто би иделе против Голужа? Како играч ептен го почитував, дури кога му дојде време за да седи на клупа кога му дојде времето на Балич. Еден од најсигурните изведувачи на пенали ќе остане за мене....

Општо европсково колку што го глеав некако не бев воудушевен од некоја убава игра едино швеѓанине вчера ми изгледаа супер ама дали тоа дека навивав да тепаат или стварно :D
Читај Хрватски сајтови/форуми.. ќе видиш.
Исто како ние што не сакаме да биди Шундовски селектор и се работи апла за пионче, така е и овој стаен..
Немора да значи ако бил добар играч и дека ќе биди добар селектор.

Читај Хрватски сајтови/форуми.. ќе видиш.
Исто како ние што не сакаме да биди Шундовски селектор и се работи апла за пионче, така е и овој стаен..
Немора да значи ако бил добар играч и дека ќе биди добар селектор.
Не споредувај во моментов Хрватска Македонија а најмалце ракомет... Едно е јавноста што вика друго е самоволие на играчите. Крај краева хрватскиве репрезентативци се големи профеисоналци нема потреба да им се иде по газот како на нашиве...

Тоа немора добар играч да биде добар тренер ти го почитувам и јас го поддржувам !

Како и да е, треба селектор на репрезентација, а не само како фигура да е таму.
Хрватите имаат ракомет, имале.. а дали ќе имаат во иднина ќе видиме..
Сега оваа генерација има уште да пружи, па после ќе видиме што ќе испадни.
Склоп на искуство и младост е тука.. а младите се бааѓи талентирани.

Уште една победа за Хрватите. Иако Словенците нападнаа сепак Хрватите некај 50мин. се одлепија. Имаат супер јаки крила, минатиот пат Штрлек овој пат Чупиќ беше одличен.

Чупич 7/7 од игра, 2/3 седмерци :cuc:

Еден од словенците на тајмаут: Јебемо му матер :pos:

Игорче коментираше денес :icon_lol:

Словенците сеуште не се испаднати, ако загубат Исланѓаниве од Норвешка тој меч меѓу нив и Словенија ќе одлучува кој ќе оди дирекно.

Денес очекувам Исланд да ја победи Словенија и со тоа Словенците да отпаднат... Мислам дека се послаби пред се на бековкса линија... На другиот меч на Хрватите ќе им биде многу тешко да стигнат до победа прогнозирам нивен пораз.

Ау, како им пушти Словенија на крај на Исланд.

За да иде со 2 бода на Словенија и требаше победа од највеќе 3 гола разлика, Исланд да даде повеќе од 25 гола и Хрватска да ја тепа Норвешка. А на Исланд им требаше не поголем пораз од 3 разлика, за да поминат понатаму.
И сега на крајот останаа уште 50тина секунди, капитенот Зорман намерно ја фрли во аут, иде Исланд во напад, им пуштаат да дадат на крило, ама овој го погоди голманот, после од одбиена сите ракометари на Словенија чекаа да стигне до некој од Исланд, па постигнаа гол. На крајот уште еднаш им ја поклонија топката, за да биде 2 разлика.
34-32 беше на крај.
Добар договор(y)

Гледав до 34-30, имаше уште 2 минути до крај, дали и толку имаше, и го исклучив стримот, немаше потреба да ја гледам. А се шушкаше дека му требале 2 разлика само или што ти знам што, за да носат 2 бода во следна фаза.
Сеа ми е криво што не ги изгледав тие последни минути, да видам како Словенците апла им ја пуштиле на Исланд.
Иначе Хрватска секако ќе ја добие Норвешка, не би требало некои проблеми да имаат.
И со тоа Хрватска(4), Словенија(2), Исланд(0) ќе патуваат во втора фаза.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom