Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Меѓународни организации и интеграции .. збор два за предметов ?

Меѓународни организации и интеграции .. збор два за предметов ?
Интересен предмет, на заокружување со два можни, средно тежок материјал, со два-три дена учење гајле немаш, обавезно да праеш презентација и на вежби идење, многу поени плус дава. Лани го имав, само од вежби имав 23 поени, +2 оцени.

Некој збор повеќе за управување со производ ако сакаш да ми кажеш? Дали треба редовност, проекти, како се полагањата?
Не сум бил на ниедно предавање и не бара редовност ниту пак задолжителни проекти.
Полагањата беа оптички, со заокружување. :) (ова беше пред 3 години, може нешто е сменато во меѓувреме)

Некој искуство со предметот Микроекономија има? Тежок ли е? Се бара ли редовност на предавања?

Sent from my iPad using Tapatalk

Многу е тежок. Мене барем ми беше.
Редовност не бара, ама материјалот е обемен, има задачи, теорија, а и професорката не е баш фина. Ако го планираш за изборен, мој совет не.

Некој збор повеќе за управување со производ ако сакаш да ми кажеш? Дали треба редовност, проекти, како се полагањата?
Smeneto bilo...
Sega imalo i na zaokruzuvanje i otvoreni prasanja so normalno poveke gi vrednuvala.

Јас си прашувам зс изборни а на задолжителниве заборавив.. За фискален и монетарен систем на ЕУ и за банкарски менаџмент некое искуство?

Јас си прашувам зс изборни а на задолжителниве заборавив.. За фискален и монетарен систем на ЕУ и за банкарски менаџмент некое искуство?

За фискален, знаеш веќе како одат работите со Гоцков. Ист начин на полагање, многу ситници и логични прашања (секако значи на предавања), за поени од присутност не сум сигурна, мислам дека немаше, али дава за презентација/проект.

За банкарски, кај мене едно 60% од генерација ако не и повеќе, само од прашањата читаа што се вртеа низ Либро. И стварно, за прв колоквиум имаше од нив едно 80% на тест. Искрено, книгата немаше ни некоја врска со прашањата што он ги даде. За втор имаше и задачи, јас за втор по искуство од првиот не ни читав од книга, само задачите ги научив од учебник и положив.

Многу е тежок. Мене барем ми беше.
Редовност не бара, ама материјалот е обемен, има задачи, теорија, а и професорката не е баш фина. Ако го планираш за изборен, мој совет не.
Да, го планирав за изборен. А некој полесен изборен предмет можеш да ми предложиш

Дечки ќе може некој да ми каже нешто повеќе за предметот општествено богатство и нац. сметки, планирам да го земам за изборен. :)

Да, го планирав за изборен. А некој полесен изборен предмет можеш да ми предложиш

Трговско, Методи на продажба, Демографија, Англиски, тие мислам се полесни.

Некој да ми каже нешто повеќе за Анита Циунова, имам два предмета кај нејзе семестаров.. :)

Некој да ми каже нешто повеќе за Анита Циунова, имам два предмета кај нејзе семестаров.. :)
Најкоректна професорка и една од најдобрите на факултет. Мy favorite :angel:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom