C
cige
Гостин
Лила Филиповска мислам дека треба да ја контактираме, они највеќе може да зборува на темава.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не испаднам дрвен адвокат, ама мажите наши ни се без тестестерон одтаму и жените ни се фригидни и апатични.Студентска проституција - во студентските домови тоа е мит. Два пати имам платено еднаш во 99та вториот пат 2001ва. Во двата наврата таксист ме однесе во стан, еднаш во ново лисиче вториот пат до парламент во зградата одма до дом на АРМ, практично се гледам стражарницата од влезот. Платив 50 долари во двата наврата за неколку часа забава. Во македонија бев на по недела дена и еднставно сакав да се издувам без премногу лигавење по кафичи и дискотеки. Во тоа време младината беше уште поконзервативна од сега. Бев малку постар од нив. Првиот пат девојката беше од Штип и живееше со цимерка која ми беше понудена за 3ка ама беше малку пуничка па одбив. Вториот пат беше девојче од Гевгелија.
Елитна проституција - во Македонија не верувам дека такво нешто постои. Дефинитивно има разни слојови од камењарки до масажерки, поскапи цури во некој од кафичите од шемата 100 евра и слично АМА она што вие тука пробувате да го дефинирате ко елитно го нема. Дубаи е мит. Во Дубаи ЕЛИТНАТА проституција доага од многу места во светот и девојките се громови ама и нимфоманки, до сега јас немам пројдено ЕДНА во МКД што би можела да понуди таква услуга. Значи најдалеку македонска елитна цура може да догура до некој од фриленсер баровите дискотеките во Дубаи каде што би зела максимум 500 долари за саат, што е ДАЛЕКУ од ЕЛИТА во Дубаи. Една многу јавна фаца во МКД во едно интервју скоро спомна таква дискотека како нејзин тип на место за искачање и спомна дека во иднина планира да се пресели таму. Ништо чудно и да не ни приметила што се дешава окулу нејзе иначе не веруем дека тек така би лицитирала со името на клубот. Од балканот единствено ЕЛИТНО нешто има во Хрватска на јахтите а има и неколку Хрватици што порано беа дел од елитните журки на Лејди Марамалад во Лондон. Средна класа (до 500е) во разни поскапи ФКК клубови во Германија, во Амстердам и Виена се наоѓа по некоја србинка, гркиња и бугарка ама сеуште немам сретнато македонка. Балканки има на тон во Амстердам во излозите за евтини пари и реално толку вредат. Имаме најубави ама и најфригидни жени на светот. За жал тоа е вистината.
Плаќање пијачки, вечери и што ти знам нема врска со феминизмот и неговата идеологија, туку домашното воспитање. Ве молам не мешајте поими!Барате рамноправност со мажите зошто да седите навработи,што сте вие понесбособни да извршувате некоја работа и зошто еднаш не почнете вие да плаќате вечери,пијачки па и ред други работа па да видиме како би се осеќале кога сето тоа го правите само за еден секс м?
Јас само одговорив на дотичната особа која едноставно се противи неможе да се помири со фактот дека секс добиен со подарок,пијачка,вечера или пари е еден вид на проституција ,истата таа особа рече цитарам "Пола од сопругите во Македонија се навработени......" извини вака ама па ни јас не сум глуп па да ја издржувам само за партија секс!Плаќање пијачки, вечери и што ти знам нема врска со феминизмот и неговата идеологија, туку домашното воспитање. Ве молам не мешајте поими!
А, би ја издржувал за ручек, пеглани кошули, чиста куќа и мирни деца? Невработеност има, сигурен сум дека не би сакал жена ти да работи во клуб полн со напалени пијаници, ама тоа е друга тема... проституција и брак се различни ствари и двајцата не сте го разбрале значењето на зборот.Јас само одговорив на дотичната особа која едноставно се противи неможе да се помири со фактот дека секс добиен со подарок,пијачка,вечера или пари е еден вид на проституција ,истата таа особа рече цитарам "Пола од сопругите во Македонија се навработени......" извини вака ама па ни јас не сум глуп па да ја издржувам само за партија секс!
па не сме невработени де.Работиме,повеќето....а знам во голем број ги има оние кои чекаат мужето да им донесе леб дома.Барате рамноправност со мажите зошто да седите навработи,што сте вие понесбособни да извршувате некоја работа и зошто еднаш не почнете вие да плаќате вечери,пијачки па и ред други работа па да видиме како би се осеќале кога сето тоа го правите само за еден секс м?
Чекај, ти споредуваш бештии што се даваат и продаваат за пијачка или подароче со мажени жени кои легнуваат со својот маж.па не сме невработени де.Работиме,повеќето....а знам во голем број ги има оние кои чекаат мужето да им донесе леб дома.
И што? Вие не гледате колку жени дремат по цел ден дома,и одат по козметичари ,а мужето им работи од утро до мрак? Најголемите спонзоруши и точка.
Барате рамноправност со мажите зошто да седите навработи,што сте вие понесбособни да извршувате некоја работа и зошто еднаш не почнете вие да плаќате вечери,пијачки па и ред други работа па да видиме како би се осеќале кога сето тоа го правите само за еден секс м?
За одењето по козметичари не знам, ама не знам по која логика жените домаќинки ги споредуваш со проституција (па уште и елитна)?па не сме невработени де.Работиме,повеќето....а знам во голем број ги има оние кои чекаат мужето да им донесе леб дома.
И што? Вие не гледате колку жени дремат по цел ден дома,и одат по козметичари ,а мужето им работи од утро до мрак? Најголемите спонзоруши и точка.
види колку и да носи мажот ми пари дома,јас секогаш ке сакам да работам за да се осеќам корисно и да бидам независна.Не сум од оние кои дремат по цел ден дома и као имаат многу работа од миење садови и бришење прашина.Тие таквите дури и ги носат децата у градинка зашто не можат да превтасаат да измијат садови од нив ...За одењето по козметичари не знам, ама не знам по која логика жените домаќинки ги споредуваш со проституција (па уште и елитна)?
Од гледна точка на некој што „работи многу„, каков проблем има во ставот дека ако сопругот заработува доволно пари, ако не фалат пари тогаш подобро е дома да е се средено и се како што треба, децата со максимум посветено внимание, квалитетна домашна храна... Нормално ако сето тоа е по избор на домаќинката, ако не сака да брка кариера или едноставно не сака таков живот.
Поентата ми е дека да се биде домаќинка има повеќе работа, труд и пожртвуваност одколку во едно класично работно место. Тоа и правните институции го прифаќаат и во случај на развод на бракот, домаќинката има право на половина од цел имот што семејството го стекнало за време на тој брак.
На жалост морам да констатирам дека само идиот или дете може домаќинка да спореди со проститиција.
Во која класа спаѓаш Ти?
ДаЧекај, ти споредуваш бештии што се даваат и продаваат за пијачка или подароче со мажени жени кои легнуваат со својот маж.
Freaking genius!
Kога длабоко ќе го разгледаш проблемот... може да се каже дека имаш прилично ограничено размислување.види колку и да носи мажот ми пари дома,јас секогаш ке сакам да работам за да се осеќам корисно и да бидам независна.Не сум од оние кои дремат по цел ден дома и као имаат многу работа од миење садови и бришење прашина.Тие таквите дури и ги носат децата у градинка зашто не можат да превтасаат да измијат садови од нив ...Да ги споредувам ,кога длабоко ќе го разгледаш проблемот така и е .
абе види ти можеш да сакаш до небото и назад женати да седи дома,ама искрено ја таквите мажи како тебе навелико ги заобиколувам .Мојата независност и желба да работам нема да ја потиснувам заради маж со турското во себе,кој ја замислил жената во кујна.Kога длабоко ќе го разгледаш проблемот... може да се каже дека имаш прилично ограничено размислување.
Се е ОК ако ти сакаш да се осеќаш корисно и како сте си ги наредиле работите дома. Ама други луѓе што не го делат твојот став не идат по дифолт во проституција.
Мене лично многу повеќе ми значи да ме чека дома топло домашно јадење, се да биде средено како што треба, одколку жена ми да иде секој работен ден (и по некој викенд) на работа за да донесе дома пар стотина евра. И замисли никогаш не би ни помислил да го поврзам тоа со проститиција...
Иако мора да признаам дека ако нема *ТУЦИЈА секако има нешто ПРОСТО* во твоето размислување.![]()