Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тоа е добра идеја за Македонија. А сегашната ситуација е поинаква:За македонија најдобро е до максимум да го искористи хидропотенцијалот.
Kina i Indija se napukaa do daska so ruski energensi prodadeni so dobar popust. Ne ke pukaat vecno, polni se zasega.
И кој е тука ќар?па нема да се полнат, вас ќе ви ги продаваат за профит.![]()
И кој е тука ќар?
Русија наместо да заработи харикирам 400 билиони, ќе заработи 80. Другите ќе си ги земи Кина. Губитници: Германија, Русија..Добитник: Кина.Види, Русија посекако ќе заработи многу више сега со овие цени на енергенсите него што заработуваше пред војната во Украина. Они можеби ќе изгубат некој процент и Индија и Кина ќе заработат. Но Германија и германците пак ќе ја ранат воената машина на Путин, нема начин тоа да се заобиколи. Изворите на енергенси се тие. Не можеш да го измислиш од ништо гасот и нафтата.
Русија наместо да заработи харикирам 400 билиони, ќе заработи 80. Другите ќе си ги земи Кина. Губитници: Германија, Русија..Добитник: Кина.
Реков пред војната дека Кина ако остани неутрална ќе биде најдобро за неа, и ете се случува тоа.
Убаво рече некој пред неколку години не знам кој беше, за 10 години ќе има во светот 2 големи сили: USA со сателитот ЕУ и Кина со бензинската пумпа Русија. Факат е така.
Игорче 4те најголеми градови на Кина имаат народ колку цела Германијa, а половина Кина е колку цела Европа.Kina i Indija se napukaa do daska so ruski energensi prodadeni so dobar popust. Ne ke pukaat vecno, polni se zasega.
Па да, вистинското прашање не е кој е во ќар туку кој е во зијан... Во ситуацијава нема поголем зијанџија од Европа.и европејците нема да ја пијат таа воук мочка уште долго.
![]()
Europe accuses US of profiting from war
EU officials attack Joe Biden over sky-high gas prices, weapons sales and trade as Vladimir Putin’s war threatens to destroy Western unity.www.politico.eu
Верувај ќе го љокаат и гргаат ако треба.и европејците нема да ја пијат таа воук мочка уште долго.
![]()
Europe accuses US of profiting from war
EU officials attack Joe Biden over sky-high gas prices, weapons sales and trade as Vladimir Putin’s war threatens to destroy Western unity.www.politico.eu