тоа е добра идеја за Македонија. А сегашната ситуација е поинаква:За македонија најдобро е до максимум да го искористи хидропотенцијалот.
па нема да се полнат, вас ќе ви ги продаваат за профит.Kina i Indija se napukaa do daska so ruski energensi prodadeni so dobar popust. Ne ke pukaat vecno, polni se zasega.
И кој е тука ќар?па нема да се полнат, вас ќе ви ги продаваат за профит.
Види, Русија посекако ќе заработи многу више сега со овие цени на енергенсите него што заработуваше пред војната во Украина. Они можеби ќе изгубат некој процент и Индија и Кина ќе заработат. Но Германија и германците пак ќе ја ранат воената машина на Путин, нема начин тоа да се заобиколи. Изворите на енергенси се тие. Не можеш да го измислиш од ништо гасот и нафтата.И кој е тука ќар?
Русија наместо да заработи харикирам 400 билиони, ќе заработи 80. Другите ќе си ги земи Кина. Губитници: Германија, Русија..Добитник: Кина.Види, Русија посекако ќе заработи многу више сега со овие цени на енергенсите него што заработуваше пред војната во Украина. Они можеби ќе изгубат некој процент и Индија и Кина ќе заработат. Но Германија и германците пак ќе ја ранат воената машина на Путин, нема начин тоа да се заобиколи. Изворите на енергенси се тие. Не можеш да го измислиш од ништо гасот и нафтата.
и европејците нема да ја пијат таа воук мочка уште долго.Русија наместо да заработи харикирам 400 билиони, ќе заработи 80. Другите ќе си ги земи Кина. Губитници: Германија, Русија..Добитник: Кина.
Реков пред војната дека Кина ако остани неутрална ќе биде најдобро за неа, и ете се случува тоа.
Убаво рече некој пред неколку години не знам кој беше, за 10 години ќе има во светот 2 големи сили: USA со сателитот ЕУ и Кина со бензинската пумпа Русија. Факат е така.
Игорче 4те најголеми градови на Кина имаат народ колку цела Германијa, а половина Кина е колку цела Европа.Kina i Indija se napukaa do daska so ruski energensi prodadeni so dobar popust. Ne ke pukaat vecno, polni se zasega.
Па да, вистинското прашање не е кој е во ќар туку кој е во зијан... Во ситуацијава нема поголем зијанџија од Европа.и европејците нема да ја пијат таа воук мочка уште долго.
Europe accuses US of profiting from war
EU officials attack Joe Biden over sky-high gas prices, weapons sales and trade as Vladimir Putin’s war threatens to destroy Western unity.www.politico.eu
Верувај ќе го љокаат и гргаат ако треба.и европејците нема да ја пијат таа воук мочка уште долго.
Europe accuses US of profiting from war
EU officials attack Joe Biden over sky-high gas prices, weapons sales and trade as Vladimir Putin’s war threatens to destroy Western unity.www.politico.eu