Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
kazete sociologija so kolku mozni odgovori se prasanjata i dali ima sansi da bidat tie od lani?

Pa 8 i 9 glava se skrateni,malce e?:):):):):)))))

--- надополнето ---

Kolegi,nekoj sto go ima osnovi na e-biznis kako izboren,da kaze do koja strana treba da se uci za prv kolokvium i nesto vo vrska so predmetot sto bi mi koristelo,deka nemam otideno na niedno predavanje:):):):)))))))

Учебник - до стр 59 ;)

kakvi definicii, de upati me malce :D a mi rekoa deka do 170 strana trebalo?! sigurno e do 160?!

ништо повеќе незнам , Ристо професорот ништо не кажа дополнително ... :) добро де до 170та ја сум бил грешка , 10 страни мање више не е важно :D

moze nekoj da mi kaze tocno osnovi na ekonomija do koja strana treba i dali ima nesto skrateno ???

moze nekoj da mi kaze tocno osnovi na ekonomija do koja strana treba i dali ima nesto skrateno ???

Економија за прв колоквиум ни се скратени последните 28 страни, значи треба да учиме се до 240 страна :icon_bigg Од 240та страна па натака, ќе бидат за втор кол.

Kolegi,dajte pomos vo vrska so zadacite makroekonomija,kakvi ke bidat,dali ke bidat nesto vo vrska so presmetuvanje realen,nominalen GDP,GDP deflator,kolku iznesuva procentualniot porast na cenite od 2010 do 2011.....uste nesto plus,ili nisto nema da ima vo vrska so ova:):):):):)))))))))))
МИСЛАМ дека баш таква некако ќе биде задачата

ај ако ги знае некој одговорите од листот по макро од тема 6 нека ги пише.и ако знае нешто повеќе за колоквиумот

добро, не ми е јасно каде и кога полагаме финансиски тие над 666?????????? на факултет нема ништо

добро, не ми е јасно каде и кога полагаме финансиски тие над 666?????????? на факултет нема ништо
Се полага по редниот број од списокот на професорот, не по оној список кој што е на огласна табла. А штом пишува така, веројатно само 666 души се запишале на списокот.

Учебник - до стр 59 ;)
Do 59??????Pa minatata godina koa imavme 3 kolokviumi,,prviot kolokvium e-biznis bese do 59 strana,dali toa znaci deka ovaa godina ke ima pomalce za ucenje e-biz????:):):):):))))))))

--- надополнето ---

Dali ke mozi nekoj da mi gi pusti site testovi makroekonomija Magdalena_bitola@yahoo.com fala odnaped :)
Gi nema nikoj vo elektronska forma site testovi,samo 7 test go imam jas,a ostanatite gi ima na angliski,ama ne se skroz isti kako tie sto gi davase profesorot,izmesani se malce:):):):))))))

--- надополнето ---

МИСЛАМ дека баш таква некако ќе биде задачата
Da se nadevame deka dobro mislis:):):):))))))

--- надополнето ---

Макроекономија дава поедноставни задачи? И со колку се поминува да не знаеш?
Inace,ovaa zadaca ne e bas slozena,nekako mi se cini kako ednostavna denes koa vidov nacin na resavanje:):):):))))))

--- надополнето ---

ај ако ги знае некој одговорите од листот по макро од тема 6 нека ги пише.и ако знае нешто повеќе за колоквиумот
Poveli:1. в); 2. а); 3. б); 4. а); 5. а); 6. а) 7. в),tocni se 100%,od sigurni izvori mi se:):):):):))))))

Јас пак!:vozbud:
Ајде за финансиско сметководство кој ги има земено прашањата да каже дали помагаат и дали се на заокружување или се на допишување, т.е. од постарите верзии?
И дали сметководство на трошоци треба да се учи општо или и деталите се битни? Што поточно би требало да се учи(помош од постарите колеги)
Ви благодариме.:smir:

Се полага по редниот број од списокот на професорот, не по оној список кој што е на огласна табла. А штом пишува така, веројатно само 666 души се запишале на списокот.

фала

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom