Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Оди си на првиот термин што е даден (од првата група). Точно е дека по азбучен ред сте поделени, ама и тука не можете да бидете сигурни т.е. да вршите проценки, бидејќи ние лани на некои списоци бевме по презимиња редени, а на некои по имиња .. :confused:

Инаку флексибилни се и можете да се договорате со асистентите во која група да ги следите вежбите. Пример повеќе ако ти одговара да одиш со другата група, нема да ти прават проблем. ;)
--- надополнето: Sep 19, 2011 6:49 PM ---
Декане, имам неколку прашања до тебе ..

1. Проф. по Микро ни е напишан некој си Митко Кочовски. Типот само на потпис е (Дарко сам си го тера предметот), или меша прсти и околу предавања, трето, пето. Ако е 'редовен' што човече ?

2. Имавте ли вие вежби Монетарна лани. На распоредот ги нема ставено, а денес Шајноски кажа дека Габер ќе ни бил асистент :sick::sick::sick: (цревата ми се превртеа). Кажи ми што и како се вежбите Монетарна и дали треба да му го лижам га*от на уфилманиот морон за 10 поени, или да сум си само активен на професорот .. По тоа што го кажа денеска изгледа он ги дава и поените од вежби и активност.

3. Англиски го нема распоред. Предметот ќе биде само полагање без предавања и вежби, илиии ....??

Фала ти унапред. Знам дека си експресен и детален, не очекувам помалку ни овој пат. ;)
1.Проф. Митко Кочовски ги држи предавањата...Дарко асистира на вежби. Професорот е фер и добар ,не ми чинеше што 4 саати дремавме на предавање ..блок часови од него беа. Дарко ги дава поените, прегледува и сл .
2.Асистент Габер „од трн на глог“ , на нас ни беше Темелков (ептен строг). Монетарна вежби испитуваше и кој одговара и е активен има 10 поени само. Кај нив од семинарска нема 10 најмногу се 7 јас имав 6 а за тие 6 поени ни е* све живо. Останатите од колоквиум ги дава. Пази на предавања што збори проф. тоа и се паѓа, од книгата ништо нема тие што се од 2 поени прашања(а ептен има познавање професорот, запишувај!). Книга по која ке учите... тој рече дека за вас ке излезе неговата па полесно ке минете мош? Ние загазивме од книгата на Тихомир Јовановски 600 стр за 7мица најмногу :place: По 3-студенти на сесија пуштат а на колоквум околу 40 минат...УЧИ БРАТ(а ке ти кажам потсети ме како во ПП.)
И известиме што кажа проф. за учебник дали по неговиот ке учите???
3.Англиски нема предавања директно на колок.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
И известиме што кажа проф. за учебник дали по неговиот ке учите???
Шајноски денес кажа и потврди дека за нас спремил скрипта од околу 180 стр. и дека нема да учиме од книгата на Т. Јовановски. Ова би требало да е олеснителна околност за нас .. Ама пак повеќе ќе пазам и нема да решавам БлаБла на Монетарна :D.

Ќе ти пишам што и како ќе тече семестарот .. Иии фала на брзиот одговор пријателе. :)

Член од
12 јануари 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
nekoj da prodava knigi za ekonomski fak. skopje ? prva godina ( osnovi na smetkovodstvo osnovi na ekonomija i matematika za ekonomisti)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Проф. д-р Митко Кочовски за претседател .. ЦАР :cuc:, свака част за човекот, одлично предавање одржа денес по Микро. После година и пол дена, за прв пат повторно осетив блискост и пристап како на средношколски професор.

ПС - Знае ли некој колку чини потврдата за редовен студент ?

Член од
5 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
Здраво на сите,а посебно до деканот:) Мило ми е што ќе се дружиме и ќе разменуваме мислења,прашања и одговори..:)))) Инаку да се претставам 2-ра година сум на Економскиот факултет(финансиски менаџмент) во Струмица.Ако може некого што е 3-та година да ми помогне околу предметите од III семестар.Ако постои можност и доколку некого сака да ми помогне,а не само на мене сигурно и другиве се заинтересирани за прашања по било кој предмет од III семестар ако знае некој или се сеќава да ги напише овде.Доколку пак на некого му е потребна помош од мене или ако можам на некого да му помогнам со задоволство тоа ќе го направам.
Навистина ми е мило што ќе се дружиме.. Поздравче до сите колеги...!!!! :))))))))
Однапред благодарам.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
Шајноски денес кажа и потврди дека за нас спремил скрипта од околу 180 стр. и дека нема да учиме од книгата на Т. Јовановски. Ова би требало да е олеснителна околност за нас .. Ама пак повеќе ќе пазам и нема да решавам БлаБла на Монетарна :D.

Ќе ти пишам што и како ќе тече семестарот .. Иии фала на брзиот одговор пријателе. :)
Kaj nas vo Strumica izleze knigava od profesorot Krste Sajnoski i mnogu e polesna za ucenje od predhodnata...i cini 190 denari...:)))))))))

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Kaj nas vo Strumica izleze knigava od profesorot Krste Sajnoski i mnogu e polesna za ucenje od predhodnata...i cini 190 denari...:)))))))))
Добредојде на форумов Колешке ;) Фала на инфо за Монетарна Економија а кај може да ја најдам на факултет за Струмица зборам:)Ииии што имаш нејасно прашај...

S

Stivie G

Гостин
ај некој ако може нека ми помогне во врска со семинарска по основи на финансии за 1 семестер

Член од
5 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
Добредојде на форумов Колешке ;) Фала на инфо за Монетарна Економија а кај може да ја најдам на факултет за Струмица зборам:)Ииии што имаш нејасно прашај...
Епа книгава вчера беше донесена во книжарницава на Економскиот факултет во Струмица од страна на асистентот Стеван Габер:))))) И книгава може да се добие само од книжарницава на Економскиот факултет,мора сите од таму да си ја купат.Мислам дека професорот рече дека и во Штип ке остави еден примерок од неговата книга кај асистенкава Емилија Митева Кацарски дека таа е одговорна за вежбиве по предметот Монетарна економија во Штип...Така да ако си од Штип сигурно асистенкава ке ви остави еден примерок и вие ќе си ја испечатите во повеќе примероци....:)))))А во Струмица книгава може да се земе од книжарницава на Економскиот факултет:)))) Ако можам некако да ти помогнам слободно побарај помош.

И ако може и доколку има некој колеги што се сеќаваат или имаат некои прашања по трговско право или микроекономија да ги напишат....Однапред благодарам колеги поздравче до вас...:)))
--- надополнето: Oct 5, 2011 12:54 PM ---
ај некој ако може нека ми помогне во врска со семинарска по основи на финансии за 1 семестер
На што тема ти е семинарскава по ФИНАНСИИ...???

S

Stivie G

Гостин
Епа книгава вчера беше донесена во книжарницава на Економскиот факултет во Струмица од страна на асистентот Стеван Габер:))))) И книгава може да се добие само од книжарницава на Економскиот факултет,мора сите од таму да си ја купат.Мислам дека професорот рече дека и во Штип ке остави еден примерок од неговата книга кај асистенкава Емилија Митева Кацарски дека таа е одговорна за вежбиве по предметот Монетарна економија во Штип...Така да ако си од Штип сигурно асистенкава ке ви остави еден примерок и вие ќе си ја испечатите во повеќе примероци....:)))))А во Струмица книгава може да се земе од книжарницава на Економскиот факултет:)))) Ако можам некако да ти помогнам слободно побарај помош.

И ако може и доколку има некој колеги што се сеќаваат или имаат некои прашања по трговско право или микроекономија да ги напишат....Однапред благодарам колеги поздравче до вас...:)))
--- надополнето: Oct 5, 2011 12:54 PM ---

На што тема ти е семинарскава по ФИНАНСИИ...???

сеуште никој нема тема а професорот не не упатил во тоа, никој од нас не знае што да пишува, па прашувам околу изборот на темата, т.е што тема да изберам

Член од
5 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
сеуште никој нема тема а професорот не не упатил во тоа, никој од нас не знае што да пишува, па прашувам околу изборот на темата, т.е што тема да изберам
Епа темиве ќе ви ги даде асистентот за тоа треба да го прашате тој што ви е асистент дека сами нема да одбирате теми дека знам темиве кај нас ги даваше асистентот :))))

Член од
5 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
2
Гледам никој не се сеќава на прашањата по трговско право и микроекономија...:))))))
Сепак фала...:)))))))

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Гледам никој не се сеќава на прашањата по трговско право и микроекономија...:))))))
Сепак фала...:)))))))
На колешката не и се чека и се учи ....

ТРГОВСКО ПРАВО
На 31 стр формални извори имаше едно на заокружување....,Системи на трговски друштва на дополнување, Начин на основањње на ТД на раскажување , Белези на ТД 46 стр. на раскажување, Разлика мегу ЈП и ЈТД 53стр на раскажување , Разлика мегу ЈТД и КД стр. 57 раскажување, Кај Доо минимална главнина на заокружување на стр. 61 , Кои се права на содружниците стр 67 раскажување, Удели поим на раскажување...стр68, Ликвидација на ТД стр 110 на раскажување, И имаше колку ТД се запишуваат во Трговски регистар као демек 7 на заокруж. беше тоа... Е толку се секавам се давам дека ке помогнат ама дали ке бидат пак тие знак ??? но се надевам дека нешто ке падне од тоа...поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom