Скоро во целост се согласувам со твојов муабет, ама не знам дали се разбираме што сакам јас да кажам...
Австрија...да не се повторувам сега за пристапот кон игра, менталитет, развојот и нарпедокот во нивната игра, за ова се согласувам. Австријциве на европсково беа нешто како што се Германците во фудбал (не дека не се и во другите спортови) броба до крај, без предавање, играње со сите сили до последната минута. Ама, кој успех па го направи Австрија за кој ние би можеле да сонуваме, па не сме заслужиле ние да бидеме пред нив? Австријците се надминаа со тоа што ја поминаа групата, бидејќи малку беа оние кои мислеа дека ќе ја поминат групата, плус што земаа уште 2 бода со Унгарија.На крајот и они начукаа 4 порази (Данска, Шпанија, Македнија и Исланд) ама никој нема да им замери зошто пред неколку години кој ќе веруваше дека ќе ја поминат групата па уште и Унгарија да ја победат и да се држат со Шпанците, ете тоа им беше успехот.
Ние разочаравме ли? Луѓе во Србија, ние бевме непознатата репрезентација за другите, публиката беше голем фактор, плус имавме подобар избор на играчи, во подобра форма и подобра клупа. Така и направивме изненадување, плус утакмицата со Србија доволна за да се најдеме во борбата за 5 место...

Ова европско, се повеќе од ова 10 место ќе беше изненадување, барем за мене релани се поразите од Данска,Шпанија, Исланд и Унгарија, појаки се бе луѓе...Можевме само со Чешка да бидеме поубедливи и со Австрија да не се тресеме до последна минута...Сума сумарум, јас мислам дека ние ниту изненадивме ниту пак разочаравме, одигравме според очекувањата, Австријците се надминаа бидејќи на хартија се понеквалитетна репрезентација од нас а направија сличен успех како нас, но со тоа според мене, не значи и дека се подобри од нас и дека заслужија
и те како да бидат место погоре од нашето. Кое место го заслужија 5-то, 6-то можда?

За нашиот пристап воопшто не ми се коментира...
И дај отвори една тема, во подфорумов со твое кратко резиме за европсково(како цревото знаеш да анализираш

мада може и некој друг да отвори) супер е идејата на Коњаникот, не знам во која тема беше

па сите да си напишеме по нешто