ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво за емо нема точно дефинирана дефиниција
Како второ Емо музика не постои а камоли емо албуми
Како трето самоубијствата се типична случајност ако си емо може да се самоубиеш нормално како секој друг жив човек виа глупав свет.
Како четврто и последно ЕМО ЖЕНСКИТЕ ПО ПРАВИЛО ИМААТ ДОЛГА КОСА ДО ЗАДНИК И ПРАВАТ ШИК ФРИЗУРИ А ТИ КАКО МАШКО АКО ИМАШ КОСА ДО ПОДКОЛЕНА ТРЕБА ДА СЕ ЗАПРАШАШ ДАЛИ СИ ВО РЕД?!
:ojea:

а да сори за емо позери имаш право се согласувам 100% :smir:
Емо музиката итекако постои, произлегла од панкот (поправо од hardcore punk), за после коа ќе стане покомерцијална да прими поп/панк влијанија. Во средина на 80тите години, емо музиката се сметала како поджанр на хардкор панкот и се нарекувала emocore или emotional hardcore заради поемоционалните изведби на некои од тогашните групи. Постои и screamo и violentemo кои произлегле од емо музиката и од хардкор панкот и се малку пожестоки. За повеќе информации, visit: http://en.wikipedia.org/wiki/Emo и http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=77:4525

Mene EMO stilot mi e ubav, interesen, sharen. No sepak. EMOvcite kako lugje ne mi se svigjaat i ne mozham da gi podnesuvam.....

Гледам пред некој ден емовци во Toxic земале пробуваа облека и се сликаат на огледала.. ц ц ц.. инаку ни малку не ми се допаѓа емо стилот.

jas sum emo...
pa koj ima problem so toa neka kaze...

a inace ne sum gay..

Ja iam problem so tebe, i ti kazuvam.
Faktot deka sam se stavash vo odredena grupa lugje, i si zakachuvash tajtl Emo, me iritira.

Za nekoj stvari mozes da bidesh liberalen, za nekoj konzervativen.
Emo- konzervativen..
Droga- konzervativen..
Prostitucija- liberalen...
Toj e mojot stav.

I na kraj kraeva..."Ja sum emo, pa koj ima problem so toa neka mi kaze" ? Wtf be j0!? Sho podrazbirash ti pod toa Emo? Sho te pravi eve tebe, kako covek, emo!?

I na kraj kraeva, temava e za "emo stil" i temava e stavena u "Moda i ubavina"
Taka da, ne sum moderator da vi seram, ama stvarno se zabeguva so muabetive.

Ontopik: Zhenskite obleceni u "emo stil" mi se ok, sexy, ali koa e se toa umereno..
Mashkite od druga strana, grdo mi e, sekad mi bile tinja mashki so shishki...na kraj kraeva, kako mashko treba da zastanesh za neshto, da si go drzish stavot, a ne "Ja sum emo zasho sea toa e u moda"
Stilot treba da bide unikaten, pred se da se dopagja na onoj koj go nosi, i da e vo granicite na normalata za toa odredeno opshtestvo vo koe e chlen edinkata.

Cool, unikatno.
I on se shminka pa ne izglea kao pichka depresivna, izglea otkacheno i hard-core.

Не ми се допаѓа тој стил, ниту за машки, ниту за женски.

Гледам дека сега е во мода, и искрено баш ми се интересни:wink: Убаво е кога имаш некој одреден стил на облекување и имиџ, а не денес сум рокерка, утре раперка и така натаму...

Mashkite od druga strana, grdo mi e, sekad mi bile tinja mashki so shishki...na kraj kraeva, kako mashko treba da zastanesh za neshto, da si go drzish stavot, a ne "Ja sum emo zasho sea toa e u moda"
Stilot treba da bide unikaten, pred se da se dopagja na onoj koj go nosi, i da e vo granicite na normalata za toa odredeno opshtestvo vo koe e chlen edinkata.
.

Не вреѓај бе :helou:

Инаку за членот што кажа дека е емо , што подразбираш ти под тоа „емо“? Така изгледаш и мислиш дека си такозвано „емо“ ?
Па уште „кој има проблем нека каже“ ...
Ако имаш над 16 години јас сечам глава...

Grow Up , стилот не е Емо , стилот е Visual-Kei и тоа го имам повторено милион пати ама ај...

mu frliv replika na dbx.dragan toj veli deka se nervira koga emo zenski imaat pokratka kosa od negovata ??? Pa kolkava mu e dolzinata na kosata ....
By the way povtorno greska nikoj ne se razbira za emo....
Nema emo muzika toa e samo punk/rock muzika kakvaa i da e
oni si slusat muzika si se zurkam i go mutirale rock stilot svakate ???
I normalno deka emo enma nikakva vrska so samoubijstvoto

Jas sum emo scene pa so da pravam?? Sakam taka da se oblekuvam...
Nekoj nesto protiv ???

Позерче тоа златно на мајка ..
Врска си нема што пише ама битно пише ..
Ај објасни ми што е за тебе Емо стил , што го одвојува таканаречениот Емо стил од Visual-Kei/J-Rock (сврти неколку страни поназат јас имам објаснето за него) ?
А за музиката , си постои одамна од 1980 година . Ама најверојатно не си ни прочитал за тоа па сеа седиш на форум трескаш зелени . Секоја песна со емоционален текст НЕ е Емо песна дете младо .
И артисти кој свират панк-рок со емоционални текстови НЕ се емо...

jas sum emo...
pa koj ima problem so toa neka kaze...

a inace ne sum gay..
:nesvest:

:nenene:

Не ги викајте емо. Им годи тоа. Мислат дека се нешто. Зошто очигледно немале попаметна работа во животот.

И многу се слагам дека такозваниот емо стил нема везе со правата емо музика.:uvo:

Sakash da se fatime? <3 :(:smir:

Nego, da se vratime na temata, ubavo rece ti, se kladam deka ima maksimuN 16 godini!
Ushe pubertetlia..probue da bide shema..

У тие години најчесто ги фаќа. Е сеа има и такви кои не ја поминуваат таа фаза.. Прееска излагам од кафич и гледам три девојки со исти фризури, црни, чудно облечени и си викам...WTF.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom