Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Е вака. За 11 дена од сега полагам за прв пат Меѓународна економија кај Кикеркова.

Стигнат сум отприлика до пред половина материјал со учење, и тешко ми оде за раскажување некако, памтам работи, но многу тешко со разбирање да напишам, а од низ годините наназад не сакала ни напамет премногу. Може ли некој најточно што може да ми каже каков тип на прашања дава, знам дека има разлики помеѓу едно нешто и друго, но колку треба да има пишување, и дали е ограничено со редови, или во А4 формат се пише?

Друго, има во Либро многу прашања за раскажување па да прашам дали нешто се паѓа исто, пожелно би било некој од последниве две години да ми одговоре за ова. Дава прашања само со објаснување или прашања и со набројуванки?

@Buterfly те сретнав во search дека си коментирала за Кикеркова, па сакам збор два.
@Word$haker исто.
@Tender Girl
@naumdb
@energichen
@коментатор

Немаше друг начин освен да ве тагнам сите што ве најдов на зборот кикеркова меѓународна економија на search. Може вака ќе има одговор на моите прашања конечно :LOL:
Не сум имал кај неа предмет. Среќно на колоквиумот/испитот.

Скрипта???:eek: Каде можам да ја најдам???Учебникот е лудница
Либро, 40 денари, 52 страни.
Ама многу е нафрлано, баш се е набројуванки. Подобро од учебник учи за побрзо да запамтиш.:)

Скрипта???:eek: Каде можам да ја најдам???Учебникот е лудница
Мој најискрен совет - учи набројуванки од скрипта, а читај од книга паралелно до тебе, само од книга да учиш е уште полудница бар според мене, ептен е збркан материјалот, полесно ми беше од скрипта оти цел колоквиум е набројуванки.

Abe za praksive preku leto sho se, koga treba da pocneme da se zamarame, (nie od prva godina)? :)

Abe za praksive preku leto sho se, koga treba da pocneme da se zamarame, (nie od prva godina)? :)
Во текот на летото кога сакаш. Не можеш да запишеш трет семестар ако немаш потврда за извршена пракса.

Ве пукнав со осигурањево :icon_lol: Ме интересира дали професорот Јанев остава да се полага со книгата по Осигурување, како што беше со збирката по Математика??

Не, не се полага со книга, само таблици и дигитрон, друго ништо :)

Економика учам паралелно и од учебник и од скрипта... И мислам дека горе-доле сите главни работи ги има во скриптата.

Економика учам паралелно и од учебник и од скрипта... И мислам дека горе-доле сите главни работи ги има во скриптата.

Само што лани на прв колоквиум не беа само главните работи :icon_lol:
Ама можеби само за поминување би било доволно.

Само што лани на прв колоквиум не беа само главните работи :icon_lol:
Ама можеби само за поминување би било доволно.

А што имало повеќе од она што е во скриптата?! :eek: Па, остатокот од книгата е буквално вртење во круг. И во прашањата за прв колоквиум, скоро се беа набројуванки, односно она што е во скриптата.

А што имало повеќе од она што е во скриптата?! :eek: Па, остатокот од книгата е буквално вртење во круг. И во прашањата за прв колоквиум, скоро се беа набројуванки, односно она што е во скриптата.

Ако не се лажам, тие прашања се од предходните генерации кога бил стариот професор. Мислам дека не се падна ни едно од тие лани, сега им се нови прашањата и да, не се само набројуванки. Имаше некои понудени одговори со објаснување за некои работи и беа доста слични понудените одговори. Јас воопшто не му обрнав внимание на предметов, дека ми беше на крај и имав само два дена за учење, двапати ја прочитав книгата и некако поминав :icon_lol:
Така да, барем за првиот колоквиум читај од книга, затоа што на испит ти е после тоа многу потешко.

EKONOMIJA NA RABOTNA SILA IMA LI NEKOJ KOLEGA STO GO ZAPISAL DA MI KAZE ISKUSTVA SO KOLOKVIUMOT?

Некој од постарите колеги да сподели искуство за ПРИМЕНЕТА ЕКОНОМИЈА како е на колоквиум...???

Ако не се лажам, тие прашања се од предходните генерации кога бил стариот професор. Мислам дека не се падна ни едно од тие лани, сега им се нови прашањата и да, не се само набројуванки. Имаше некои понудени одговори со објаснување за некои работи и беа доста слични понудените одговори. Јас воопшто не му обрнав внимание на предметов, дека ми беше на крај и имав само два дена за учење, двапати ја прочитав книгата и некако поминав :icon_lol:
Така да, барем за првиот колоквиум читај од книга, затоа што на испит ти е после тоа многу потешко.
А памтиш прашањата со колку одговори беа најчесто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom