Емотивни манипулатори

• Креатор на темата Креатор на темата Cool psychologist
  • Време на започнување Време на започнување
Манипулаторот не ја бара вистината туку ја бара вашата реакција.

„Најфиниот облик на манипулација е кога некој те тера сам да се сомневаш во својата реалност"

Автоматски споено мислење:

„Нема посилна манипулација од тишината на жената која веќе решила"

Мажот мисли дека ја избира жената но всушност само ја следи нејзината стапица"

Другата страна на паричката...

„Мажот не ја освојува жената со зборови, туку со тишината што таа сака да ја разбере.

„Кога мажот престанува да трча по жена тогаш почнува нејзиниот лов"

Последно уредено:

Znaci ako rokot istekuva, i ako ja ne mozam da prestasam, i te zamoluvam za pomos, na koja ti mozes da reces da ili ne, e manipulacija?
Ако често се случува „да истекува рокот" или „да се доврши" некоја туѓа работа каде најчесто колегата манипулатор секогаш наоѓа изговор за својата недовршена работа тогаш станува збор за тактички испланирана манипулација.

Последно уредено:
Oti inaku ispaga deka site praktikanti sho odat na praksa se vrvni manipulatori :D
Па ниедна сериозна фирма или организација нема да зависи само од практиканти нели? Веројатно секој практикант ќе даде се од себе за да се докаже дека вреди.

Ne sfakas, samo zeni koga baraat pomos e manipulacija.
Па и жените манипулираат не се исклучок. Можеби и подобро отколку мажите.
Жените кога бараат еднакви права преку родова еднаквост не е манипулација? А дали ќе биде манипулација ако мажите и жените на иста годишна возраст се пензионираат?

Разбирам јас се, и убаво ова што го наведе. Затоа го поставив како пример прашањево, дали разликуваме помош од манипулирање.
Во денешно време манипулирањето е почесто од искрено побарана помош.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom