ФАЛА МНОГУ
))

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
dali nekoj znae dali ponedelnikot e povrzan vo stip na ekonomskiot i e neraboten? ...
А од монетарна сеќаваш ли се на некои прашања?На колешката не и се чека и се учи ....
ТРГОВСКО ПРАВО
На 31 стр формални извори имаше едно на заокружување....,Системи на трговски друштва на дополнување, Начин на основањње на ТД на раскажување , Белези на ТД 46 стр. на раскажување, Разлика мегу ЈП и ЈТД 53стр на раскажување , Разлика мегу ЈТД и КД стр. 57 раскажување, Кај Доо минимална главнина на заокружување на стр. 61 , Кои се права на содружниците стр 67 раскажување, Удели поим на раскажување...стр68, Ликвидација на ТД стр 110 на раскажување, И имаше колку ТД се запишуваат во Трговски регистар као демек 7 на заокруж. беше тоа... Е толку се секавам се давам дека ке помогнат ама дали ке бидат пак тие знак ??? но се надевам дека нешто ке падне од тоа...поздрав
А од монетарна сеќаваш ли се на некои прашања?
Напомена: Монетарна економија не очекувај прашање од учебник на колоквиум (зборам тие што се по 2 бода на раскажување) до сеа беше така, а како ќе биде сега незнам.(бидејќи се учи по негов учебник и негови примери).
На нас првиот колоквиум имавме 2 прашања стрикни од книгата и 3 општи.(и бајаги лесен бил ни вика„ аа вториот колок. потежок ќе го напраавам „ и 5те вон книга.
Се секавам на ...
Конвертабилност.Објасни!
Разлика меѓу фиксен и стабилен девизен курс.
Разлика меѓу флуктуирачки и флексибилен девизен курс.
и другите беа Дај свое мислење за......
Овде има за функциите и карактеристиките на паритеНекој да има да ми даде или каже кај да најдам материјал за функции на парите ми треба за семинарска по МОНЕТАРНА ЕКОНОМИЈА...!!!!
Аиииииииии на англиски е тоа ќе треба да преведувам али ако...Сепак фала...Овде има за функциите и карактеристиките на парите![]()
Ќе може некој а ми каже што значи Enrolment key на е -учење? И што треба да се внесе таму?
1. Знае ли некој со сигурност од кога почнуваат колоквиумите, од 25ти или 31ви ?